Skocz do zawartości
Piotrux

Radeon 9500pro...

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem dzis chwilke czasu i zamowiona karte super grace ati radeon 9500 pro 128ddr, pierwsze co mialem najmocniejszego i jedynago w tej chwili to celek 1700 na plycie shuttle cos tam z 256 ddr, wmontowalem potwora i zapalilem na win98se, dx8.1 i oryginalnych sterach od super grace 3dmarka2001 zeby zobaczyc co to potrafi..... i po chwili wyskoczylo na koncu ok. 7600 buuuu...... ale mam nadzieje zo to przez tego badziewnego celka i pewnie stare stery

Narka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiAłY ja też szczerze mówiąć bedę brał Pro normlanego nie chce się bawić w modowanie, ATI nie jest głupi i w końcu wpadnie jak na dobre zablokować możliwośc modowania.

W zasadzie o to ja bym sie nie bal, gorzej jest jak karta padnie :(, wtedy nie ma bata nikt gwarancji nie uzna i 800zł idzie w bloto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wydajnosci celka w 3D to odsylam na strone www.tomshardware.com. Celek podkrecony na 3ghz wyraznie wypada gorzej od xp-ka 1700+ (ale tylko w 3d typu gry). Za to celek jest niezly do kodowania do divx, mp3 i innych typowo obliczeniowych zadan. Powiem jedno. P4 1.6a jest lepszy w 3d od celka 2.7 ghz. Sprawdzalem to sam (kolega ma dobry sprzet, abid bd7-2 pamieci geil pc3500 ( z usa) i celka 2.0 ). Celek na 2.75 ghz mial cos kolo 8k w 3dmarku a na moim p4 1.6 a podkreconym na 2 ghz bylo prawie 10 k. Niestety do gier celek sucks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej by było na xp

i ten celek też zamocny to nie jest.

a ile masz na tym athlonie co w podpisie.

Sprawdzic na tym co mam na dole nie moge bo mialem go jeden dzien :cry: (ale i tak se takiego zalatwie tylko sie musze u mafii zaporzyczyc :D ) w pracy i tyle. Dlatego sprawdzalem na celku bo akurat byl pod reka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celek 478 to kanał, szybciej działa duron 1.3...intel sie postarał żeby przypadkiem nie miał nic wspólnego z p4 oprócz podstawki oczywiście. Miałem takiego przez krótki czas i już nigdy nie chce.. za to radka 9500 pro jak najbardziej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...