Gość h2opolomatti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Witam. Zastosowalem sie do htego tematu i mnie zdziwilo. Ustawilem pamiatki na 1260 i gpu 590. I puszczam 3dmarka03 i wynik 6000<wow>. Puscilem jeszcze raz i odrazu zapuscilem monitor i co sie okazuja gdy powinien wlaczyc sie tryb 3d on caly czas trzyma 2d dopiero po zresetowaniu sterownika goli wszystko ok. Co jest ?? Male sprostowanie. Po jeszcze jednej probie wogule mi trybu 3d nie zapuszcza. Witam problem znowu sie powturzyl ( Wrrrrrrr Co mam robic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 witam, temat o 6600 nie do ogarniecia, wiec krotkie pytanie mam 350zl na karte GALAXY 6600 Zalman sie nada?? W 1. poscie grzesiu napisal, ze pamieci nie ida nic, mozna cos na to poradzic?? czy moze za te pieniadze cos lepszego dostane? PS fan mate'a mozna chyba dokupic coby halas zredukowac..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 witam, temat o 6600 nie do ogarniecia, wiec krotkie pytanie mam 350zl na karte GALAXY 6600 Zalman sie nada?? W 1. poscie grzesiu napisal, ze pamieci nie ida nic, mozna cos na to poradzic?? czy moze za te pieniadze cos lepszego dostane? PS fan mate'a mozna chyba dokupic coby halas zredukowac..? No jesli ten zalman ma wtyk 3pin to sie nada do fanmate'a. Potestowalem doglebnie swojego asusa 6600 i core idzie na 535mhz, na 540 nie przechodzi juz 3dmarkow, zawiesza sie np. w 2 test game. Czytalem, ze srednio na asusie wykrecano core ~550/560 a moj tak slabo. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Srednio ? Srednio ktorej rev? ;] Mnie wystarcza moje slabe takty ;] Chociaz zastanawialem sie nad v-modem z wykorzystaniem olowka. Tyle ze nie wiem jak bedzie sie zachowywac laminat po drugiej stronie rdzenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Srednio ? Srednio ktorej rev? ;] Mnie wystarcza moje slabe takty ;] Chociaz zastanawialem sie nad v-modem z wykorzystaniem olowka. Tyle ze nie wiem jak bedzie sie zachowywac laminat po drugiej stronie rdzenia ;] No wiesz, liczylem tak na 550... ;] Co do vmoda to mozesz dac zawsze nawiew z 2giej strony i juz laminat sie nie bedzie topil. ;] Slabe tzn. ? Orbik z siga Ci nie robi. ;] Edytowane 26 Maja 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Sam nawiew to jest chwila roboty. Zaluje ulozenia elektroniki po drugiej stronie gpu. Tak to mozna byloby pokusic sie o krople silikonu i maly 40x40 ;] orbik juz robi. nie byl aktiv ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Która wersja 6600 jest najlepsza do o/c?W wersji PCI-E. Edytowane 26 Maja 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 a z tymi pamiatkami na GALAXY 6600 Zalman to jak w koncu jest?? kreca sie cos w ogole??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Która wersja 6600 jest najlepsza do o/c?W wersji PCI-E.Coś na GDDR3. Np Galaxy 6600GE, Gigabyte NX66128DP2 (Turbo Force Ultra) , MSI NX6600-VTD128E Diamond... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 wiek ktoś jak podnieś napiecie na pamieciach w MSI 6610 XL jak narazie grafika leci mi na 521/1020 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Kolega ma kartę 6600Gt i w stresie temp. dochodzi do 86 stopni. Karta nie była nigdy podkręcana i wentylator na karcie działa. Jaka jest bezpieczna granica temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ponad 100*. grzesiu skoncz tego FAQa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Mam ASUSA N6600GT AGP i szukam do niego jakiegoś opisu moda ołówkowego pamięci i GPU. Interesuje mnie też to czy ktoś posiada działający BIOS z napięciem 1,5 na tą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Wrzuć tu jakąś konkrentną fotkę karty (strona GPU, okolice molexa), a ja Ci narysuję:) pencilmoda na GPU. Jeżeli chodzi o pamięci, to chyba, takie coś istnieje tylko na PCIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 @suchyjastrzab&mikadarek Ta karta? [; Zastanawiam sie nad jedna rzecza - brak mi stabilnosci przy biosie 1.4v. Po pewnym czasie grafika potrafi mi przyciac na ~10sek. Temperatura pozostaje bez zmian ( nie przekroczylem 55*C na pelnych obrotach pentagrama ). Moze olowek by rozwiazal problem? Tyle ze nie wiem czy to nie wina pamieci wykreconych na 660 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dokładnie jak wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Jeżeli o mnie chodzi to dokładnie ta karta:) Malujesz ten zaznaczony rezystorek (ja użyłem ołówka stolarskiego) Mogę tylko dodać jak to wyglądało u mnie: OPÓR============NAPIĘCIE=2D/3D (420)STANDART=====1,34/1,46 (400)============1,40/1,52 (390)============1,44/1,56 (363)============1,53/1,66 Dalej nie próbowałem - jadę cały czas na stockowyn chłodzeniu:) Nie radzę dawać 1,75+, no chyba że dla sportu... Edytowane 28 Maja 2006 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 W którym miejscu można miernikiem sprawdzić napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) w tym: @Orgiusz Na te przestoje chyba nie ma uniwersalnego lekarstwa:[ Możesz próbować: 1. zjechać troche z procka/pamięci 2. podnieść napięcie na procka/NB/jak to się tam zwie na K8:)) 3. podnieść V na AGP/PCI 4. zwiększyć opóźnienia/napięcie na RAM 5. albo jakieś kombinacje z wyżej wymienionymi... 6. albo jeszcze coś innego... 7. ...albo pójdę już spać... Edytowane 28 Maja 2006 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dzięki. Jak coś pokombinuje do dam wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zastanawiam sie nad jedna rzecza - brak mi stabilnosci przy biosie 1.4v. Po pewnym czasie grafika potrafi mi przyciac na ~10sek. Temperatura pozostaje bez zmian ( nie przekroczylem 55*C na pelnych obrotach pentagrama ). Moze olowek by rozwiazal problem? Tyle ze nie wiem czy to nie wina pamieci wykreconych na 660 :? Moze try this... karta po OC freezuje, gpu spada do 300mhz, w 3dmarku2005 karta wymusza 300 dla gpu - rozwiazanie wpisalem wartosci oc do biosu karty i koniec freezow i itp problemow source: click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 @patryk1234 Jedyne ostrzezenie - NIE SPAMUJ bo polecisz. Dziekuje za uwage. @ath Zgodnie z Twoja rada podmienilem w biosie takty karty. Szkoda tylko ze doba ma 24h zamiast 48 bo nie mam czasu przetestowac czy to cos zmienilo. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Przejrzałem temat lecz odpowiedzi nie uzyskałem... czy może mi ktoś powiedzieć jakie stery są najlepsze do asusa 6600gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja też przejrzałem i nadal nie wiem co to znaczy "najlepsze sterowniki" :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Takie na jakich grafika ma największą wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 :rolleyes: Jakies tweakery w ktorych cyka sie 800pkt wiecej w 3dmarku kosztem bigosu graficznego czy oficjalne ktore pomimo standardowej wydajnosci zapewniaja 100% stabilnosc i przyzwoita jakosc wyswietlanej grafiki? Masz czas to sciagnij kilka wersji i sobie biegaj za wydajnoscia. :P UPDATE: Wiem jak sprawdzic :lol: Wejdz na orba i spojz kto na jakich sterach ma top10 wynikow :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Nie. Te tweakery nie chce :) Chodzi mi coś ala sterowniki OMEGIA dla radeona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Najwydajniejsze z oficjalnych są 77.72 i 81.98, na tych najwięcej osób testuje w 3d markach. W starszych (np. 71.84) zauważyłem spadek wydajności. Generalnie, Forceware + RivaTuner styka. Edytowane 30 Maja 2006 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Nie. Te tweakery nie chce :) Chodzi mi coś ala sterowniki OMEGIA dla radeona... Imo jesli nie walczysz o jakies kluczowe miejsca na orbie to mozesz sobie darowac szukanie najlepszych sterow, na ktorych roznica bedzie 1-2 fps w grach. Sa stery optymalizowane pod dana gre, np. po premierze obliviona nv odrazu wydala jakies stery, na ktorych niby ma byc wiecej klaciszy, ale jest to spowodowane utrata jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Dzisiaj zabrałem się do robienia moda ołówkowego i mam problem. Standardowo karta jest zasilana 2D 1.3, 3D 1.4 i BIOS ma właśnie takie ustawienia (BIOS nie jest modowany). Zacząłem od pomiaru napięcia (miernikiem) bez moda i szok 2D 1.34 (ok wszystko sie zgadza z tym czego do tej pory się dowiedziałem), następnie 3D 1.55!!! . Sprawdzałem kilka razy. Czy ktoś potrafi to wyjaśnić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...