Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Szczerze - watpie w tego radka. Pelny radek byl na normalnym pcb od r9600 a podany przez Ciebie obrazek wyglada mi na 9250 ;]] Tanie i ciche tzn? Mialem asusa 9550 i byl cichy. Bardzo nawet. A po zmianie gluta na ceramique chodzil kolo 420 core w grach. Stabilnie. update Wystarczylo wklepac sapphire 9550 w obrazkach google. Zgodnie z nazwa :arrow: SE :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 wygląda jak 64 bit. :/ Jak już kupujesz9550 to od Abita, Gecube'a, Gigabyte'a, albo Sapphire'a. Zakup innych mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a masz jakis przewiew w budzie?? radiatorki na pamieciach?? arty sa od przegrzanych/niedovoltowanych pamieci ni gpumam wentylator 80x80 który trzyma się na jednej śrubce ale się trzyma ;p chyba nie doczytałeś do końca... arty mam jak dam na core 5 mhz więcej... jak nie daję to artefaktów brak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zmieniles gluta? Popraw mnie jesli sie myle - do radiatora przymocowales na jedna srube wentyl 80x80mm. Moze mocowanie nie wytrzymuje i zle dociska chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zgadzam się z Orgiuszem, spróbuj dać nadmuch z boku będzie chłodził również drugą stronę pcb i pamięci (mam tak zrobione i działa :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 wygląda jak 64 bit. :/ Jak już kupujesz9550 to od Abita, Gecube'a, Gigabyte'a, albo Sapphire'a. Zakup innych mija się z celem.byl jeden kolega co mial MSI i jechal 500/700 i to byl zwykly 9550 nie XT czy inny wynalazek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zmieniles gluta? Popraw mnie jesli sie myle - do radiatora przymocowales na jedna srube wentyl 80x80mm. Moze mocowanie nie wytrzymuje i zle dociska chlodzenie? hmmm otworzyłem obudowę pomacałem pamiątki... letnie... mniej niż letnie... lol? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) hmmm otworzyłem obudowę pomacałem pamiątki... letnie... mniej niż letnie... lol?Chodzi o chłodzenie rdzenia nie pamiątek, może źle przylega radiator do rdzenia. Edytowane 28 Maja 2006 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Pomacac to sobie mozesz. Pamiatki staja sie gorace przy 550MHz w polowie marka2k3. 350MHz, poprawcie mnie jezeli sie myle, to granica dla pasywnego chlodzenia GIGABYTE'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 byl jeden kolega co mial MSI i jechal 500/700 i to byl zwykly 9550 nie XT czy inny wynalazek Zapomniałem. Fakt... MSI też robi bardzo dobre Radki 9550 (9600/PRO/XT też :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 350MHz, poprawcie mnie jezeli sie myle, to granica dla pasywnego chlodzenia GIGABYTE'amoj na pasywie leci ile moze czyli 412 - wiecej wylko wiecej V pomaga. co masz pod radiatorem?? u mnie byl czysty(gladnie bez pasty itp) wiec lepiej sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 350MHz, poprawcie mnie jezeli sie myle, to granica dla pasywnego chlodzenia GIGABYTE'aBez nawiewu w budzie to raczej granica; a na marginesie ta karta na fotkach wygląda mi na 9600se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 heh dzisiaj dam mojemu radkowi trochę Voltów i zobaczę jak rdzeń poleci :] (licze na przynajmniej 380MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Mam dziwne wrazenie ze zmienisz podpis co do grafiki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hmmm dopisze sobie burned w razie czego ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 heh dzisiaj dam mojemu radkowi trochę Voltów i zobaczę jak rdzeń poleci :] (licze na przynajmniej 380MHz)mój znajomy na radiatorku na GB od przynajmniej roku śmiga podczas grania na ok 470 mhz na rdzeniu i nie ma żadnych problemów Volty nie są Ci potrzebne, rdzeń powinien iść wyżej bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 powinien... czy ty czytasz trochę więcej niż ostatni post? 340 na core to max bez artefaktów... dałem mu 0.1V więcej i dalej to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a ja juz zaczynam zbierac na karte nowej generacji wspierajacą directx 10 , ostatnio czytalem ze pierwsze takie kart maja sie pojawic juz za kilka miesiecy....a jak na razie moj radek 9550 O/C mi wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 powinien... czy ty czytasz trochę więcej niż ostatni post? 340 na core to max bez artefaktów... dałem mu 0.1V więcej i dalej to samo...jezeli gpu niewyrabia to sa zwiechy i vpurecower resetuje karte. jezeli sa arty to pamieci niewyrabiaja - albo sie przegrzewaja albo to juz ich koniec na tym V :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ale to jest bezsens... dam core do góry i mam artefakty... nawet jak zmniejsze MHZ na pamięciach.... mam chyba najdziwniejszą wersę tego radka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 bo pewnie gpu niejes dobrze chlodzone. zdejmowales radiator?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 nie... orginalnie zamontowany... dokręciłem tylko na 1 śrubce wentyl 80x80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 to sciagnij i przesmaruj jakas normalna pasta(AS5 AC) a ten wentyl czasem nieodciaga tego radiatorka od karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam maly problem , mianowicie przesiadle sie z radka 9200 na 9550 od Sapphire , no i wgralem stery odpalam smarka 03 a tu przy teście procka robią się jakieś zwiechy i w wyniku procka zamiast ok 450pkt mialem 205 :blink: Mówię sobie pewnie jakis blad wiec przeinstalowalem smarka odpalam a tu test procka dzialal chwile po czym caly komp sie zawiesil :angry: Wie ktoś może czego to jest wina ??? Może ktoś miał podobny problem ?? PS: Mimo wszystko gry się nie wieszają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam maly problem , mianowicie przesiadle sie z radka 9200 na 9550 od Sapphire , no i wgralem stery odpalam smarka 03 a tu przy teście procka robią się jakieś zwiechy i w wyniku procka zamiast ok 450pkt mialem 205 :blink: Mówię sobie pewnie jakis blad wiec przeinstalowalem smarka odpalam a tu test procka dzialal chwile po czym caly komp sie zawiesil :angry: Wie ktoś może czego to jest wina ??? Może ktoś miał podobny problem ?? PS: Mimo wszystko gry się nie wieszają Może karta walnięta, trzebaby na innym kompie sprawdzić. A zgaszone masz fast-write? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Może karta walnięta, trzebaby na innym kompie sprawdzić. A zgaszone masz fast-write?Jakbys dokladnie przeczytal to bys wiedzial ze komp sie wiecha w teście CPU a nie grafy . A te Fast Write mam włączone , ale na co one ma wpływ to niewiem może wy mi powiecie ??? Jeśli ktoś coś wie na temat tego dziwnego "wiechania" się marka na teście CPU to niech wali . A chyba zapomialem napisac ze z poprzednią kartą wszystko bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linchpin Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Od pół godziny grzebę po necie i forach, nie mogąc znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż od kilku dni jestem szczęśliwym (?) posiadaczem karty Sapphire Radeon 9550 OEM 128/128 na czerwonym laminacie. Czy różni się on w jakiś sposób (na korzysć lub niekorzyść) kart Sapphire na zielonym pcb? Mogę się uważać za szczęśliwca czy pechowca? Czy po prostu nie ma żadnej różnicy konstrukcyjnej pomiędzy tymi kartami? Informacje dodatkowe: karta jest na kościach elixir 5ns, chodzi stabilnie i bez artów na 450/450. Te ustawienia są i tak dosyć ostrożne, gdyż Trixx wykrył max core na 474Mhz, a pamiątki to podejrzewam że jeszcze kilka Mhz wytrzymają (ale cudów się nie spodziewam po 5ns). W 3Dmark03 na defaulcie wyciaga 2136 pkt., po overclocku około 3100 (nie pamiętam dokładnie). Pozdrawiam, Adam. --- PS: Wkleiłem ten post z nowego tematu, który założyłem (jak się okazuje niepotrzebnie) i w 5 minut został zamknięty. Naprawdę, moderacja tutaj działa piekielnie szybko :) Pozdrowienia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jakbys dokladnie przeczytal to bys wiedzial ze komp sie wiecha w teście CPU a nie grafy . A te Fast Write mam włączone , ale na co one ma wpływ to niewiem może wy mi powiecie ??? Jeśli ktoś coś wie na temat tego dziwnego "wiechania" się marka na teście CPU to niech wali . A chyba zapomialem napisac ze z poprzednią kartą wszystko bylo ok.wylacz Fast Write i wtedy zobacz. ja przez FW mialem zonka z niektorymi grami, wieszalay sie czasem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Niestety po wylonczenie Fast Write jest tak samo , w 3d marku wynik CPU jest nadal 2x mniejszy :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Od pół godziny grzebę po necie i forach, nie mogąc znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż od kilku dni jestem szczęśliwym (?) posiadaczem karty Sapphire Radeon 9550 OEM 128/128 na czerwonym laminacie. Czy różni się on w jakiś sposób (na korzysć lub niekorzyść) kart Sapphire na zielonym pcb? Mogę się uważać za szczęśliwca czy pechowca? Czy po prostu nie ma żadnej różnicy konstrukcyjnej pomiędzy tymi kartami? Informacje dodatkowe: karta jest na kościach elixir 5ns, chodzi stabilnie i bez artów na 450/450. Te ustawienia są i tak dosyć ostrożne, gdyż Trixx wykrył max core na 474Mhz, a pamiątki to podejrzewam że jeszcze kilka Mhz wytrzymają (ale cudów się nie spodziewam po 5ns). W 3Dmark03 na defaulcie wyciaga 2136 pkt., po overclocku około 3100 (nie pamiętam dokładnie). Pozdrawiam, Adam. --- PS: Wkleiłem ten post z nowego tematu, który założyłem (jak się okazuje niepotrzebnie) i w 5 minut został zamknięty. Naprawdę, moderacja tutaj działa piekielnie szybko :) Pozdrowienia! Jeśli to są bezpieczne takty, to masz bardzo fajny egzemplarz. :) Ja ostatnio trafiłem Sapphirka 9550 na zielonym laminacie i z samsungami 5ns i idzie tak jak w podpisie. W sobotę odbiore go od elektronika, który podniesie vcore i vmem i dorobie miedziane radiatorki na pamięć. Zobaczymy co wtedy pokaże (mam nadzieję, że nie będą to artefakty, czarny ekran, ani dym ;-) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...