ath Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam Mam R9550 Gigabyte i przy podkrecaniu go w RadLinkerze do okolo 410/500 wyskakuje mi komunikat :VPU RECOVER zresetowal akcelerator graficzny poniewaz nie odpowiadal on na polecenia sterownika ekranowego i cos tam o zgloszeniu tego problemu :/ Moje pytanie jest nastepujace czy wiecie moze jaki jest powod tego bledu i co nalezy zrobic zeby tak nie bylo.( w 3dmarku przy tych ustawieniach wszystko jest ok ) Z gory dzieki Pozdrawiam !! Moze karta sie zapalila ? ;] Masz jakis wiatraczek na radiatorku ? Jak nie to zamontuj. Jesli nadal bedzie wywalalo ten komunikat to wylacz w sterownikach opcje odpowiadajaca za VPU recover. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon_86 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Moze karta sie zapalila ? ;] Masz jakis wiatraczek na radiatorku ? Jak nie to zamontuj. Jesli nadal bedzie wywalalo ten komunikat to wylacz w sterownikach opcje odpowiadajaca za VPU recover. W opisie nizej masz napisane ze mam chlodzenie freezona na gpu (tak btw mam go podlaczonego pod 5V a staloby sie cos jakbym podlaczyl po 12V bo nie chce sprawdzac jak ma sie skonczyc :x) ;) Jak wylacze ta opcje to sie nic nie stanie jak radiatory sa chlodne tak ? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez simon_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak wylacze ta opcje to sie nic nie stanie jak radiatory sa chlodne tak ?to jezeli karta ci sie zawiesi bedziesz musial robic reset kompa Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanie. Jakie napięcie na GPU jest bezpieczne? Jeśli podwyższę napięcie powyżej 1.28V to nie będą wyskakiwać arty przy danej częstotliwości (526MHz) <_< ? Aha, ma może ktoś link do ołówkowego V-Moda Pamięci? Bo nie mogę nigdzie znaleźć... :oops: :mur: Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapq Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam pytanie do expertów :D Czy: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1209 Bo mój się strasznie grzeje, a boje się że może się coś stać. Pasowałby do 9550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) będzie tylko nie wiem czy nie lepiej będzie jak dasz nadmuch z 8 cm wentyla bo ten to mała wiertarka Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A może to (od razu mówie że mi karty po 7 miechach nie zabił !!) lub to. Z tym że 1 wentyl na low bdb chłodzi i go wogóle nie slychać ;] A 2 znowu nie ma reg obrotów :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam Zamiast tego standardowego radiatora dokupilem taki fajny wiekszy z wentylatorkiem (12V). Gdzie na karcie ( w ktorym miejscu) mozna przylutowac kabelki od tego wentylatora (zasilanie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 yyy lutować?? a nie masz takiej małej wtyczki?? jeśli nie masz to musisz kupić przejściówke i do molexa podpiąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgostan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a co to za sterowniki DNA drivers ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 witam! Mój szwagier ma kartę r9550 gigabyte i ma z nią pewien problem, mianowicie kiedy włączy tv-iut w sterownikach obraz jest czarnob-biały . Myślałem, że to przez złe ustawienie, ale karta wyświetla obraz tak samo i na ntsc i na PAL-M,B itd. Sprawdzałem tez na innych sterach, ale byo dalej to samo. Czego to może być wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 nie chce ktos kupic chłodzenia z R9700pro i 9800pro ?? Pasuje do 9500, 9550, 9800pro,9600xt bo maja taki sam rozstaw :wink: jak tak to PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 witam! Mój szwagier ma kartę r9550 gigabyte i ma z nią pewien problem, mianowicie kiedy włączy tv-iut w sterownikach obraz jest czarnob-biały . Myślałem, że to przez złe ustawienie, ale karta wyświetla obraz tak samo i na ntsc i na PAL-M,B itd. Sprawdzałem tez na innych sterach, ale byo dalej to samo. Czego to może być wina? spróbuj jeszcze ustawić format regionalny, dla Polski, no i jest jeszcze możliwość że mu kabel zdechł, niech podepnie inny albo spróbuje nim poruszać, albo ma coś z euro w tv :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam Mam R9550 Gigabyte i przy podkrecaniu go w RadLinkerze do okolo 410/500 wyskakuje mi komunikat :VPU RECOVER zresetowal akcelerator graficzny poniewaz nie odpowiadal on na polecenia sterownika ekranowego i cos tam o zgloszeniu tego problemu :/ Moje pytanie jest nastepujace czy wiecie moze jaki jest powod tego bledu i co nalezy zrobic zeby tak nie bylo.( w 3dmarku przy tych ustawieniach wszystko jest ok ) W ati tray tools mam Overlocking Disabled i jest to nieaktywne. Czy jedyna mozliwosc to zmiana biosu ? Jak tak to jak mam sprawdzic najlpesze czestotliwosci dla gpu i pamieci ? Pozdrawiam !! Właściwości ekranu -> ustawienia -> zaawansowane -> i tam powinieneś mieć kilka zakładek od sterów grafiki, jedna z nich to VPU RECOVER, wyłącz owy system. Problem powinien zniknąć, nie wiem tylko jakie będą następstwa, zamiast tego może ci wygasać monitor a wtedy będzie konieczny restart kompa żeby się stery zrestartowały. Fakt faktem że niczego nie popsujesz (chociaż nie biore odpowiedzialności :D ) a spróbować warto. Też miałem kiedyś taki problem, nie pamiętam niestety dokładnie jak go naprawiłem. Pomóc może też zmiana sterów grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 spróbuj jeszcze ustawić format regionalny, dla Polski, no i jest jeszcze możliwość że mu kabel zdechł, niech podepnie inny albo spróbuje nim poruszać, albo ma coś z euro w tv :? co do kabla to jest nowy więc raczej nie zdechł :) chyba, że dostał zły. Do euro podpięty był magnetowid i było ok. format regionalny też ustawiałem. Jakieś inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A ciekawe jakby zwiększyć troche napięcie portu AGP czy by OC chociaż ciut wzrosło. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A ciekawe jakby zwiększyć troche napięcie portu AGP czy by OC chociaż ciut wzrosło. <_<Jest to watpiwe, najprawdopodobniej karta straci stabilnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 j.w. Nic nie zyskacz po zwiększeniu V na agp, najwyżej to że z grafą stania się coś niedobrego ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 co do kabla to jest nowy więc raczej nie zdechł :) chyba, że dostał zły. Do euro podpięty był magnetowid i było ok. format regionalny też ustawiałem. Jakieś inne sugestie? Karta sobie sama reguluje napiecie! wiec zwiekszenia napiecia nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgostan Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a można v-moda zrobić software -wo ? czy trzeba coś tam mierzyć i ołówkiem przestawaić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Nie można zrobić software'wo. Przynjamniej nie w tej karcie :) Ołówkiem to jak coś to zamalować a nie przestawiać :P I nie mierzyć coś tam tylko napięcia ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja się nie chcem chwalić ale bez modów mam lepsze wyniki od niektórych na standardowym napięciu jest prawie 520Mhz na rdzeniu hehe a z vmodem będzie jeszcze lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) daj screana i ORB!!! inaczej nieuwieze BO TO JEST DLA MNIE NIEREALNE!! ni chyba ze bys mial radka 9600 pro/xt i wgral do niego bios od 9550 i sie tym podniecal! Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez krolik1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 @ krolik1989 uwież to jest jak najbardziej możliwe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 @ krolik1989 uwież to jest jak najbardziej możliwe :-P moze :oops: ale i tak screana bym chcial zobaczyc:P widze ze moja grafa jest totalnie beznadziejna! no ale przydalo by sie ja w koncu zmienic:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Koledzy bez przesady te 520 to idzie z luzem ja tu myśłę co będzie po vmodzie heh Link do 3DMark2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nie będę zrzutu wrzucał an serwer specjalnie jak chcecie to piszcie na PW. W każdym razie na serio tyle ejst ipomagam koledze kręcić innego już mamy 450 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 rdzeń poleciał ładnie tyle że pamiątki cieniutko, ja swojego r9600 1/2 pro ;) (4ns szajsungi od szafirka) mogłem puścić 533/550 lub 510/568 bez żadnych modów, niestety orbów nie mam a i karta zmieniła właściciela :) kręćcie dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no spoko ale nie wiem jakie mam pamięci jak pamiętam szjsungi 5ns. Ale fakt biorę je wyżej są arty. Zmienię zasialcz chłodzenie zrobię mody i się zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no tak ale z orb wynika ze to RADEON 9550 (EXTREME-ATi 1.6.1) a ja mowie o zwyklym 9550 a nie drozszym extreme ( z rddzeniem rv360) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...