GibONik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam. Prosiłbym wszystkich o opisanie poszczególnych literek na światłowodach, bo napewno coś one oznaczają, tak jak np numery na procesorze . Ja bym chciał sie dowiedzieć co to jest za kabel OTK +d 16J Ish, bo mam 200 metrów na sprzedaż. Prosze mi podać cene takiego światłowodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a mi ostatnio wykopali 200 m wlasnie takiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Kabel OTK +d 16J Ish. OTK - kabel optotelekomunikacyjny +d - dielektryczny 16J - zawierający 16 włókien jednomodowych z nieprzesuniętą dyspersją. Ish - ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Prosiłbym jeszcze o napisanie co oznacza gdy kabel jest modowalny, czy niemodowalny, bo jestem zielony z tego całkowicie. Prosiłbym jeszcze o podanie jakichś stron www, bo nie wiem ile za metr kabla mam wołać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Prosiłbym jeszcze o napisanie co oznacza gdy kabel jest modowalny, czy niemodowalny, bo jestem zielony z tego całkowicie. Prosiłbym jeszcze o podanie jakichś stron www, bo nie wiem ile za metr kabla mam wołaćPrzedewszystkim to nie modowalny tylko modowy, światłowody mogą być jednomodowe lub wielomodowe, a co to oznacza to google Ci powie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jedno modowy- jeden mod swiatla = jedna fala wielo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...