Lalas Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Posiadam płytę główną Solteka SL75DRV2 niecały rok. I co się okazuje? Że nowe XPki (0,13) oficjalnie nie chodzą na niej. Czytałem ostatnio że jakiś (suchy83rok) niby ruszył na niej takowego. JAk tego dokonałeś? Jakieś specjalne ustawienia miałeś czy jak? Tobie nie ruszył na 166 a mi nawet na 133 nie chce! Poradźcie co zrobić. Może ktoś miał podobny przypadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Yyyyyyy... opcja szukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalas Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Szukałem. I jedni martwią sie tym że nie chodzi na FSB166, a gdzie indzie piszą że na tej płytce nie chodzi. Więc nie wiem czy jest jakaś szansa, że pójdzie??? Jak inaczej poszukać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Człowieku - tam jest taki średnio nowy chipset - nawet już nie pamiętam jaki. Poprawnie nowe xp chodzą na kt333, kt400, nforce2. Już na 266a są wałki - niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalas Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Cholera trzeba będzie zmienić MOBO. A tak fajnie chodziła. Ciekawe tylko jak temu suchy83rok poszedł. Szkoda mi trochę wydawać kasę na nową płytę. Czytałem że na jednych chodzą a na inncy są problemy. Na DRV4 chodzi bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Może to być jeszcze problem z daną serią płyty - tak jak z sl75drv5. Niektóre mają dzieliki 1/6, a inne nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Może to być jeszcze problem z daną serią płyty - tak jak z sl75drv5. Niektóre mają dzieliki 1/6, a inne nie.Czyba miało być dzielnik 5 (a nie 6 :D ). Tak gwoli wyjaśnienia. A ten drv2 jest na kt266 (podobnie jak drv4 tylko ten ma dodatkowo ata133 jak się nie mylę...). a ogólnie na kt266a chodza poprawnie niestety niżej już ni wiadomo, moe ale nie musi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Człowieku - tam jest taki średnio nowy chipset - nawet już nie pamiętam jaki. Poprawnie nowe xp chodzą na kt333, kt400, nforce2. Już na 266a są wałki - niestety I na niektorych plytach KT133A np na SOLTEK SL-75KAV. Ja testowalem przez dwa dni kumplowego Athlona XP 1700+ AIUGA. Smigal, az milo, ale mi zabral i mecze swojego XP 1600+ AGOIA na 1764 MHz :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 U qumpla na Soltek SL75DRV4 też były problemy, ale ostatecznie się udało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 U qumpla na Soltek SL75DRV4 też były problemy, ale ostatecznie się udało :) Jak to zrobił? Czy miał wersję p2 czy p4? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 I na niektorych plytach KT133A np na SOLTEK SL-75KAV. Ja testowalem przez dwa dni kumplowego Athlona XP 1700+ AIUGA. Smigal, az milo, ale mi zabral i mecze swojego XP 1600+ AGOIA na 1764 MHz :) 8) Na EPOX 8KTA3 (133A) tez chodzi bez problemow, mimo ze go rozpoznaje jako unknown cpu type. Wlasnie na nim siedze, bo KD7-E znowu jedzie do serwisu :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Posiadam płytę główną Solteka SL75DRV2 niecały rok. I co się okazuje? Że nowe XPki (0,13) oficjalnie nie chodzą na niej. Czytałem ostatnio że jakiś (suchy83rok) niby ruszył na niej takowego. JAk tego dokonałeś? Jakieś specjalne ustawienia miałeś czy jak? Tobie nie ruszył na 166 a mi nawet na 133 nie chce! Poradźcie co zrobić. Może ktoś miał podobny przypadek.Mój kolega miał podobny przypadek, sprzedawał tąpłytkę 75DRV2 i koleś się spytał co ją kupował czy obsługuje antki 0,13. Oficjalnie nie obsługuje, jedynie 0,18 microna mogą na niej póść, Włącznie z XPkami na 0,18microna. Na forum amd.com znalazł opis dokładny, iz nie pójdą. Jedynie noewsze wersje tychze płyt, bądż np 75DRV2 z najnowszym biosem, byc możę dałoby się wrać od DRV4 [choć nie wiem czy by się dało] mogą chodzic. TAk więc, lepije zmienic płytę, niż bawicsiew przeróbki i nie daj Boże, spalić sobie twardziela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 na drv4 chodzą 0,3 mikrona ale od rev p4 jeśli dobrze pamietam wiec na drv2 pewnie też od jakigoś revu chodzą w sumie ta płyta sie az tak strasznie nie róznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Moje pytanie dotyczy sl-75drv4 wersja P2. Na najnowszym BIOSie Athlony 0,13 chodzą od P4 - wersja oficjalna z www.soltek.de Na dzień dzisiejszy sl75drv4 jest chyba nieodsprzedawalna - stąd moje pytanie: najwyżej ją spalę. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 na drv4 chodzą 0,3 mikrona ale od rev p4 jeśli dobrze pamietam wiec na drv2 pewnie też od jakigoś revu chodzą w sumie ta płyta sie az tak strasznie nie róznieDokładnie one się w zasadzie nie różnią, np. 75DRV od DRV2 różni się bodajze tylko nowszym Biosem i jakimiś kosmetycznymi zmianami: 75DRV 75DRV2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...