DoThAn Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 witam niedawno kolega zakupił dysk taki Samsung SpinPoint P80SD 80 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) okazało sie że jego płyta główna nie ma sata hehehe :) a moja miała ASROCK K7VT4A PRO KT400 to sie z nim zamieniłem ja też miałem samsunga 80 o takich samych parametarch tylko ze IDE . po zamianie podłączam dysk i niestety nie działa w ogole nie chce sie włączyć wynalazłem na nim jakąś zworke że okroi transfer do 1,5 Gb no to wkladam zwore odpalam i jest dziala ale teraz moje pytanie czemu na pełnym sata nie chciał działać? moja płyta główna jest za słaba?? to jest link do mojej płyty głównej http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16101 zobaczcie i odpiszcie jak ktos bedzie wiedzial co i jak a to jest link do dysku twardego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20776 i jeszcze hedno pytanko?? czy pracujący dysk na sata 1,5 gb nie jest wolniejszy od mojego poprzedniego na ATA 133?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Twoja plyta glowna nie obsluguje SATA II i dzieki zmianie zworki ustawiles dysk na SATA I.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 a czy dysk działający pod sata 1 jest wolniejszy niż ATA 133?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Nie, SATA I jest szybsza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dzięki za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Nie ma za co.... :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Nie, SATA I jest szybsza....blad, sata ma wieksza przepustowosc ale to nie ma wplywu na szybkosc dysku, transfer zewnetrzny w ide i sata jest identyczny co do blesu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...