YogiCK Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 @imba18: Tu masz paczke do tych Catalystow 4.9: http://dl.techpowerup.com/Drivers/ATI_Cata...25a-017633c.exe A pod tym adresem sa wszystkie Catalysty i SoftMody jakie do nich wyszly: http://www.techpowerup.com/softmod/previous.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Dzieki...Dzieki :) -------------------------------------------- No na tych moich omegach z ustawieniami 480/415 W Ati Tray Toolsie, w 3 d marku 2003 wyszlo mi 2890 pkt(bez artow ). zobacze jak na tych catach 4.9 ------------------------------------------- Hmmm...Dziwne zainstalowalem te caty, omegi odinstalowalem ale... jak sobie podkrece teraz w ati tray toolsie na 480/415 i wlacze 3 d marka 2003 to mam tyle klatek co norlmalnie mial bym ustawione taktowanie 250/200 i konczy sie 3d marki i zamiast powinno byc tak jak ustawilem (480/415) to mam 250/200 ;/ o co tu chodzi przy tamtych omegach jak ustawilem tak jak chce to tak bylo a tu takie cyry.... JA PIPI to samo w Ati tools ustawie ile tam chce nacisne Set clock zminimalizuje...potem przywroce i znow mam Na Default ;/;/;/;/;/ -----------------------------------------------------------------------------------------------@@~~~~## No wypocilem sie jak dzik a tu tylko trzebabylo zaisntalowac softmoda zeby odblokowac OC .....ehhh;] Edytowane 27 Czerwca 2006 przez imba18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 softmoda? jakiego softmoda? czy ja o czym nie wiem? bo do niedawna nie bylo zadnego softmoda do 9550 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 o takie cos sciagnolem (softmod.wxp-w2k-8-051-040825a-017633c) jest na stronce co YogiCK podawal wyzej no i dzieki temu moge krecic a tak to mialem zablokowane oczywiscie przt tych catah 4.9 bo na omegach moglem norlmalnie ...a teraz z cyklu szybkie pytanie szybka odpowiedz mam pytanko w ati tray toolsie nam ustawione 510/440 (220)i memki nie chca isc wogule dam na 225 i juz arty a core idzie az do 510 i chula i czy dalo by sie cos zrobic zeby te memki poszly nie wiem moze jakis wiekszy wiatraczek albo co ? macie jakies pomysly ? tylko w miare proste bo jestem nowicjuszem ...aha no i jak cos zle napisalem co was rozbawi : D to nie smiac sie tylko poprawic bo tak jak Mowie (pisze)jestem Nowicjuszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a pamieci to 5ns?? sprobuj dac na rdzen 400 i wtedy pokaruj mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) hmmm a gdzie sprawdzic czy mam 5 czy ile ... .ale jaka jest roznice czy bede krecil od tego 200 czy od 400 ... no ustawilem na 500/450 czyli krecilelm od 400 i juz arty male bo male ale sa prz matce naturze czyli dodalem tylko 10+ na mem bo przedtem mialem na 440 a jak by dac waitrak od 9700 ? wiekszy jest i pasowal by !... Edytowane 29 Czerwca 2006 przez imba18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 imba18 napisał(a): hmmm a gdzie sprawdzic czy mam 5 czy ile ... .ale jaka jest roznice czy bede krecil od tego 200 czy od 400 ...zobacz na memki ostatnia cyferka oznacza szybkość dostępu jeśli jest 5 to masz pamięci 5ns i uzyskanie 500Mhz jest prawie niemożliwe ale te 430-450Mhz powinno być. Może spróbuj podkręcić w ATT używając opcji: find max core, find max mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 imba18 załóż radiatorki na pamięci i spokojnie dojdziesz do 500mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 a po ile takie radiatorki i gdzie je dostac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 W każdym sklepie z sprzętem komputerowym powinny być. Najbardziej chyba się opłaca takie. Tanie i duże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Wow nie cale 7zl no to chyba kupie zobaczymy czy cos te memki pujda jak zakupie to cudo : D jak by tak poszly do 460 to ladnie by bylo ...no narazie Dzieki bede zamawial i zobacze POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 imba18 napisał(a): Wow nie cale 7zl no to chyba kupie zobaczymy czy cos te memki pujda jak zakupie to cudo : D jak by tak poszly do 460 to ladnie by bylo ...no narazie Dzieki bede zamawial i zobacze POZDRO Jak założyłem takie średniej wielkości radiatorki to pamiątki mi poszły na 520 ;] Ale czasami mi się karta restartowała (rzadko) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 a bez radiatorkow na ile ci szly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 imba18 napisał(a): a bez radiatorkow na ile ci szly ?Z tego co pamiętam to 450 tyle, że ja miałem (po założeniu radiatorków i wentyla na radiator w gigabajcie:P) taktowanie 420/520 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) no ja mam obecnie 500/440 zobacze jak zaloze ten radiator na ile pujda te memki : P Edytowane 2 Lipca 2006 przez imba18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 same radiatorki nic ci nie dadzą bez dobrego obiegu powietrza w budzie. Zadbaj o to. BTW. Piter6576 jakie masz chłodzenie na GPU na swoim Abicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Nie zmieniałem chłodzenia. Takie jakie było od początku jest nadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 mial ktos moze zamontowanego niebieskiego zalmana zalozonego na r9550 ? mam teraz jakies pasywne od producenta, ale nie domaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 dzik86 napisał(a): mial ktos moze zamontowanego niebieskiego zalmana zalozonego na r9550 ? mam teraz jakies pasywne od producenta, ale nie domaga Ja kiedys takiego mialem, ale byl jeszcze nawiew z boku. B) Karta po v modzie, wiec passive by chyba nie dala rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) ath napisał(a): Ja kiedys takiego mialem, ale byl jeszcze nawiew z boku. B) Karta po v modzie, wiec passive by chyba nie dala rady. no ale przy standartowych zegarach, przy temperaturze takiej tak jest aktualnie za oknem :lol: bede mogl, zagrac sobie w cos wiedzac ze nie wylapie resa ;] ?????? Edytowane 5 Lipca 2006 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 w tej chwili mam sterowniki ATi 8.132 VGA driver (sam sterownik bez zbednych dodatkow) i widocznie komputer przyspieszyl. polecam te sterowniki dla ludzi ktorzy chca nacieszyc sie "fabryczna" karta ;) ps. u mnie za wczesnie na krecenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ant3k napisał(a): ps. u mnie za wczesnie na krecenie ;) Na kręcenie nigdy nie jest zawcześnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ant3k napisał(a): ps. u mnie za wczesnie na krecenie ;)Ta karta to idealny "pacjent" to zabawy. Każda sztuka bez żadnych problemów kręciła się do 400 Mhz, a pamiątki do 500MHz. Pozostawienie jej w stanie nienaruszalnym to prawie grzech :lol2: U mnie max 435-440/580. Baw się i swoją. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Kręć tego Radzia do oporu.... Albo się zamień, jak nie chcesz kręcić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 a czy ja mowilem ze nie bede krecil? ludzie moze najpierw bude zmienie bo teraz tam w srodku sie wszytko gotuje, wiatrakow nauczepiam, chlodzenie na procka wymienie. krecenie poczeka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) dzisiaj kupiłem GB na hyniach 4ns (mój 9500pro wywalał arty), po założeniu pentagrama (xc 80al) rdzeń poleciał na 495 mhz (pasta jest świeża/ nie sprawdzałem na samym radiatorku), niestety pamiątki tak sobie bo 545 (na tylu zatrzymalo się ATT, nie wiem jak w praniu wyjdzie), narazie troche goraco jest to nie zamierzam jej katować, a któregoś wieczorka po prostu schłodze ją dużym wentylatorem i wtedy zobaczymy co pokaże ;) w sumie mój egzemplarz troche zaprzecza temu że nowe rewizje GB słabo się kręcą ;) Edytowane 6 Lipca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 trafil ci sie lepszy egzemlarz :P moj max 402/540(pamieci zalezy od temp otoczenia) rdzen wyzej niepojdzie chyba za dam wiecej V ale chodzil juz 520/560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 bamboocha napisał(a): trafil ci sie lepszy egzemlarz :P moj max 402/540(pamieci zalezy od temp otoczenia) rdzen wyzej niepojdzie chyba za dam wiecej V ale chodzil juz 520/560 Niedawno tez zauwazylem, ze pamiatki sa wraziwe na temp otoczenia, przez osiagi OC spadaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 smarki 480/540 bez problemu, po kilkukrotnym odpaleniu i kilkudziesięciu minutach katowania na testach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 pograj na niej przez kilka h. ja z bratem gralismy bez przerwy przez 6,5 to byl test :P i w takich testach wyszlo ze powyzej 402 VPU Recover resetuje zegary a ATT i AT niezglaszalo bledow. ATT dojechal nawet do 470 na gpu w miedzy czasie 2 razy karta sie zresetowala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...