Skocz do zawartości
sender28

Jak Zmienić Kolejność Partycji W Windzie... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis dostałem nowy dysk Samsunga 80GB ,8MB Cache , SATA II . Ustawiłem zworkę w tryb SATA I bo taki mam na plycie i wczystko poszlo gładko ale jak robilem partycje to zrobilo mi sie tak : C , D (dvd-rw) ,E (cd-rw), F , G ,H . Jak zmienić zeby te napędy były na koncu bo używam skrótów na pasku start i wkurza mnie to ze mam tam 2 napędy optyczne. <_< Dysk SATA podłączyłem do SATA 0 na plycie a napedy na IDE2 (nie wiem czy dobrze) wszystko robilem na szybko bo nie mialem czasu za wiele. I dziala tylko ta kolejność dysków ! :cry: Jak powinno wygladac podlaczenie wszytkiego do plyty głównej gdy ma sie dysk SATA?? i zeby sie napedy przesunęły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchom program: diskmgmt.msc

usuń litery na wszystkich dyskach oprócz systemowego i rozruchowego (prawy guzik na wolumin, wybierasz opcje: "Zmień literę dysku i ścieżki..." i usuwasz wszystkie punkty montowania woluminu)

następnie używając tej samej procedury, przypisujesz wszystkim dyskom litery według swojego pomysłu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchom program: diskmgmt.msc

usuń litery na wszystkich dyskach oprócz systemowego i rozruchowego (prawy guzik na wolumin, wybierasz opcje: "Zmień literę dysku i ścieżki..." i usuwasz wszystkie punkty montowania woluminu)

następnie używając tej samej procedury, przypisujesz wszystkim dyskom litery według swojego pomysłu

dzieki juz bede wiedziec .....:D

Chciałem jeszcze zapytać o jedną rzecz... Czy to noramlne ze dysk 80GB jest wykrywany przez manadżera dysków jako 74,52GB ?? Czy może trzeba cos przestawić zeby wykryłe reszcze.

Edytowane przez sender28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi