kojeczny Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Tak się złożyło... ale to jedyne czego się nie spodziewałem. myślałem że z gpu coś się stanie... ale że kondensatory?! no ale teraz śmiga już normalnie (tyle że bez większego OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Hmm, ja się wczoraj przekonałem jak duży wplyw na wydajnosc karty mają sterowniki. Przewertowałem kilka forów tematycznych i w koncu zdecydowałem sie na 81.98 ? Uzywałem najnowszych 93.71...w 3d marku nie moglem przekroczyc bariery 6600marków o_O...zainstalowałem 81.98 odpalam 3d mark...wynik. 7850 o_O Konfig: P4 2,4 northwood 533Mhz 2x512 geil 400 Mhz mobo Abita Asus Gf6600GT 128/128 Póki co nic nie jest kręcone, ale mysle ze lekko kręcąc kartę i proca na 2,7 (wyżej mi się nie podnosi tylko słychac pisk z głosnika systemowego) spokojnie 8000 przekroczy. 81.98 - polecam Pozdrawiam Kurczę, obawiam się że jakaś lipa wyszła z tego testu 3dm03, patrze od rana na rozne wyniki 6600gt i na athlonach 64 3000+ karty osiągają wyniku rzędu 7600 punktów...to niemozliwe zeby na moim procku taki wynik osiągnąć...obawiam się, że to jednorazowy wynik. Blad 3dmarka or something. Jak wrócę z roboty to dla pewności powtórzę pare razy testa. Edytowane 8 Lutego 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 A wie ktos jakie moge dac Vmem na codzien? Teraz mam 2,33 a bylo 2,05. Spore radiatory na pamieciach + lekki nawiew z pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) czy do 6600 nie GT istnieje jakiś bios z tablica napiec... niechce ustawic napięcia jednego tylko odzienie dla trybu 2d i 3d!!!!! Chce ustawic dla 2d 1,2v i 3d 1.4 i jeszcze trochce zagary moze by sie dalo podciagnac :D KARTA pod pci-ex Edytowane 14 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Prośba o zdiagnozowanie przypadku ;] Chociaż wydaje mi się, że GPU padło :) Karta nie kręcona, po zrobieniu lekkiego vmoda (pencil) na 1.4v ujrzałem takie coś po starcie windowsa. Po starciu ołówka obraz wygląda tak samo. Co najlepsze w Biosie obraz jest czysty [co wyklucza memki]. Dobrze mi się wydaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Co najlepsze w Biosie obraz jest czysty [co wyklucza memki]. Dobrze mi się wydaje ?Niekoniecznie, bo w biosie bufor ekranu jeszcze o wiele mniejszy (mała rozdzielczość i 8 bitów). Sprawdź jeszcze w różnych rozdzielczościach i bitach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaz Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 witam all podpowiedzcie mi prosze jakie beda najwydajniejsze sterowniki do galaxy gf 6600gt, wiem ze najnowsze wcale nie oznacza najlepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Rzuc okiem na ORB'a i zobacz na jakich nieoficjalnych ludzie mieli wysokie wyniki :P Zeby nie bylo - obecnie mam nge 93.81 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Od siebie mogę polecić 84.25. 8010 punktów w 3DMark03 na 550/1125. Pewnie można więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 witam ponowanie, powracam z pytaniem o moda na mojego 6600 gigabyte 128/128 pcie-e nie jestem w stanie dać lepszych scanów, cyfraka brak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Ja to mam drake... U mnie po wykonianiu pencil moda, było wszystko ok 1.52V stresie i 1.35V idle, ale do czasu... Ostatnio miałem cheć na jakieś (s)marki, no i jakos tak mnie naszło zmierzyć vgpu czy oby się nie spartolił, a tu 1.9V! :blink: Przeczyściłem sondy i punkt pomiarowy, zmierzyłem w idle, było ok 1.3V. No to znowu stress i odnowa 1.9V... Czy to jest wogóle możliwe? :huh: Podejrzenia padły na miernik, więc sprawdziłem na bateri 3.7V i wsio ok 3.68V bez zająknięcia. No to jade dalej starłem ołówek odpalam i odnowa ta sama bajka... Jakieś podejrzenia? Może to jednak ten miernik kłamie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam! Sprzęt jak w podpisie, to wszystko na BENQ FP91GP, problemem są wyżej wymienione artefakty na pulpicie, występują na szarościach i czarnym kolorze. Takie TURKUSOWE mrugające kropeczki. Co najciekawsze: kiedy w Photoshopie zrobiłem screena i powiększyłem go maksymalnie to w tych samych miejscach pojawiły się artefakty w postaci kresek na pikselach, również TURKUSOWYCH. Nie chcę robić screena, bo obawiam się, że nic nie wyjdzie na nim. Ja będę je u siebie widział w tych miejscach, ale na screenie może ich nie być. Spotkał się ktoś z takimi fajerwerkami kiedyś? Temperatury są w porządku jakby co. Co najciekawsze problem rozwiązuje np przełączenie w ustawieniach odświeżania monitora z 75 na 60 i z powrotem albo pogrzebanie przy kolorach w sterownikach karty (po prostu poprzesuwanie ustawień a potem i tak przełączenie na default. Wtedy one znikają) hmm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Witam! jestem nowy w dziale nvidia :) zakupilem sobie niedawno w 'promocji' geforce'a 6600 256mb od znajomego. podpisal sie pod nim MSI. rdzen A4, pamiec hynix 4ns, chlodzonko made in home ;) 58st max (do dopracowania) bios mam sparkle'a 1.4V (orginalnie do leadteka agp, "juz" msi, pci-e ;) ) karta kreci sie slabo wzgledem tego co czytam tutaj o 6600 a moznaby powiedziec w normie jak na 256mb... a mianowicie rdzen z 300 na 500-520 a pamiec z 500 na 630 poki co (timingi z tego leadteka przejelem bo sa lepsze ;)) wgrywalem 1.5V ale okazalo sie ze jest do 128mb i zobaczylem piekny niebieski ekran przy bootowaniu windy :angry: mam jeszcze inny ale jak go wgrywalem jako 1.4V to karta sie krecila jak na 1.3V :/ on do rozpracowania jest jeszcze... a teraz to po co tego posta pisze: hill70 probowales cos z tym molexem walczyc ?? link dla przypomnienia bo mam na pcb takie piekne miejsce na zasilanie ale qrde nie wiem czy cos wiecej trzeba tam do niego, ponizej jest troche pustych miejsc opisanych na pcb... :/ (nie znalazlem karty na identycznym pcb z nazwijmy to dodatkowym zasilaniem bo molexem ciezko mi to nazwac ;) link do zdjecia) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Gigabyte 6600 turbo force - co bylo pomiedzy chlodzeniem a chipsetem - pasta , tasma i jakiego koloru ona byla. Dawo temu to zmienilem i sie zapomnialo :) oddaje karte na gwarancje i musze ja przywrocic do prawie :) oryginalnego stanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 witam. jest to moj pierwszy geforce od 5 lat , wiec mam problem ze sterami.. ;) Jakie polecicie do Gainward 6600 128/128 ? Chodzi mi o najwieksza wydajnosc, a nie o najwiekszy wynik w smarkach, choc tym tez nie pogardze ;) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 mam takie pytanie otóż niekiedy powiedzmy raz na 20 uruchomień komputera pojawiają się takie pasy które przechodzą wzdłuż ekranu startowego komputera .... w dosie . Wyłączenie i włączenie komputera ponownie rozwiązuje problem. Lecz nie wiem co to może być i dlaczego tak się dzieje ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 mam takie pytanie otóż niekiedy powiedzmy raz na 20 uruchomień komputera pojawiają się takie pasy które przechodzą wzdłuż ekranu startowego komputera .... w dosie . Wyłączenie i włączenie komputera ponownie rozwiązuje problem. Lecz nie wiem co to może być i dlaczego tak się dzieje ? Pozdrawiam Mercury PFC 400W Zacznijmy od tego.... xacti NGE... to byly ostatnie sterowniki na ktorych siedzialem. Zadnych problemow nie bylo... Ale nie odpalalem nowosci wiec nie wiem czy nie krzaczyly w G3 czy S.T.A.L.K.E.R... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 miałem Mercury PFC 400W hehe ... ale wymieniłem na Delte 350 W i niekiedy dzieje się tak samo .... na tej delcie aha karta tez nie jest kręcona ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 @Orgiusz danke szyn . Mam nastepna prosbe. Moglby ktos dac linka lub jakis namiar na vmoda dla Gainwarda 6600 ? chodzi o moda na gpu i mem . Od razu mowie (@Orgiusz) , ze dlugo sie wstrzymywalem z tym postem, bo liczlem, ze znajde tego moda, jednak nic na google o tym nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Nie wie ktoś gdzie można by znaleść jakieś v-mody do Palita 6600 512 DDR2 ... chciałem te DDR2 troszke pomęczyć ale przydało by sie im większe napięcie ... może z jakiejś innej karty by pasował mod ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J4neX Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Witam!!! Mam drobny problem. Ostatnio zaczalem patrzec na temperatury podzespolow mojego komputera. I zobaczylem cos niepokojaczego. Otoz moja karta GeForce 6600GT ma dziwnie wysokie temperatury. W samym windowsie ma temp. okolo 65st. C a w stresie osiaga ponad 100st. C. Chociaz nie mialem jeszcze zadnych artefaktow na ekranie monitora nawet przy takiej temperaturze to wydaje mi sie to dziwne. Karta jest na gwarancji. myslicie ze powinieniem ja zaniesc do naprawy. Tylko czy mi ja przyjma jak powiem ze ma wysoka temperature, bo przeciez dziala????? Prosze o pomoc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Jakie chłodzenie masz?? Czym sprawdzasz temperature?? Wyczyść kompa z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J4neX Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Jakie chłodzenie masz?? Czym sprawdzasz temperature?? Wyczyść kompa z kurzu. chlodzenie standardowe Palita na karcie, temp. czytam everestem i w sterownikach do karty kraficznej jest pokazana temperatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Jeżeli jest na gwarancji a chłodzenie nie było ruszane to możesz albo zanieść albo poczekać aż padnie i też zanieść do serwisu ;) Wymienią raczej na 100% bo żadna w tym twoja wina a może coś nie tak jest zamontowane ew. [ciach!]iana pasta termoprzewodząca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 mam problem otoz dzis postanowilem pograc w jakas gierke od jakiegos czasu i w NFS u2 mam arty tzn. poo jakims czasie wyskauja takie duze kwadrtay i jakies inne zielone gowna. Wczesniej karta chodzila dobrze, teraz nie gralem w giery jakies 3 miechy . A i im szybciej jade w NFS tym wiecej wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Albo uwalona albo przegrzewająca się karta. Kolejnym powodem mogą być zbyt wyżyłowane ustawienia pamięci lub rdzenia (jeżeli podkręcałeś). Jeżeli podkręcałeś to daj na standardowe ustawienia i zobacz jak będzie wtedy - jeżeli nie to sprawdź temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J4neX Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Ja swoja karte mialem okropnie zakurzona. Troche oczyscilem ja i temp. spadla o 20st.C Ale qrde nie moge jej oczyscic do konca. Mam karte Palita i nie moge zdjac wentylatora samego, musze zdjac go razem z radiatorem i dopiero wtedy odkrecic. W zwiazku z tym mam pytanie? Czy jak zdejme radiator z rdzenia to musze od nowa nalozyc paste na rdzen czy moge pozostawic stara paste bez zadnych obaw ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Lepszym wyjsciem jest gruntowne wyczyszczenie rdzenia i radiatora i uzycie czegos wydajniejszego niz standardowe mazidlo. Teoretycznie jesli bedziesz bardzo delikatnie obchodzic sie z coolerem powinno byc wszystko ok ale roznie moze byc - mozesz stracic 3*C albo 15* bez zmiany pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Orgiusz ma rację - najlepszym rozwiązaniem jest dać nową pastę, raz że unikniesz ryzyka a dwa że standardowe pasty na gpu są do.... kosza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 sprawdzilem temp mojej karty i podczas gry wtedy co zaczynaja wyskakiwac arty jest okolo 109C, czy to duzo jak na ta karte?? nie wiem dokladnie bo dawno nie siedze w temacie. Zaraz zobacze czy sie tam cos nie przykurzylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...