Vaakos Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Tym wadliwymi odczytami -5V oraz -12V sie nie przejmuj ... każdy soft odczytuje inaczej ... u mnie w Everesicie i SpeedFan są całkiem inne dane .... nie ufaj softowi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw23 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam Czy to normalne że mój MSI NX6600-VTD128E Diamond kręci sie tylko gpu z 400 na 475 a pamięci z 800 na 900 :mur: , mam najnowsze stery nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Witam Czy to normalne że mój MSI NX6600-VTD128E Diamond kręci sie tylko gpu z 400 na 475 a pamięci z 800 na 900 :mur: , mam najnowsze stery nVidii. Normalne, po prostu padaka i tyle :> Edytowane 16 Września 2006 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veiss Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Witam Czy to normalne że mój MSI NX6600-VTD128E Diamond kręci sie tylko gpu z 400 na 475 a pamięci z 800 na 900 :mur: , mam najnowsze stery nVidii. Ja mam te samą kartę, tyle, że na AGP i u mnie się kręci na 575/1150 MHz, ale można jeszcze więcej. Nie masz czasami DOTa włączonego i on zaniża podkręcanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Każda karta może kręcić się inaczej więc nie ma co narzekać, acha, i nie mówię każda karta w znaczeniu producenta ale KAŻDY egzemplarz może kręcić się inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam. Zastanawiam sie nad kupnem karty (patrz podpis i wszytko jasne :/ ) i tutaj mam problem. czy GeForce 6600 jest o duzo slabszy niz GIGABYTE 7300 Gt ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zwykły 6600 jest na bank słabszy niż jakiekolwiek 7300GT, nawet karty 6600GT są często słabsze. Nie widze sensu kupowania karty tej firmy - chyba chodziło Ci o to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28971 Jeżeli tak to przemyśl zakup tego: http://www.allegro.pl/item127134484_galaxy..._gt_1_4ns_.html ;) albo tego: http://www.allegro.pl/item127361640_galaxy..._najtaniej.html i poczytaj temat o 2-3 strony wcześniej, te karty mają potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ktore z tych dwoch wersji sterownikow beda lepsze i wydajniejsze Forceware 84.21 czy 91.31 karta to 6600 Gigabyte TurboForce 400/500 AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ktore z tych dwoch wersji sterownikow beda lepsze i wydajniejsze Forceware 84.21 czy 91.31 karta to 6600 Gigabyte TurboForce 400/500 AGP instaluj najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Dobra wiec ktora karta lepsza ? : http://www.allegro.pl/item125309841_msi_66...s_warszawa.html czy http://www.allegro.pl/item127361084_galaxy...mhz_zalman.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Bierz Galaxy - patrz na mojego siga i oceń czy się dobrze kreci czy nie :P nawet bez OC jest świetna (mi Q4 chodzi bez OC karty na maksa bardzo płynnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Pytanie: U kolegi GF6600GT od Gainward'a AGP, płyta główna Asus P4P800SE podczas instalacji sterowników wywala komunikat: "Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć steroniwków zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zkończy pracę." Karta była w serwisie wysiadała w aplikacjach 3d Arty itd. podobno w serwisie radziła sobie przez pięc dni non stop. Co czynić ?? POMOCY !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Najwidoczniej ktoś kombinował przy BIOSie karty. Ja bym przeflashował go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Dobra wiec ktora karta lepsza ? : http://www.allegro.pl/item127361084_galaxy...mhz_zalman.html Pozdrawiam dołóż kase, jakies +60zł i kup podobna karte tez Galaxy ale z pamieciami 256MB 1.2ns http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=127361640 te 256MB na karcie na prawde się przyda, na dodatek pamieci maja lepsze timingi Edytowane 24 Września 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Dobra, mam teraz super lamerskie pytanie, jakies stery bede najlepsze do gf 6600 (asus z reverscool)?? Te najnowsze od nvidii cos nie podchodzą i jade teraz na jakis 77.xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Na najnowszych betach 92.91 mam najwyższe wyniki w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 siemano, moj 6600 dostał wlasnie chłodziwo na gpu :) revolteca graphic freezera pro :] i teraz pytanie bo temp mam w miare niskie 40* i bede podbijał napięcie i teraz jakie wartosci moga juz zaszkodzic karcie ? mysle ze 1.6 z kompletem wiatraków moglbym dac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Hmm przy 1.6V nie bedziesz musial przypadkiem zainteresowac sie rewersem chipsetu? 40*C :?: Chyba zainteresuje sie szlifowaniem swojego starego coolerka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 cos jest nie tak, uzywam biosu od GA 66 TF pci-e i niby zmieniam programami napięcie zapisuje bios a jak flashuj to nie ma tych zmian tzn sa taktowania ale napiecie bez zmian karta to msi 6600 128mb hynix 3.6 570 robie na gpu ale lekkie arty są wiec chcialem dac chociaz 1.5 ma ktos moze jakiegos fajnego biosa ktorego mozna dowolnie modowac i zeby pasował pod hynixy tsop 3.6ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Afaik z poziomu biosu niedasz wiecej jak 1.4v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 wlasnie przeszedlem czysto 3dmarka 2003 na taktach 560/650 bios nie kombinowany czysty od turbo force ciągnięte riva tunerem chłodzony revolteckiem graphic freezer pro bez radiatorów na pamięciach bo to sztuka testowa :P czyli pozostał mi vmod :P moze juz ktos robil na 6600 pci-e vmoda ? ja mam msi ale chyba to nie wnosi zadnych roznic jesli chodzi o wykonanie modyfikacji na np. gigabyte a msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Ja podlutowałem kabel z 12V do jednego z mosów na grafie (molex-grafa), ale niestety mi to nie dało przyrostu oc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Miałem kiedyś Leadteka 6600 GT na AGP i rdzeń szedł na standardowym napięciu (1.4V jak się nie mylę) do 560 Mhz. Zwiększyć do 1.5V poprzez bios się nie dało ale do 1.49 już tak ;) Polecam kombinowanie - u mnie dało to rezultat chociaż nie miałem karty na tych ustawieniach zbyt długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 pozniej bede kombinował z 1.49V :P na 1.4 przechodze smarka na 570 na gpu z lekkimi krzakami w teście matka natura (3dmark 03) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 @_kuba: a jaką masz wtedy temperaturę (najlepiej odczytaną z GPU_diode na wykresie RT)? Możesz sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) riva tuner pokazuje tak: przed uruchomieniem 3dmarka 45* po zakonczeniu najwyzszy punkt na wykresie to 54 pasta troche badziewna bo to ta dodawana do revoltec'a aha chłodzone tez backplate dwoma 8x8cm (poprostu tak sobie leżą na karcie :P) edit: 18:47 wgralem bios z 1.49V z taktami domyslnymi 500/600 i nie moge z pod windy podnieść ani o jeden MHZ pozniej wgralem bios z 550/600 3d marka przechodzi bez zadnego arta ale tez nie moge podnieść ani o jeden MHZ takty podnosze w zakladce aktywowanej przez coolbits :P Edytowane 1 Października 2006 przez _kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Napewno odzczytujesz temp. używając diody termicznej? (czyli po załadowanu pluginu nvThermalDiode). Jeśli nie, to RT domyślnie używa LM89, który drastycznie zaniża wskazania, szczególnie w stresie. Na przykładzie mojej karty wygląda to tak: Idle: (270@1.42V) - LM89=38st.C, thDiode=46st.C 3D: (max temp) (615@1.67V) - LM89=61st.C, thDiode=74st.C Gdy rdzeń przekracza 75st.C robią się krzaki. Dlatego właśnie chciałem się dowiedzieć jaką masz faktyczną temp. gpu. Mam całkowicie przerobione zasilanie zarówno GPU jak i MEM - sprawdzone oscyloskopem - jestem prawie pewien, że ograniczeniem jest właśnie temp. gpu. Zanim zacznę zbierać na WC chciałbym potwierdzić tą teorię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 tomazzi [ot] Co robisz tu nie tam? :wink: [/ot] Mowisz 75*C? Hmm skoro nigdy nie widzialem na rdzeniu wiecej niz 63* po odblokowanej diodzie @ 500MHz zastanawiam sie jakie bylyby krzaki te 50 megahercow wiecej... Swego czasu pamietam arty @520/660 ale to bylo na core@1.5v/agp@1.5v Wiesz moze co najwiecej dostaje po voltach po podniesieniu napiecia na porcie agp? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 @Orgiusz: [ot] nie mam w dacie dołączenia '02' i nie wiem o co naprawdę poszło - nie jestem po żadnej ze stron - poprostu korzystam z forum (nie tylko "tych" dwóch ;) ) [/ot] Rdzeń idzie na 63x - 640MHz. Puściłem go nawet na 652@1.75V i nie było artów - ale po 3 rundkach w 3DM03 zaczęły się pojawiać - efekt następuje po czasie ok.10-15min, właśnie wtedy temp przekraczała 75st. (raz doszła do 82 :blink:). Dlatego uważam, że to nie jest wina "przewoltowania". Zarówno mostek HSI, jak i vAGP jest na default - 1.32V/1.5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 15 minut to IMHO czas po ktorym temp przy jednakowym chlodzeniu nie ma prawa juz sie podniesc. Generalnie zastanawiam sie czy ingerowanie w wydajniejsze chlodzenie HSI przy agp@1.6v ma naprawde sens ( czytaj sens montowania stockowego wiatraka@radiator mostka ) Kurcze 550MHz mnie bardzo kusi a co tu mowic o 630 :D Tyle ze nie chce mi sie inwestowac w chodzenie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...