virtuomaniak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Może mi ktoś powiedziedz co to za błąd I dlaczego nie widzę jaka jest temp GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Może mi ktoś powiedziedz co to za błąd I dlaczego nie widzę jaka jest temp GPU? Zainstaluj nowsze oprogramowanie ze strony ASUSA. Na moim ASUSIE też programy z płytki nie chodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 A jeszcze jak mam tego SmartDoctor to tam nie wyświetla mi się tempetaruta? W riva jest pokazana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 A jeszcze jak mam tego SmartDoctor to tam nie wyświetla mi się tempetaruta? W riva jest pokazana... Jak zinstalujesz nowszy ,,ASUS enhanced driver'' niż na płycie to się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zainstalowałem nowy ściągnięty z www.... i nadal nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zainstalowałem nowy ściągnięty z www.... i nadal nie mam SmartDoctora też ściągnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 :lol: wiesz nie jestem taki głupi... zrobiłem to odrazu ściągając nowe ASUSEnhancedDriver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Mam pytanko dla posiadaczy asusa 6600. Jakis czas temu wgralem bios z 1.4v i teraz zainstalowalem smart doctora i nadal pokazuje 1.3v w opcjach. Mod na 1.4v na 100% dzial, bo o/c wzroslo do 530mhz, ale zastanawia mnie ten odczyt v. Jak jest u Was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Może mi ktoś coś wyjaśnić na temat tego SmartDoctora... mam wersję 484.... a mam tylko takie okienko Nie mam żadych ustawień takich jakie są napisane w "Help" ani nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Może mi ktoś coś wyjaśnić na temat tego SmartDoctora... mam wersję 484.... a mam tylko takie okienko Nie mam żadych ustawień takich jakie są napisane w "Help" ani nic... Mam ten sam problem co ty. Aha ile wyciagaz punktowa w smarku na standardowych zegarach na tej karcie, bo niewiem czy u mnie te wyniki sa ok? 3dm06- 1356pkt 3dm05- 3109pkt 3dm03- 7672pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Mam ten sam problem co ty. Aha ile wyciagaz punktowa w smarku na standardowych zegarach na tej karcie, bo niewiem czy u mnie te wyniki sa ok? 3dm06- 1356pkt 3dm05- 3109pkt 3dm03- 7672pkt STRASZNIE SŁABO CI POLECIAŁA ja na zegarach 500/1000 leci mi 8600 a ja nie mam wiersji GT :P a przy zegarach 531/1020 leci mi na 8940 i to jest maksymalne ustawienie grafiki ale postaram sie jak najszybciej zmineic na coś lepszego bo na tym boxie strasznie sie grzeje pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 @gulczas1985 Nie słuchaj patryk1234, Twoje wyniki są w normie. Po pierwsze masz Sempa a nie Venice, a po drugie Asus ma zegary 500/900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 :lol: wiesz nie jestem taki głupi... zrobiłem to odrazu ściągając nowe ASUSEnhancedDriver Chłopie po co się unosisz staram się Tobie pomóc, a nie pokazać że jesteś głupi. Fakt jest taki że para ASUSEnhancedDriver i SmartDoctor z płytki nie działa poprawnie. Kiedy ja pobierałem najnowsze wersje z netu to były to SmartDoctor 4.80 i ASUSEnhancedDriver 1.30 (ta para działa na moim kompie), a Ty jak ściągałeś najnowsze to były SmartDoctor 4.84 i ASUSEnhancedDriver 1.33 (jak sądzę). Właśnie zainstalowałem najnowsze wersje i SmartDoctor nie działa. Po odinstalowaniu SmartDoctor 4.84 i powtórnym zainstalowaniu ASUSEnhancedDriver 1.30 i SmartDoctor 4.80 jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Nie no spoko :) Sorcia :) Nowy Smart Doctor 486 http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/vga/nVidi...SmartDoc486.zip EDIT Zapomiałem dodać że ten SmartDoctor działa u mnie dobrze :) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez virtuomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Nie no spoko :) Sorcia :) Nowy Smart Doctor 486 http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/vga/nVidi...SmartDoc486.zip EDIT Zapomiałem dodać że ten SmartDoctor działa u mnie dobrze :) Dobrze tzn. zakładka z napięciami jest aktywna? Właściwie czy 6600GT ma możliwość monitorowania napięć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Nie. Zakładka z napięciami nie jest aktywna :| Niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Virtuomaniak, czy mierzyłeś napięcia na karcie w 2D i 3D miernikiem, jeśli tak to jakie miałeś w 3D? Teoretycznie powinno być 1.4 i tak u mnie wynika w biosie, ale miernik pokazuje 1.5. Masz identyczną kartę więc jestem ciekaw czy wszystkie ASUSY tak mają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Mój ma (miał) normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Miernikiem nie sprawdzałem.... a w BIOSIe później sprawdzę i powiem :) EDIT Niestety w biosie nie mam napisane Edytowane 7 Czerwca 2006 przez virtuomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Miernikiem nie sprawdzałem.... a w BIOSIe później sprawdzę i powiem :) EDIT Niestety w biosie nie mam napisane Chodzi mi o bios karty graficznej, trzeba go wpierw wyedytować NiBiTor - em. W biosie są podane wszystkie parametry z jakimi działa karta, więc i napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 aha :) nie weidziałem :) Już tak zrobiłem i wyświetla mi się 1.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 A wie ktoś jak się podnosi napiecie na pamieciach ?? czy może trzeba coś zamalować czy też zlutować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dzisiaj mialem czas sie pobawic Galaxy 6600gt w wersji z zalmanem i pamieciami 1.6. Taktowanie domyslne to 531/1112 wg riva tunera. Karta wykrecila sie bez problemu na 570/1190, powyzej tego juz artefaktami sypalo w 3dmarku 03. Karta jest bardzo cicha w trybie 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Mam taką proźbe ma ktoś bios(oryginalny) do karty graf sparkle AG43DH 256MB(gf 6600 agp) HDTV DVI TV-OUT Straciłem przypadkiem swojego oryginalnego biosa do tej karty i mi tv out niedziała :\ na oficjalnej oczywiście niema a buraki od suporta nieodpisują :\ Prubowałem tych biosów z tej strony "www.mvktech.net" ale też niedziałają(TV OUT oczywiście) i ewidentnie są inne niż oryginał :\ Jak ktoś ma to bardzo prosze wysłać mi na emaila "kisiumisiu@wp.pl" Sprawdzałem inne możliwe przyczyny tego problemu nieznalazłem takowych :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzisiaj mialem czas sie pobawic Galaxy 6600gt w wersji z zalmanem i pamieciami 1.6. Taktowanie domyslne to 531/1112 wg riva tunera. Karta wykrecila sie bez problemu na 570/1190, powyzej tego juz artefaktami sypalo w 3dmarku 03. Karta jest bardzo cicha w trybie 2D. Pamieci na 1,2Ghz na swom ustawilem, ani krzaczka na ekranie, dal bym wiecej ale wtedy Riva Tunera nie mialem, test w sterownku trzeba by wylaczyc :-P Rdzen mialem dzies podobnie do ciebie. Nie bawilem sie duzo w oc, bo na Megabajecie 350Watt :lol2: to troche niebezpieczne jest(niedlugo kupie noramlny zasilacz :-P ) Powiedz jaki milaes wynik w 03? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Ja na swiom Leadteku A6600GT TDH jade non stop na 560/1200 na boxowym chlodzeniu :D Jak dam wyzej gpu 570 to sypie mi artefaktami ale tylko w most wanted (Dziwne :blink: ) Wynik smarka 03 ORB Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 daj ktos bios do 6600 agp z 1,4v ale do versji 256mb ;) bo mam karte 256mb i wkurza mnie ze sie 128 marnuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Tak sie zastanawiam nad jedna rzecza :arrow: Wie moze ktos gdzie jest umiejscowiony czujnik odpowiedzialny za wartosc ambient w rt? Kolo pamieci? W pamieci? Gdzies indziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 @proofit to moja MSI 6610 XL leci z 400/800 na 551/1025 i chyba to jeszcze nie jest koniec jej możliwości (w fazie testów) w 3d marku 03 mam 9172 p. i jak myślicie to dobry wynik jak na taką grafikę?? (bo dla mnie ta grafika to jest zastępstwo za 7900 GT które się sypie na okrągło:P) a chłodzonko mam pentagrama XC - 70 AL i temp oscyluje od 48 do 64 stC pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Powitac. Mam pytanko ma ktos namiar na BIOS 1,4V do Gainwarda 6600 Ultra 1760/PCX PCI-E na Hynixach 5,0ns bo orginalny wyciaglem i nie da sie go zmodowac nVidia bios tweakerem ani NiBitorem. Tylko mi nie mowcie uzyj szukajki albo to juz bylo bo ogarnac ponad 200stron tematu to troche duuuuzo. Google tez nic ciekawego nie wypluly. Jak ktos ma bios lub link na ktorej stronce tematu jest o nim mowa to z gory dzieks :D Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Mery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...