hubabuba Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Zaciekawiła mnie wielkość tych radiatorków - 6 cm. Oby tylko 4 takie radiatorki wystarczyły mi, bo z tego co widzę to każda kość ma 3 cm długości. A to ? http://allegro.pl/item123951081_radiator_p...iki_super_.html normalnie ze mną jak z babą ;] wiecznie niezdecydowany a czas płynie na moją niekorzyść. Dobra to ostatecznie : http://allegro.pl/item124925188__zalman_zm...i_grafike_.html i radiatorki, tylko które ? Tylko nie denerwuje się na mnie :) Edytowane 6 Września 2006 przez Hubabuba222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Zaciekawiła mnie wielkość tych radiatorków - 6 cm. Oby tylko 4 takie radiatorki wystarczyły mi, bo z tego co widzę to każda kość ma 3 cm długości. yyy a czym ty mierzyłeś kości ramu?? jakąś średniowieczną calówką?? kostka Tsop ma wymiary ok 21x10 mm, jeżeli radiator spire ma 60x20 mm a w kartoniku są 2, to po pocięciu każdego na 4 części otrzymasz 8 o wymiarach 15(uśrednione)x20 mm więc nie ma problemów z przyklejeniem ich. Jak i czym pociąć radiatorki opisane jest przez mnie kilka/kilkanaście stron wcześniej jak nie chce CI się bawić to kup te gotowce ;) Edytowane 6 Września 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ja mam małe pytanko związane niebieskim zalmanem, dałby on rade schłodzić tego radka po zrobieniu v-moda (oczywiscie nawiew 80x80@12V)? Czym chłodzicie swoje r9550 po v-modzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zaciekawiła mnie wielkość tych radiatorków - 6 cm. Oby tylko 4 takie radiatorki wystarczyły mi, bo z tego co widzę to każda kość ma 3 cm długości. A to ? http://allegro.pl/item123951081_radiator_p...iki_super_.html normalnie ze mną jak z babą ;] wiecznie niezdecydowany a czas płynie na moją niekorzyść. Dobra to ostatecznie : http://allegro.pl/item124925188__zalman_zm...i_grafike_.html i radiatorki, tylko które ? Tylko nie denerwuje się na mnie :) Takie chłodenie bedzie dla tej karty idealne. I patrz - przy tym nie drogie ;) Te radiatorki sam posiadam na swoim Radeonie i sprawują idealnie. No i wystarczy Ci tylko jedna paczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 wymienialem wentylator, lecz wystepowaly arty, wiec wlozylem stary, i tez wystapuja arty, juz nawet w biosie ( podczal ladowania systemu ) co sobie rozpieprzyłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 wymienialem wentylator, lecz wystepowaly arty, wiec wlozylem stary, i tez wystapuja arty, juz nawet w biosie ( podczal ladowania systemu ) co sobie rozpieprzyłem ?Sprawdź czy rdzeń się nie ukruszył. Prawdopodobnie podczas zmiany chłodzenia troszke się ukruszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Witam mam problem i prosze o pomoc: Wiec tak: Pare dni temu kupilem karte Radeon Shaapire 9550 128/128 samsung 4ns. Postanowilem odrazu ja podkrecic wiec sciagnalem sterowniki Omega 3.8.273 z omegadrivers.net. W programie ATI tool przeciagnalem suwaki na 380/220 i puscilem 3dmarka 2k3 i 2k1. Wszystko poszlo plynnie i bez artow. Postanowilem dodac jeszcze pare Mhz wiec dalem na 385/225 i tu zonk ;( , arty , i zwiechy pamieci powrocilem do poprzedniego taktowania czyli 220 mem poszlo bez artow ale rdzen jak zaczarowany powyzej granicy 380 "sypal sie". Czy trafil mi sie trefny egzemplarz?? Zasilacz jest jak najbardziej stabilny wiec to nie jego wina. Chlodzenie: radiatorki aluminiowe na pamieciach cooler jakis "manhatan" wyglada na wystarczajacy na ta karte. Buda otwarta. Prosze o jakies sugestie. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) a czy na pewno masz 4ns pamiątki ? bo możliwe że masz 5ns i to by wszystko wyjaśniało :wink: Edytowane 10 Września 2006 przez Krzysztoph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Czy trafil mi sie trefny egzemplarz??Czemu trefny? Z tego co pamietam szafirowe 9550 "sypaly" sie na core od 360 do 430 bez vmoda, wiec wszystko w normie. Poprostu nie masz selekta i tyle :) Edytowane 10 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Pamieci chyba napewno 4ns bo ostatnia cyferka na nich to wlasnie 4. Zdzieilo mnie to poniewaz zauwazylem ze duzo uzytkownikow tej karty osiaga 400-450 GPU. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Jak ktoś szuka pasywnego chłodzonka na R9550 to polecam Zalman NB32K. Siedzi taki na moim Radku 9550 Sapphira na Arctic Silver 5 i spokojnie moge grać w F.E.A.R przy 400MHz core'a. Narazie nie próbowałem więcej. Na seryjnym coolerze spokojnie chodził 430/530. Na pamięciach (SAMSUNG 4ns) nic nie mam. Edytowane 10 Września 2006 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Zalman ZM NB47J jest 2 zl drozszy a lepiej sobie daje rade, zwlaszcza przy wyzszym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Jak ktoś szuka pasywnego chłodzonka na R9550 to polecam Zalman NB32K. Siedzi taki na moim Radku 9550 Sapphira na Arctic Silver 5 i spokojnie moge grać w F.E.A.R przy 400MHz core'a. Narazie nie próbowałem więcej. Na seryjnym coolerze spokojnie chodził 430/530. Na pamięciach (SAMSUNG 4ns) nic nie mam.te taktowanie to nic szczególnego, na GB na pasywnym standardowym radiatorku wyciąga się więcej ;), mój znajomy już 2 lata śmiga na 460 mhz na rdzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Naprawde nikt mi nie moze pomoc znalesc sensownego rozwiazania w wyzej opisanym problemie ?? POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 moim zdaniem masz poprostu niedovoltowany rdzeń poszukaj gdzieś ołówkowego moda (o ile istnieje) po takim modzie spokojnie powinno przekroczyć 400Mhz na rdzeniu, ile wyciągasz max dla pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 dokładnie, jedynym rozwiązaniem dla Ciebie jest vmod, dla GB był link kilka stron wcześniej, dla Szafirka też powinien być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 V modow troche sie boje robic wiec narazie niech tak bedzie jak jest :( (chyba ze olowek) Krzysztoph Max pamieci to 230Mhz POZDRO!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Do Sapphire vmodów bez użycia lutownicy nie ma musisz lutować szczególnie vmem jest trochę trudno bo małe elementy ale dasz radę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Hmmm ... tak zastanawiam sie jak bedzie z zywotnoscia karty po takim modzie. Wyzsze napiecie nie zaszkodzi jej ?? Edytowane 11 Września 2006 przez bedzio1001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Zalman ZM NB47J jest 2 zl drozszy a lepiej sobie daje rade, zwlaszcza przy wyzszym OC. Tak ale oprócz tego jest 2,5cm wyższy i zajmuje 2 porty PCI kiedy NB32K tylko 1. te taktowanie to nic szczególnego, na GB na pasywnym standardowym radiatorku wyciąga się więcej ;), mój znajomy już 2 lata śmiga na 460 mhz na rdzeniu :) A czy ja powiedziałem że to maks :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f22 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 SIEMA!! Włąsnie odbrałem kompa z naprawy gwarancyjnej (zjarany zasilacz płyta główna) ku mojemu zaskoczeniu w środku budy zobaczyłem zielenego błyszczącego ATI SAPHIRE 9550. (Miałem palita 9550) oba po 256 mb Vramu te same prędkości. Nie wiem ale czy Saphire bedzie się lepiej kręcił a tak wougle czy jest lepszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 czy będzie lepsza od Palita to się sam musisz przekonać, pokręć i się okaże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Ostatnio jestem w szoku, co potrafi moj radek. Otoz zaczalem pogrywac w FEAR combat, na stnadardowych ustawieniach nawet przy minimalnych ustawieniach w 1024x768@32 gra sie ciela, natowimast po podkreceniu ( w tym przypadku) 420/520 gra sie o wiele przyjemniej, a zwolnienia zdarzaja sie jedynie przy wiekszej zadymie. A wiec podkrecanie to nie tylko sztuka dla sztuki, ew podbijanie 3dmarkami, ale calkiem uzyteczne hobby ;) Edytowane 12 Września 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 A wiec podkrecanie to nie tylko sztuka dla sztuki, ew podbijanie 3dmarkami, ale calkiem uzyteczne hobby ;)toż to przełomowe odkrycie :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 toż to przełomowe odkrycie :lol: :lol: :lol:Lepiej pozno niz wcale :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f22 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Czuje się jak bym się przesiadł z malucha (palit) do przynajmniej do mercedesa klasy średniej (saphire). Po podkręceniu do takich samych wartości co Św. Pamięci Palita 9550 (spalił się razem z płytą główną od przebicia w zasilaczu :( :oops: ) Ghost recon 3 śmiga na 30 fps (oczywiście najniższa rozdielczość najniższe detale) podczas gdy palit wyciągał co najwyżej 22 fps. :lol2:. Do jakich wartości udało się podkręcić ?? A tak po zatym ta karta dobrze znosi prace przetaktowną (na razie mam 450 mhz na gpu) Edytowane 13 Września 2006 przez f22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDiablo Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 mam radka od gigabyte i takie oto moje skromne wyniki rdzen 250@450 memki 400@600 i to jeszcze nie jest moje ostatnie slowo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 memki 400@600Interesuje mnie, jakie chłodzenie sprawiłeś na te pamiętki, co to za pomiątki i czy przy 300Mhz nie sypały artami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 i jakie mają tajmy, bo może sie okazać że mają bardzo poluzowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 ' date='16 wrz 2006, 20:57' post='2320143'] Interesuje mnie, jakie chłodzenie sprawiłeś na te pamiętki, co to za pomiątki i czy przy 300Mhz nie sypały artami. Jak mialem Gigabyte'a - bylo mozliwe osiagniecie 600MHz na pamieciach bez artow w ATT... ale konieczna byla zmiana timingow (obnizenie jednego, albo dwoch - nie pamietam... reszte mozna bylo nawet podciagnac :!:) Jak bym bardzo poszukal, to pewnie gdzies bym znalazl te timingi do 600MHz pamieci karty Gigabyte. Rdzen Gigabyte'a szedl max 460 bez artefaktow. Teraz mam Sapphire'a tyle, ze z pamieciami 5ns i one smigaja wg ATT do ~500MHz natomiast rdzen smiga spokojnie na 515MHz - wiecej nie probowalem. BTW - ktos chetny na mojego Sapphire'a :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...