KxL Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam, Mam karte GF FX 5200 128MB/128bit MSI: http://allegro.pl/item96894069__msi_geforc...128_128mb_.html (dokladnie taka jak w linku) Chlodzenie na ukladzie graf. jest pasywne tylko, jaki najlepiej coolerek do tego dolozyc? Pamieci w ogole nic nie chlodzi, jakie radiatorki im zaladować? Sa takie male w tych rozmiarach czy trzeba przycinac wieksze? A moze zalozyc jeden wiekszy na wszystkie pamieci? Czym najlepiej zamocowac radiatorki? Wystarczy pasta termoprzewodzaca? (Mile widziane linki allegro :]) No i podstawowa sprawa, co sadzicie o kreceniu tego konkretnego modelu? Sprzet mam jak w sygnaturce. Niestety mobo obsluguje jedynie AGP4x. Czy to ma duzy wplyw na wydajnosc? I czy nie przekresla sensownosci krecenia tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Według mnie zamiast kupowac chłodzenie lepiej kupić inną kartę. Ta jest po prostu strasznie słaba. Szukaj! Było mówione setki razy że ustawienie AGP nie ma wpływu na wydajność. Na GF6800 nie ma różnicy między AGPx4 a AGPx8, więc w przypadku Twojej karty - odpowiedz sobie sam. EDIT: I przeczytaj regulamin bo masz za długa sygnaturkę. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 samo to że to jest fx 5200 przekreśla tą :) kartę kręcić można dla zabawy żeby w coś pograć co jest w zasięgu tej karty ale podejrzewam że wszystko co jest w zasięgu pójdzie i bez OC generalnie osobiście NIC bym do niej nie dokładał :D ewentualnie wentylek na 5 -6 volt w okolicy gpu żebyś się nie obudził kiedyś ze spaloną "kartą graficzną" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KxL Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Według mnie zamiast kupowac chłodzenie lepiej kupić inną kartę. Ta jest po prostu strasznie słaba. Szukaj! Było mówione setki razy że ustawienie AGP nie ma wpływu na wydajność. Na GF6800 nie ma różnicy między AGPx4 a AGPx8, więc w przypadku Twojej karty - odpowiedz sobie sam. EDIT: I przeczytaj regulamin bo masz za długa sygnaturkę. Rzeczywiscie jest slaba ;] Przed napisaniem topicu szukalem ale akurat nie trafilem na temat dot. AGP. Sygnaturka juz zmieniona :wink: samo to że to jest fx 5200 przekreśla tą icon_smile3.gif kartę kręcić można dla zabawy żeby w coś pograć co jest w zasięgu tej karty ale podejrzewam że wszystko co jest w zasięgu pójdzie i bez OC generalnie osobiście NIC bym do niej nie dokładał icon_biggrin3.gif ewentualnie wentylek na 5 -6 volt w okolicy gpu żebyś się nie obudził kiedyś ze spaloną "kartą graficzną" I tak chyba zrobie. Wentylatorek na gpu. Mam nadzieje ze pamieci wytrzymaja. A co do kupna nowej karty to chyba nie ma sensu, bo na tym sprzecie -stary celeron i plyta - nie bylo by dobrego efektu, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie chce tworzyć nowego tematu. Od pewnego czasu nie chodzi mi witracek przy tej karcie czy sam radiator wystarczy tzn, da rade schłodzić GPU. oddam tylko tyle że wymieniłem paste. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KxL Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Moim zdaniem powinno byc ok, ale to tez zalezy jakich rozmiarow masz ten radiatorek - wentylator od ladnej tylko prezencji pewnie nie byl ;]. Jezeli tak jak piszesz zmieniles dodatkowo paste na lepsza nie bedzie problemow imho - zawsze mozesz sprawdzic temperature radiatora 'recznie' :P No i jezeli wiatraczek juz w ogole nie chodzi to najlepiej go zdjac z karty zeby zapewnic lepszy przeplyw powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Heh, moja siostra ma w swoim kompie dokladnie takie MSI 5200 i jak pamietam to rdzen poszedl max 25 mhz a pamieci o 40, do OC ta karcioszka sie nadaje tak samo jak motyka do Golfa ;] Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ja swojego fx 5200 128MB 64bitow podkrecilem z 250\400Mhz do 310\460Mhz . Pamiatki slabo krecilem bo nie mam na nich chlodzenia...Ponziej foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item101397098_nvidia...2006_roku_.html mam taki i to włąśnie w ogóle nie chodzi :mur: Wymienięłm paste na mx-1 i założyęł m z powrotem myśłe że sam radiato powinien wystarczyć, jak dotkne to dopiero po kilkunastu sekundach od drugiej storny palca trzeba oddalić. Wydaje mi się że nie powinno się nic dziać :wink: BTW Czy jak załoze niebieskiego zalmana na gpu to chyba nic się karcie nie stanie ? Edytowane 12 Maja 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 No podstawka to taka prosta żeby wszyscy zdali. Mów za siebie. Imo matura z matmy była shitowna. Cieszę się, że nie będę zdawać z matmy, bo nie nawidzę tego przedmiotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Mów za siebie. Imo matura z matmy była shitowna. Cieszę się, że nie będę zdawać z matmy, bo nie nawidzę tego przedmiotu. Chyba Ci sie tematy troche pomylily :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KxL Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) ok, wracajac do tematu to lekko zmodowalem swoja karte: przed: i po: radiatorki na pamieciach to Pentagram Freezone, wentylator 6000RPM pochodzi z jakiegos celerona ;] z takim wyposazeniem krecila sie z 250/400 na 320/465 :D chociaz jak juz bylo powiedziane wielkiego wzrostu wydajnosci to nie daje, ok 10% (15% to bylby wyczyn w tym przypadku ;]), ale za to jest material do experymentow i niewiele do stracenia w razie niespodziewanego grillowania GPU/pamieci :P Edytowane 22 Maja 2006 przez KxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 i po: radiatorki na pamieciach to Pentagram Freezone, wentylator 6000RPM pochodzi z jakiegos celerona ;] z takim wyposazeniem krecila sie z 250/400 na 320/465 :D chociaz jak juz bylo powiedziane wielkiego wzrostu wydajnosci to nie daje, ok 10% (15% to bylby wyczyn w tym przypadku ;]), ale za to jest material do experymentow i niewiele do stracenia w razie niespodziewanego grillowania GPU/pamieci :P to chyba nie za ciekawie to OC :/ a poza tym to jak ten wiatrak musi napierniczac :/ warto taki hałas znosic dla tak malego wzrostu wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KxL Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 to chyba nie za ciekawie to OC :/ a poza tym to jak ten wiatrak musi napierniczac :/ warto taki hałas znosic dla tak malego wzrostu wydajnosci? słowem: nie warto. dlatego cooler teraz nie chodzi, a karta stoi na deflautowych ustawieniach. Jak juz pisalem cala ta modyfikacja wynikala z kilku wolnych chwil i niewielkich potrzebnych na to nakładów i tyle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...