Skocz do zawartości
arthi

Jest to kabel ekranowyany, czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki kabelek, kiedys sluzyl on do podlaczenia mojego modemu do gniazdka telefonicznego...jest miedziany dwie zyly i w ogole, chce zrobic z niego audio: jack i te drugie....w kazdym razie bedzie sluzyl do polaczenia karty dziwekowej z wieza. Tylko jest ekranowany, bo nie wiem (a taki przeciez musi byc)..jak to poznac. Glupio zadawac, ale nie wiem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrętki nie są ekranowane. Przejdź się do pierwszego lepszego sklepu elektronicznego i dokonaj poważnego zakupu w postaci dwużyłowego przewodu z ekranem. Pewnie będzie kosztował jakieś 50 groszy za metr. Wiem, że to wydatek spory ale opłacalny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus, ekranowany to on nie jest, ale mozesz nim bez problemu polaczyc kompa z wierza. Do jednego kabelka podlacz mase (zamiast tego Twojego ekranu) a do dwoch pozostalych kanal lewy, prawy. Bedzie dzialac identycznie. Ale fakt, ze bardziej profesjonalnie byloby kupic zwykly kabel , 2 zyły - ekran. ile to kosztuje 70 gr za metr? Nie istotne...ale dzialac bedzie tak czy inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Booozee, ale wsytd, przypomnialo mi sie jak cholera wyglada kabel ekranowyny....serio ale wstyd...co do jezusa, moj kabel ma dwie zyly, miedziane, wiec twoj pomysl nie wchodzi w gre...ale dzieki za pomoc i sorry za taki glupi post:P

PS. ten moj, nie jest ekranowany, wiec pojde za wasza rada i kupie w sklepie za 60gr za metr...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak kupisz kabel ekranowany jednozylowy. Sonde podlanczasz do + a mase do - Wtedy masz najlepsza ochrone przed zakloceniami indukcyjnymi. Nie wiem dokladnie jak to sie bedzie mialo do pojemnosciowych, ale robilismy niedawno doswiadczenia z roznymi kablami (skretki, koncentryki, ekranowane skretki itp) i takie wlasnie polaczenie wypada najlepiej.

Jak uzyjesz dwuch zyl w jednym ekranie to juz bedzie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel do laczenia lini z modemem to ani skretka ani ekranowany

to poprostu kilkuzylowy kabelek

Manial: jesli chodzi o grubosc to to za cholere nie jest grube

grube to sa dobre glosnikowe kable, ktore maja ok 3-5mm

kup sobie dwuzylowy kabel z ekranem i tyle

kosztuje to 0,5-1,5zl za metr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a czemu nie. Rany. Co ma piernid do wiatraka - dokladniej co nie moze miec :lol: To jest plyta pod celerona i P4 VIA. Czemu KT400 ma nie obslugiwac Celerona ? Moze zakonczmy ten off-topicowy watek bo jest w istoce bezsensu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a czemu nie. Rany. Co ma piernid do wiatraka - dokladniej co nie moze miec  :lol: To jest plyta pod celerona i P4 VIA. Czemu KT400 ma nie obslugiwac Celerona ? Moze zakonczmy ten off-topicowy watek bo jest w istoce bezsensu  8)

Ozesz... A ja na swoim BX mojego Durona puscilem :lol: :lol: :lol:

Chyba podpis musze zmienic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...