Skocz do zawartości
Arczi

Problem Z Lg Gsa-4167b

Rekomendowane odpowiedzi

Siema od wczoraj mam nawiutką nagrywarke DVD LG GSA-4167B(wiec niemozliwe zeby od tego czasu sie w niej cos zepsulo) i pozyczylem gre The Godfather, ktora jest nagrana na plycie Esperanza 8x (DVD+R) i plyta nie jest porysowana a u kumpla czyta a u mnie chwilke sie zastanawia i nic... wogole jej nie widzi :/ Wszystkie zmiany biosów już próbowałem. Czytalem neiktore komentarze odnosnie tej nagrywarki i kolesie mowili ze mieli to samo ale zmienili bios na DL12 i bylo ok, a umnie rozne biosy nic nie daja... Co polecacie?

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny problem z ta nagrywara, ale teraz nie czyta mi juz wiekszosci plyt, niewazne czy orginalne ze sklepu czy wypalane, po zmianie biosu na dl13 przestala mi czytac mi orginalnego obliviona, czyto poprostu co jej sie podoba. Padaka juz nigdy wiecej nie kupie LG(chlam), nagrywara ma 4 miesiace, sprobuje zmienic na dl12, ale mialem go wczesniej i nic moze starszy bios pomoze, orginalnie chyba mialem dl11. Jeszcze nie probowalem. Przed zakupem tej nagrywarki sie powaznie zastanaialem, wiedzialem ze LG to nie jest za dobra marka szczegulnie jesli chodzi o nagrywarki, ale poczytalem troche fora i wyczytalem ze Nagrywary LG to juz nie to samo co kiedys, ze LG znacznie sie poprawilo i jest OK, a teraz caly czas widze jakies posty ludzi ktozy maja problemy z taymi nagrywarami. NIE KUPUJCIE TEGO ZLOMU.

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten naped i jestem z niego naprawde zadowolony - cihy, jeszcze nie mialem takiej sytuacje ze nie czytalo mi jakiegos nosnika i nie zmarnowalem zadnego podczas nagrywania, sytuacje mialem podobna jak opisujez ale z LiteOn SOHW-1693S dlatego wyminilem na tego LG, mozlwie ze "zle trafiles".

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywary LG to juz nie to samo co kiedys, ze LG znacznie sie poprawilo i jest OK, a teraz caly czas widze jakies posty ludzi ktozy maja problemy z taymi nagrywarami. NIE KUPUJCIE TEGO ZLOMU.

Sam sobie przeczysz :lol:. Złom to Lite-on - nigdy więcej nie kupię napędów tej firmy.

Wracając do tematu - a jakie płytki sprawiają problem? Z firmware pokombinuj. Czy na firmowych, dobrych nośnikach tj. TDK, Verbatim, Sony też tak masz? Sprawdź to dokładnie i zdaj relację...

Ja mam model 4163B, starszy niż twój, jestem zadowolony, napęd cichutki, ze wszystkimi płytkami sobie radzi, bufor nie spada, ogólnie jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja mam tę nagrywarkę i narazie chodzi bez problemu, wcześniej też miałem lg (cd-rw) i mam jeszcze dvd-rom od lg i wszystko chodzi ok. To tak jak z dyskami, trafi sie dobry i taki co padnie po jakimś czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi