zboras85 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie wiem już co mam zrobić! Posprawdzam coś w BIOSie cos powłączam coś powyłączam. Moze się uda cos naprawić :( heh mozliwe ze to wina zasilacza bo mam tylko 230v:D nawet niewiem jakiej firmy bo nieskladalem tego kompa tylko go "odziedziczylem" :lol2: na allegro kart niekupuje wole w sklepie :-P ........zawsze tak jakos pewniej :lol: wiec widze ze szykuje mi sie zmiania mojego zasilacza:P B) pozdr Chyba pomyliły Ci się jednostki 230V czy 230W Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez zboras85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 heh mozliwe ze to wina zasilacza bo mam tylko 230v:DCoś ci sie pomyliło 230V to masz że do gniazdka 230V masz go wpiąć :D Ale ile wat ma ? W(waty) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Pasiak- Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) :oops: heh ma 300!W! :lol2: :wink: Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez -Pasiak- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) proponuje zmienic zasilacz :D Jak nie to mozesz zaczac zbierac na nowego kompa bo stary nie pociagnie dlugo :) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Pasiak- Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 taaa pomylilo mi sie w ostanim poscie(znów) ma 300 W ale na 12V tylko 10A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 podajcie jakis wgrac bios do tej karty GV-N66128DP AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) @-Pasiak- wez sobie kup modecom 350W na 12V ma 18A ja go kupilem za 99 zl na allegro nowka sztuka nie jechana 36 miechow gwary a chodzi jak zloto, peaktycznie bezglosny (noise killer ) i ogolnie polecam go. bo rozumiem ze masz 6600/6600gt. @Lenin2 podajcie jakis wgrac bios do tej karty GV-N66128DP AGP ? wez sobie moze w FAQ'u poszukaj tu masz z faqa jednego posta a poza tym juz w tym temacie byl poruszany watek zmieniania biosa i podkrecania karty wiec sobie poszukaj kilka postow wstecz ! :evil: <_< Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 wez sobie kup modecom 350W na 12V ma 18A ja go kupilem za 99 zl na allegro nowka sztuka nie jechana 36 miechow gwary a chodzi jak zloto, peaktycznie bezglosny (noise killer ) i ogolnie polecam go. bo rozumiem ze masz 6600/6600gt. wez sobie moze w FAQ'u poszukaj tu masz z faqa jednego posta a poza tym juz w tym temacie byl poruszany watek zmieniania biosa i podkrecania karty wiec sobie poszukaj kilka postow wstecz ! :evil: <_< nie pytam jak tylko jaki bios w grac do tego modelu karty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) nie pytam jak tylko jaki bios w grac do tego modelu karty .to tez w faqu poszukaj powinno byc Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Pasiak- Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 :lol2: spoko:D mysle ze sobie kupie ten zasilacz co do karty mam niestety GF6600-palit'a-256ram-DDR no i h** taktowania podstawowe to zdaje sie 300/400(jetem na starym kiompie routera jeszcze niemam :D wiec niejestem pewien :lol: )@375/460(tez zdaje sie :lol2: ) chyba troche pooszdzecam i kupie GT albo moze jakiegos slabszego 6800 ale to inna bajka :lol: pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 I rzeczywiście miałem w biosie ustawienia z poprzedniejk karty 64MB więc przestawiłem na 128 MB ale nic nie dało z 300/500 przekręciłem na 400/620 i wzrost w 3DMark 2001 do 6500 pkt więc teoretycznie g.. mi to dało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 @-Pasiak- wez sobie kup modecom 350W na 12V ma 18A ja go kupilem za 99 zl na allegro nowka sztuka nie jechana 36 miechow gwary a chodzi jak zloto, peaktycznie bezglosny (noise killer ) i ogolnie polecam go. bo rozumiem ze masz 6600/6600gt.Ja mam Logic LC-B350ATX kupilem za 80zl nowka na 12V mam 19A :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Pasiak- Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 hmm czy mozliwe jet ze mam takie male taktowanie przez bld w biosie? znaczy sie na tym kompie szmat czasu siedzial radeon9200:D tak pozatym jakis czas sidzialem na WinXp sterami ati i nvidy oczywiscie staralem sie wszytki stery do ati wykasowac ale jakis taki jeden został;)teraz jestem na nowym Xp tlyko tyle ze ten stary czaly czas jest zainstalowany-sie rozumie ze moge wybrac ktory uruchomic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 http://allegro.pl/item99275643_leadtek_gf6...70_1100mhz.html Oplacaloby sie brac te karte? Czy jest tutaj moze jakis chaczyk ? Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ja mam Logic LC-B350ATX kupilem za 80zl nowka na 12V mam 19Ano to ladnie :D ja sie na tym, nie znam takiego mi tu doradzili wiec kupilem i jestem w pelni zadowolony :] tym bradziej ze jest praktycznie bezglosny a wiatrak ma tam 12cm :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie ma haczyka. Kolo poprostu zaczol od ceny minimalnej. I kotos juz dal 200zl. A sprzedac ja chce pewnie okolo 400zl Jak masz tyle to bierz ;] Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Fisher15 Ty masz GF 6600 powiedz mi jakich sterów używasz ?? Moje oryginalne od grafy są tak hu..kowe że są zamazania tekstu jak w Wordzie scrolluje stronę. Jakim Programem podkręcałeś grafę i czy na standardowym chłodzeniu czy dokupowałeś jakieś ?? Ja nie mogę podkręcić GPU powyżej 475 MHz :( a u Ciebie 510 !! :/ Edited: a raczej 520 !! :) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez zboras85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 zboras85 bie dziw się że masz mały wynik w 2k1 masz starego celerona 128KB cache 100fsb. Może ktoś mi powiedzieć jak się kręcą asusy 6600 pełno ich na allegro i tak myśle czy jakiegoś nie hapnąć i czy w ogóle jest jakiś bios 1,4v to tego asusa 6600nonGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Krzysztoph Daj mi inna plyte to powiem Ci na ile jest stabilne przy 500/660. Bo tyle przechodzi mi 3dmark ;] Niestety jestem smutnym posiadaczem mobo z sb via 8237 z ktorymi seria 6xxx ma problemy. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ale core i tak nieźle poszedł tylko te pamiątki mogłyby pójść wyżej może to rzeczywiście wina mobo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Core poszedl ze wzgledu na bios 1.4 i pentagrama alcu i ceramique :P Spekulowac mozna co do pamieci. Dobre miedziane radiatorki ( wymagajace nawiewu ) i mozna byloby piescic wyzszym napieciem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 zboras85 bie dziw się że masz mały wynik w 2k1 masz starego celerona 128KB cache 100fsb. Tak też myślałem że to procek mnie hamuje :( pierdzielony dziad :mur: i następna inwestycja się szykuje :( myślicie za ile moge go opchnąć na giełdzie ??i kupić jakiegoś p4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdk Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mam problem z wyjsciem TV-out na karcie MSI 6600GT VIVO. Karte podlaczam przez zwyklego chincha do telewizora. Do momentu zaladowania sie Wina wszystko jest OK, gdy Win zaczyna sie ładować nagle obraz na TV staje sie monochromatyczny. Dodatkowo jest zbyt mocno rozciagniety, ale gdy przelacze rozdzielczosc monitora na 1024x768 to obraz sie miesci. Korekcja kolorow, kreatory obrazow nic nie daly. Gdy odinstalowalem stery i to obraz byl dobry, kolorowy czyli problem lezy gdzies w mojej nieumiejetnej konfiguracji :/ jakies rady co można zrobic? probowalem tych kreatorow, zmieniania na rózne PAL i NTSC ale na nic, caly czas mam czarnobialy obraz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam problem z wyjsciem TV-out na karcie MSI 6600GT VIVO. Karte podlaczam przez zwyklego chincha do telewizora. Do momentu zaladowania sie Wina wszystko jest OK, gdy Win zaczyna sie ładować nagle obraz na TV staje sie monochromatyczny. Dodatkowo jest zbyt mocno rozciagniety, ale gdy przelacze rozdzielczosc monitora na 1024x768 to obraz sie miesci. Korekcja kolorow, kreatory obrazow nic nie daly. Gdy odinstalowalem stery i to obraz byl dobry, kolorowy czyli problem lezy gdzies w mojej nieumiejetnej konfiguracji :/ jakies rady co można zrobic? probowalem tych kreatorow, zmieniania na rózne PAL i NTSC ale na nic, caly czas mam czarnobialy obraz :/ jeżeli chodzi o rozdzielczość to normalne :) => Wyjście telewizyjne ma rozdzielczość tylko 1024x768 !! (narazie) Więc musisz się przyzwyczaić. Co do monohromatycznego obrazu posprawdzaj w ustawieniach telewizora i posprawdzaj alternatywne podłączenia. Nie wiem jak dokładnie to wyjasnić ale u mojej dziewczyny jets tak samo np. na Wejściu EURO1 jest monochromatyczny a na EURO2 już kolorowy :) POZDRAWIAM Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez zboras85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdk Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jeżeli chodzi o rozdzielczość to normalne :) => Wyjście telewizyjne ma rozdzielczość tylko 1024x768 !! (narazie) Więc musisz się przyzwyczaić. Co do monohromatycznego obrazu posprawdzaj w ustawieniach telewizora i posprawdzaj alternatywne podłączenia. Nie wiem jak dokładnie to wyjasnić ale u mojej dziewczyny jets tak samo np. na Wejściu EURO1 jest monochromatyczny a na EURO2 już kolorowy :) POZDRAWIAM telewizor ma juz swoje lata i prawde mowiąc niewiele jest tam ustawień poza standardowymi typu kontrast, nasycenie ale to nie ma wpływu, nie ma też zlacza s-video ani ja nie mam kabla TVout-SCART (nie wiedzialem że takie są ;) ) bede musial jakieś jeszcze inne kable wykombinować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 chłopaki co lepiej wziac pod wzgledem o/c na PCI-E Gigabyta pasywnego czy asusa pasywnego ?? Bo mam 280zł na grafe a w tej cenie to chyab te grafy sie mieszcza :wink: Jes bios do Asusa na pci-e z 1,4V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A ja mam takie pytanie troche z innej beczki Chodzi mi o sterwowniki do grafy slyszalem ze podobno omegi sa lepsze od orginalnych nvidi czy to prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jeśli porównać ostatnią dostępną wersję (66.93?) to może i tak, ale to chyba nie są sterowniki na dziś - mają chyba z rok :lol: Jeżeli jestem w błędzie, to proszę mnie "sprostować" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koteq Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam! Sorki jak to pytanie powinno być w innym temacie, ale chodzi o 6600 GT więc umieściłem je tutaj :) : Jaka powinna być optymalna temp. (w stresie) rdzenia procesora graficznego? I jaki jest mniej wiecej prog do ktorej ta temp. może dobić aby nie uszkodzic karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam! Sorki jak to pytanie powinno być w innym temacie, ale chodzi o 6600 GT więc umieściłem je tutaj :) : Jaka powinna być optymalna temp. (w stresie) rdzenia procesora graficznego? I jaki jest mniej wiecej prog do ktorej ta temp. może dobić aby nie uszkodzic karty? Moja Gigabyte 6600GT + wentylator w stresie ma 90 stopni i chodzi normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...