DRuMah Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Wiecie co, czym więcej czytam tym mam wększy mątlik w głowie- każdy pisze co innego ;/ Mam prośbę: odpowiedzcie mi KRÓTKO i NA TEMAT: -czy jest bios do Leadtek A6600 TD 128 AGP Hynix 3,6 na 1,5V -jesli nie to czy ktos ma link do mechanicznego vmoda w/w karty Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Wiecie co, czym więcej czytam tym mam wększy mątlik w głowie- każdy pisze co innego ;/ Mam prośbę: odpowiedzcie mi KRÓTKO i NA TEMAT: -czy jest bios do Leadtek A6600 TD 128 AGP Hynix 3,6 na 1,5V -jesli nie to czy ktos ma link do mechanicznego vmoda w/w karty Pozdrawiam. Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Zrobilem marka i jestem ciekaw, czy po podniesieniu zegarow na 500-550/670-680 da sie przyatakowac 7k. ;] Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 @ath Obrazek sie nie laduje. @BENITO Jakie jest napiecie r350? Bo narazie wyczytalem ze chip nv43 jest mniejszy ( 150mm^2 w porownaniu do 220mm^2 ) i ma o ~40% wiecej tranzystorow [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Wybacz, cos sie spaskudzilo, daje nowy. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ke. Juz widze [; Zaraz zapuszcze 2k3 przy Twoich taktach i porownam z wynikiem na 500/680 [; update Na 400/600 ( wg. sterownikow ) 5920smarkow. FW8421 Wczesniejsze :arrow: klyknij na siga ( Asus N6600 ) [; 600markow w plecy u mnie stanowi pewna roznice [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A Ty zadales swojej karcie 1.4v jak miales nowe chlodzenie, czy jeszcze na starym ? Bo tak sie zastanawiam, czy dac na mojego stocka 1.4v i 500mhz jak u Ciebie. ;] Grzesiu rob to faq szybciej !!!113 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) robie robie :P Dzis postaram się dokonczyć dział z opisem modeli, mam Asusa/leadteka/galaxy zalman dodam jeszcze gainwarda i gigabyte bo te karty testowałem co jeszcze z kategorii 6600 nonGT? Z GT mam zamiar opisac Galaxy 6600GE/GT ( ;) ) /gainwarda + link do tematu z opisem zakładania Zalmana VF700CU, dawać propozycje ;p Aa...i nadal prosze o wysyłanie zmodowanych biosów, bo jak narazie zaden do mnie nie dotarł :? Ludzie, chcecie FAQ to troche pomózcie ;] edit: na testowym mozna przeczytać juz co nieco. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Z tego co wyczytałem 9800pro ma na rdzeniu 1,73v dużo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 No dobra, skoro mam te memki inne, to chyba ten zmodoany bios nie bedzie pasowal do mojej karty, bo pewnie inne timingi itp. ? Odpalam NiBiTora i chce zapisac bios, gdy zapisuje to wywala jakis blad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 hej posiadam teraz Asusa 6600 na PCI-e i udało mi sie narazie wycisnac z niego 525/710 :P wynik w 3dmark 03 to 7600pkt a w 01 17500 Co o tym sadzicie ?? Jest wogole bios 1,5V do tej grafy na pci-e ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jest wogole bios 1,5V do tej grafy na pci-e ? NIE MA BIOSOW 1.5v DO KART 6600/6600GT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Zgralem biosa z mojej karty (asus 6600 agp, 3,3ns samsung): http://rapidshare.de/files/19272933/asus66...sung33.ROM.html Chcialem go sam edytowac, ale w nibitor'ze mam nieaktywne pola od zmiany napiecia, ba wogole mi nic tam nie wykrywa (zreszta kto chce moze sciagnac mojego biosa i w nim pogrzebac). Chcialem go zmodyfikowac o 1.4v i odblokowac diode termiczna... moze jednak sciagne ten stary bios i poprzepisuje moje timingi pamieci - bo sa rozne od tych hynixow 3,6ns. Juz sam nie wiem. No dobra kolejny zonk. Czy moja karta ma jakas blokade przed oc/ ? Moge na mem max ustawic 675, potem wywala jakis blad: http://img157.imageshack.us/img157/6977/blad4bo.jpg Mam stery 84.21 whql Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) ath - nie masz zadnej blokady podkręcania - po prostu sterownik mówi ze juz wiecej nie mozna podkrecać co jest nieprawdą. W RivaTuner wejdz w zakładke Power user->overclocking->Nvidia->DisableInternalClockTest -> 1 , problem zniknie, bedziesz mógł kręcić dalej. PS-> umieszcze to tez w FAQ bo jak widać nie kazdy wie jak to obejść ;) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Przypadkiem nie na odwrot ? [; nvidia\overclockinig ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 ath - nie masz zadnej blokady podkręcania - po prostu sterownik mówi ze juz wiecej nie mozna podkrecać co jest nieprawdą. W RivaTuner wejdz w zakładke Power user->overclocking->Nvidia->DisableInternalClockTest -> 1 , problem zniknie, bedziesz mógł kręcić dalej. PS-> umieszcze to tez w FAQ bo jak widać nie kazdy wie jak to obejść ;) No spoko juz mozna krecic, thx. ;] Narazie ustawilem na 700 i czysto w grach, moze te samsony 3,3 maja jakies lepsiejsze osiagi od henkow 3,6. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Wiecie co, czym więcej czytam tym mam wększy mątlik w głowie- każdy pisze co innego ;/ Mam prośbę: odpowiedzcie mi KRÓTKO i NA TEMAT: -czy jest bios do Leadtek A6600 TD 128 AGP Hynix 3,6 na 1,5V -jesli nie to czy ktos ma link do mechanicznego vmoda w/w karty Pozdrawiam. to co ja mam na karcie (WinFast 6200TD / 6600TD ) - nie mylic z TDH ;) VMOD GPU http://img136.imageshack.us/img136/8311/vgpumod6ee.jpg MEM http://img136.imageshack.us/img136/38/vmemmod0ud.jpg PCB na 6600TD jest identyczne jak na modowalnym 6200TD - karty różnia sie jedynie chłodzeniem i różnicą 30zł ( marketing ;) ) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Ladnie wykreciles ta grafe, rzuc jakims orbem, chce porownac ze swoja. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Ladnie wykreciles ta grafe, rzuc jakims orbem, chce porownac ze swoja. ;]nie zmienia to faktu ze bardzo sie grzeje :] mam słabe łacze ale sciagne Smarka05 bo az sam jestem ciekaw wyniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Rdzen idzie na 1.7 na cu, tak? Jaka masz temperature przy pelnym obciazeniu i full speed? [; I jakie radiatorki na pamieciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 nie zmienia to faktu ze bardzo sie grzeje :] mam słabe łacze ale sciagne Smarka05 bo az sam jestem ciekaw wyniku W sumie to wystarczy 03. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Rdzen idzie na 1.7 na cu, tak? Jaka masz temperature przy pelnym obciazeniu i full speed? [; I jakie radiatorki na pamieciach?Cu - miedź :) ... obroty ustawione na normal ( 3000 ) pamieci chłodzone radiatorami - Spire RamCool - 3 sztuki ( odpowiednio obciete i przypiłowane ) http://realis.hr/images/product_images/spi-ramcool.gif obudowa otwarta chłodzenie na GPU XC-80 cu ( nigdy bym go nie kupił bo jest drogi 90zł - ale trafiła sie okazja za 60 i dlatego mam go na karcie ) . temp nie przekracza 60' podczas grania np w Condemned lub FEAR ... napiecie na GPU to dokładnie 1.68v mysle ze z wersja XC-AL_CU temp powinna utrzymywać sie w okolicach 65-68' w stresie, poniewaz to chłodzenie jest nieznacznie słabsze od pełnego Cu timingi moich pamieci Timing 0 06101A16 Timing 1 05010407 Timing 2 20250407 Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nieznacznie :twisted: Za to dokrecone na granicy ukruszenia. Ceramique co najwyzej zostawa w rowkach napisow :lol2: Chyba za chwile zabawie sie miekkim olowkiem... Albo lepiej nie bo juz pije [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) to co ja mam na karcie (WinFast 6200TD / 6600TD ) - nie mylic z TDH ;) VMOD GPU http://img136.imageshack.us/img136/8311/vgpumod6ee.jpg MEM http://img136.imageshack.us/img136/38/vmemmod0ud.jpg PCB na 6600TD jest identyczne jak na modowalnym 6200TD - karty różnia sie jedynie chłodzeniem i różnicą 30zł ( marketing ;) ) Dzieki HiS, wkoncu cos konkretnego :) Tylko przydalaby sie jeszcze instrukcja obslugi do tych jotpegow ;] Karte mam jeszcze na gwarancji, to nie bede sie bawil w zadne potencjometry tylko olowek i do dziela :) Vmem kumam ocb, ale co do vgpu mam watpliwosci- czy trzeba zakreskowac te cztery rezystory smd ktore sa podane? Jesli tak, to do jakich wartosci? Jesli do tych co podane, to jakie bedzie vgpu wynikowe? Jak mam zmodyfikowac, zeby uzyskac vgpu o 0.1V wyzsze? :P No i po co autor zaznaczyl ta nozke i dwa elementy CXXX grubsza linia? Pozdro :) EDIT: Ok już poszukałem i wszystko wiem :D Efekty w sigu Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiSz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) kupilem na allegro xfx 6600gt i w 3dmarku 2005 obraz nie wyglada zbyt ciekawie... cos w tym stylu co to jest ? jakis problem z moim systemem czy poprostu karta jest walnieta? jak to dokladnie sprawdzic? stare gry chodza dobzre q3 delta force... natomiast demo FEARa ma pelno tych niebieskich bledow ponadto na starych forcewarach (66) w 3d marku05 nie ma zadnych bledow.... gosc od ktorego kupilem twierdzi ze mu w sli karta dobrze chodzila... pozdrawiam sys: DFI lanparty ultra-d | AMD64 3000+| 2x256MB DDR 400 KingSton (HyperX) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez FiSz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wyglada na bledy mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a nie ma gwary na nia ? bo moze w transporcie sie uszkodzila :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Moim zdanie karta jest walnięta nie moze sie taki badziew pokazywać to wyglonda coś jak by ramy były przetaktowane! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TatoMuminka Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Napisz jeszcze dobre F.A.Q dot. najpopularniejszych modeli i Cie ozloce ;] Maksymalna temperatura, chlodzenie, zmiana biosu ect. Wielkie dzięki Orgiusz za pomoc w znalezieniu sterowników do grafy a także za fachowe odpowiedzi na moje pytania. Wyglada na bledy mem. Masz chyba dokładnie taką samą grafę jak ja. Mógłbyś mi napisać ile z niej wycisnąłeś? Ona ma fabrycznie 300/500 ja ją troche podkręciłem do 360/670 ale dalej się boję żeby mi się nie zjarała. Próbowałeś coś przy swojej kręcić? Edytowane 1 Maja 2006 przez TatoMuminka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 TatoMuminka nic Ci sie nie zjara :lol: naprawde, jedynie co to moga pojawic sie błedy w wyświetlanym obrazie albo zawiesi sie karta. a wtedy system zrestartuje ustawienia i ustawi optymalne. oczywiscie podkręcaj w granicach rozsądku :] bo jesli ustawisz np 1000mhz na pamieciach to na pewno fajnie nie bedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...