Skocz do zawartości
grzesiu

GeForce 6600 / GT cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mój własny nierozwiazany problem...:

Komp podpiety do TV Sony (ma 3 lata) przez S-VIDEO.

W karcie graficznej mam przejsciówke z wychodzacymi 3 wtykami i do tego przewód jest podłączony.

Kolorowy obraz na TV mam tylko przy ustawieniu w sterownikach: "PAL (kombinacja)", na PAL-B jest obraz czarno-biały.

Obraz na "PAL (kombinacja)" jest w miare kolorowy, słaby jakosciowa,na konturach widać fioletowe przebłyski.

Dodam,ze predzej było wszystko OK. Sterowniki mam już 3, teraz najnowsze z nvidia.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a probowales wykopac wszystkie stery i wrzucic jedne np. 84.21 i sprawdzic czy smiga? Moze masz cos w ustawieniach tv zmienione i sie sypie. Sprobuj miernik elektryczny na 1kohm i przemierz kabel moze sie gdzies przelamal i traci czesc sygnalu. btw ja mam kabel chinch-chinch i smiga bez problemu kabelek domowej roboty i obraz jak zloto.

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy ktos wycisnal wiecej z karty takiej jak moja bo to jest max jaki wycislem z niej. Nie mam niestety BIOSu 1,4V nie wiem czy wgrywanie takiego BIOSu z wersji AGP nie zrypie mi karty. Wogole moze ma ktos rade jaki BIOS wgrac bo oryginalny jest niemodowalny (przynajmniej w kwestii napięcia). Wie kto jak wcisnąć więcej na pamieci (choc tandetne Hynix 5ns ale sprobowac mozna) narazie mam 620 bez artow przykleilem 2 pozadne radiatory na pamieci (naprawde pozadne ;) ) i nic to nie zmienilo w tej kwestii poszlem o 5MHz do przodu :/. Ostatnie pytanko czy Everest Ultimate 2006 pokazuje wam wartosc temperatur dla GPU1 Ambient i GPU1 ? bo mi pokazuje tylko GPU1 Diode.

Mam modowana karte chlodzenie z Radeon 9550 5,8k RPM (3D Connecta) ktore smiga o 15 stopni mniej niz ten tandetny chałaśliiwy stock Gainwarda i 2 Radiatory na pamieciach (po jednym na 4 kostki). Teraz tylko BIOS 1,4V i chce podniesc ja do GT ale narazie same problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam kartę ASUS N6600 256MB i mam zamiar zmienić na niej chłodzenie, w związku z czym mam pytanie...

Dołączona grafika

Na zdjęciu zaznaczony jest radiator, na który pewnie założe wiatrak (o ile będzie potrzeba :P) jednak nie mam pojęcia jaką część on chłodzi... proszę mnie skorygować jeśli się mylę, ale czy jest to jakiś mostek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam kartę ASUS N6600 256MB i mam zamiar zmienić na niej chłodzenie, w związku z czym mam pytanie...

http://img215.imageshack.us/img215/7942/vgs11422rk.th.jpg

Na zdjęciu zaznaczony jest radiator, na który pewnie założe wiatrak (o ile będzie potrzeba :P) jednak nie mam pojęcia jaką część on chłodzi... proszę mnie skorygować jeśli się mylę, ale czy jest to jakiś mostek ?

To jest mostek HSI ktory konwertuje sygnal z pcie na agp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Proofit. Dodam tylko 2 rzeczy w zwiazku z nim:

-pierwsza jest taka ze grzeje laminat karty konkretnie.

-druga - u mnie pomiedzy radiatorem a samym ukladem byla guma do rzucia. Pewnie dzialala skoro karta chodzila [; Zdjalem dranstwo ( do mniej odwaznych - darowac sobie [; ) kapka ceramique + montaz sunona z oryginalnego chlodznia nv43 w wykonaniu Asusa [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jak sie ma sprawa z wgraniem biosu pci-e innego producenta? Mozna probowac dowolny czy jest jakis ktory szczegolnie pasuje do gainwarda? Musi byc 5ns jak moj czy moge wgrac np 4ns? Czy karta tego nie strzyma? Moze da sie zmodowac bios np asusa do 5ns i wrzucic do mojej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmierzyć napięcie na GPU bez zdejmowania chłodzenia i utraty gwarancji? Zrobiłem moda ołówkowego i wg moi obliczeń powinienem mieć ok 1,42V. Ale chciałbym to sprawdzić. Dlatego że rdzen po zmianie napięcia poszedł mi tylko na 465mhz. Mam leadtek 6600 256 rev A4. Czy ktoś ma zmienione timingi do pamięci infineon 4.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmierzyć napięcie na GPU bez zdejmowania chłodzenia i utraty gwarancji? Zrobiłem moda ołówkowego i wg moi obliczeń powinienem mieć ok 1,42V. Ale chciałbym to sprawdzić. Dlatego że rdzen po zmianie napięcia poszedł mi tylko na 465mhz. Mam leadtek 6600 256 rev A4. Czy ktoś ma zmienione timingi do pamięci infineon 4.0?

Przy 1.42v powinienes robić 565MHz a nie 465MHz ;p Teraz pewnie masz z 1.32v, nie więcej...bez miernika lepiej się nie bawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze jest tak jak mówisz.

Miałem kiedyś Leadteka A6600GT TDH na chipie A4, który miał fabrycznie 1,54V (teoretycznie powinno być 1,4) i "ołówkowanie", pomimo zmniejszania oporu, nie dawało żadnego wzrostu napięcia.

Wiem, że to trochę inna karta, ale może Winfasty tak juz mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

liberator

Mimo iż mam napięcie 1.4V, to standardowy test ustawień sterowników nie dopuszczał taktowania wyższego niż 465Mhz, aby osiągnąć 500+ musiałem poprostu użyć jakiegoś programu. Np. PowerStrip. W twoim przypadku jest pewnie tak samo.

Czy ktoś ma zmienione timingi do pamięci infineon 4.0?

Dołączam się do pytania.

Edytowane przez Duelist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pierwszy raz w tym topicu... ;)

Dzisiaj dostałem moją 6600... Winfast px6600 td 128mb. Oczywiscie po chwili obcowania "wynalazłem" sobie do niej moda ;) Narazie tylko ołówkiem sie bawiłem chwilke, jak zrobie sobie radiatorki i skoncze blok na gpu to oczywiscie będą poty :)

I co do oc... rdzen takze mam A4 - i chyba po raz kolejny mam pecha do tych rdzeni (tak jak na ti4200) - 435MHz tylko... :/ na def napieciu.

W planach jeszcze mam dorobienie wtyczki z zasilaniem... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ostatniego czasu załatwiłem sobie kartę graficzą firmy Gigabyte z chłodzeniem SilentPipe. Sprzęt jest nowy i niby wspaniale się sprawuje, ale do czasu. W pewnym okresie testowania karty zauważyłem jej ujemną stronę. Problem ten jest dosyć uciążliwy i mało przyjemny. Teraz przechodzę do rzeczy. Otóż dla jej sprawdzenia nagrałem sobie grę Splinter Cell Chaos Theory, W pewnym momentach momentach gry występują dosyć poważne przekłamania graficzne, które niżej zaprezentuję.

http://img146.imageshack.us/my.php?image=z...niesmall5cv.png

Na rysunku widać niezaładowane tekstury, natomiast w tle nic. Jeżli jednak przesunę się o kilka centymentrów w przód jest ok, wszystko się ładuje.

http://img146.imageshack.us/my.php?image=z...st2small8ra.png

Tutaj jest ok.

http://img210.imageshack.us/my.php?image=zle4small1ax.png

A tutaj nie(trochę wyżej).

1.Czym one mogą być spowodowane?

2Czy to jest wina karty czy gry?

Jeszcze raz przepraszam najmocniej za tamten problem.

Edytowane przez pole123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pierwszy raz w tym topicu... ;)

Dzisiaj dostałem moją 6600... Winfast px6600 td 128mb. Oczywiscie po chwili obcowania "wynalazłem" sobie do niej moda ;) Narazie tylko ołówkiem sie bawiłem chwilke, jak zrobie sobie radiatorki i skoncze blok na gpu to oczywiscie będą poty :)

I co do oc... rdzen takze mam A4 - i chyba po raz kolejny mam pecha do tych rdzeni (tak jak na ti4200) - 435MHz tylko... :/ na def napieciu.

W planach jeszcze mam dorobienie wtyczki z zasilaniem... ;)

wgraj zmodowany bios i po problemie-ale faktycznie nieco cinko..moja coś koło 460 na def leciała ze stajni gb..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System wstaje, 3dmark 2001SE caly leci 2 razy bez żadnego problemu, stery sa 84.21

A tak przy okazji zapytam sie jakim programem podmienić bios??

Standardowo karta ma blokade i w żaden sposób nie da się go zamienić, natomiast program X Bios Editor nie potrafi mi zczytać danych z karty.

Edytowane przez pole123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzesz kawałek taśmy klejącej/plastra, robisz w środku dziurkę i naklejasz na kartę tak aby w dziurce:) znalazł sie punkt pomiarowy zaznaczony na zdjęciu.

Przykładasz tam czerwoną końcówkę a czarną do masy(np. obudowa).

Nie wyobrażam sobie jak coś może się stać.

Dla pewności mozna wcześniej walnąć kielicha B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ostatniego czasu załatwiłem sobie kartę graficzą firmy Gigabyte z chłodzeniem SilentPipe. Sprzęt jest nowy i niby wspaniale się sprawuje, ale do czasu. W pewnym okresie testowania karty zauważyłem jej ujemną stronę. Problem ten jest dosyć uciążliwy i mało przyjemny. Teraz przechodzę do rzeczy. Otóż dla jej sprawdzenia nagrałem sobie grę Splinter Cell Chaos Theory, W pewnym momentach momentach gry występują dosyć poważne przekłamania graficzne, które niżej zaprezentuję.

http://img146.imageshack.us/my.php?image=z...niesmall5cv.png

Na rysunku widać niezaładowane tekstury, natomiast w tle nic. Jeżli jednak przesunę się o kilka centymentrów w przód jest ok, wszystko się ładuje.

http://img146.imageshack.us/my.php?image=z...st2small8ra.png

Tutaj jest ok.

http://img210.imageshack.us/my.php?image=zle4small1ax.png

A tutaj nie(trochę wyżej).

1.Czym one mogą być spowodowane?

2Czy to jest wina karty czy gry?

Jeszcze raz przepraszam najmocniej za tamten problem.

Zainstaluj sterowniki w wersji 81.98 wiele osób miało ten sam problem.Czasami pomaga wymiana sterowników na starsze a nie na nowsze i w tym przypadku powinno pomóc ale dla pewności oczyść system z pozostałości po starym sterowniku np.drivercleanerem po odinstalowaniu go.Mi pomogło :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi