Gość Bio Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) wydaje mi się że na tym kablu też będzie dźwięk stereo, bo np. w słuchawkach wszystko idzie po 1 jacku, więc wszystko powinno być ok żeby uzyskać obraz z TV na kompie to niestety ale chyba będzie Ci potrzebna karta tv. bo jakoś to niewykonalne jest, po kablu możesz uzyskać obraz z kompa na TV,a nie odwrotnie jak to niewykonalne.... radeon x550 podłączony lcd i TV... i to co było na lcd, było na tv, dźwięk też był (muzyczna zintegrowana) można było nawet ustawić, że na TV leciał film z allplayera a na lcd się np.: wordem bawiłeś... sam to podłączałem (poza dźwiękiem - gdzie na zintegrowanej karcie muzycznej podłączyć biały i czerwony? bo żółty to do grafili leci ;p) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Bio no to właśnie o tym mówie że się nie da z TV na kompa ;) a jeżeli masz biały i czerwony (myśle że czincze (?) ) to potrzebujesz przejściówkę z 2óch czinczy na mini jacka i wtedy będziesz miał dźwięk cuś takiego http://allegro.pl/item120354969_rozgalezni...uper_cena_.html ja to kupiłem w elektroniku (w muzycznych raczej nie mają) za całe 1,5 zł więc nawet na allegro się nie opłaca Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Nie wie ktoś jaka jest najoptymalniejsza wersja catalystów albo omeg dla naszej karty? Kiedyś miałem omegi na bazie Catalystów z początku serii 5. (5, albo 5.1) Teraz przesiadłem się na omegi zrobione na catalystach 5.9, ale wydaje mi sie, że wydajność jest dużo niższa. Nie wie ktoś jakimi driverami powinienem się zainteresować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) KU!!Rcze zalozylem te tadiatorki na pamieci wydaje mi sie ze dobrze nalozylem chociaz pierwszy raz takie cos robilem :) ale co tam mozna zle zrobic...no ale ... posunolem suwakiem na 450 (Zawsze mialem 500/440 i 3070 pkt w 3dMark03) i jechal 3d mark 2003 wszystkie testy bez zadnych przeszkod no to 460 i BOOOM arty poszly przy matce naturze ;/ myslalem ze cos z tego bedzie...ale zostal mi jeszcze jeden radiaotr to go juz jutro potne(1:46 czyli dzis :))i dam na druga strone. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez imba18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal1435 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 to pomoze mi ktos czy nie?:( problem opisany na 18 str Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam. Mam szafirka 9550. Już o nim pisałem tu w tym topicu jakiś czas temu heh. Na standardowym chłodzeniu po podkręceniu leci na 520/440 i nareszcie się wziąłem i chcę zadziałać na tej karcie. Karta tyle wyciąga bez modów i myślę żeby zrobić mod rdzenia i pamięci co nie będzie problemem ale trzeba to jakoś schłodzić i tu moje pytanie. Myślałem żeby na pamięci zastosować te RADIATORKI Natomiast na rdzeniu też zmienić ten mały wiatraczek heh na takiego PENTAGRAMA i tu moje pytanie. Czy mopżecie polecić jakieś lepsze chłodzenie do tego szafirka w podobnej cenie?? O chłodzeniu wodnym ni emyślę bo kompa czesto się nocsi itp poza tym kasy nie mam. Także liczę na waszą pomoc jak ja schłodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Hmmm Karta ci sie kreci tak jak u mnie... co do tych radiatorkow to powiem tak....ja kupilem kilka dni temu na allegro taki za 6zl i nic mi nie dalo ;/ (ale ja kladlem tylko na pamieci bo to co mialo isc na rdzen uleglo zniszczeniu) no ale sprubuj moze u ciebie bedzie inaczej... jak zrobisz tego moda rdzenia i pamieci to daj znac jak bedzie ladny efekt to i ja sprubuje : ) ahaa ile masz pkt w 3d marku 2003 :) bo jestem ciekawy bo w sumie taki sam procek i takie same taktowania na karcie.... ja mam 3089....sorki ze ci duzo nie pomoglem ale wole zeby sie wykazal jakis bardziej doswiadczony user . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal1435 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hehe jak chcesz to Ci sprzedam cooler z AMD gwarantowana lepsza przewodnosc cieplna od nawet pentka w wersji miedzianej ;) tyle ze trzeba uzyc mozgu zeby to zamocowac (lecz to nie problem tu na forum ludzie czesto to robia;)) wiec idzie zgapic co nieco co do ceny tego to mozemy sie dogadac;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hehe spoko ale zależy mi też na wyglądzie z amd mam tutaj coolerki na chacie montaż też nie problem ale raz ciężkie i wogóle. Mam 3600pkt w 3dmarku 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) @spectrum1600 jaka masz wersje sterow ? Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez imba18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Extreme Ati 6,2 bo nie mam czasu nowszych wrzucić. To jak?? Bo zależy mi naprawdę na mocnym OC tej karty i nie wiem czy po prostu kupywać te radiatory do rdzenia jakiś cooler czy lepiej zastosować system który chłodzi całą kartę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 do tej karty wg mnie niewarto kupowac chlodzenia. jak juz jezeli masz jakis stary cooler niepotrzebny to go przerobic. u mnie radiatorki na pamieciach nic niepomogly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No tak ale jest motyw żę pamieci są chłodne ale jak zrobię moda to się będą grzać bardziej to logiczne i chociaż trochę trza tego odprowadzić a rdzeń hmm jak dam na 520Mhz i sobie pogram to standardowe chłodzenie daje radę i jest git ale przy vmodzie już trzeba będzi ezmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No tak ale jest motyw żę pamieci są chłodne ale jak zrobię moda to się będą grzać bardziej to logiczne i chociaż trochę trza tego odprowadzić a rdzeń hmm jak dam na 520Mhz i sobie pogram to standardowe chłodzenie daje radę i jest git ale przy vmodzie już trzeba będzi ezmienić. Zrobiłem v-mem moda - karta na śmietnik kostki pasy inic więcej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ryzyko dobra rzecz także tego się nie obawiam hehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Ryzyko dobra rzecz także tego się nie obawiam hehe...Godny pochwały tok rozumienia nie mniej jednak, jeżeli wierzyć Twojemu sig'owi to wątpie by ten Szafirek poszedł jakoś eXtreme. 510 Mhz bez V-moda to niezły wynik ale akurat trafiłeś na model który miał zawyżone napięcie na gpu. Radiatory na pamięciach w moim przypadku troszke dały. Realne było 600 Mhz na Samsungach 4 ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 U mnie radiatorki na pamięciach też nic nie dały po za efektem wizualnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) U mnie za to daly okolo 15mhz. Edytowane 4 Września 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Temat dotyczący chłodzenia prawdopodobnie już się wyczerpał ale mimo to zaryzkuję. Sapphire 9550@9600XT aktualnie 405/500, dotychczasowo chodził na standardowym wentylu, który pare dni temu uległ zniszczeniu (wyczyściłem go i zaczął dziwnie brzęczeć), w związku z czym nie ma żadnego chłodzenia. Kartę chciałbym troszkę pokręcić, dlatego prosiłbym o pomoc w wyborze efektywnego i efektownego chłodzenia, najlepiej do 50 zł. Wiem, że tak to tylko w Erze mają :) Muszę dmuchać na ciepłe, na zimne już za późno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Temat dotyczący chłodzenia prawdopodobnie już się wyczerpał ale mimo to zaryzkuję. Sapphire 9550@9600XT aktualnie 405/500, dotychczasowo chodził na standardowym wentylu, który pare dni temu uległ zniszczeniu (wyczyściłem go i zaczął dziwnie brzęczeć), w związku z czym nie ma żadnego chłodzenia. Kartę chciałbym troszkę pokręcić, dlatego prosiłbym o pomoc w wyborze efektywnego i efektownego chłodzenia, najlepiej do 50 zł. Wiem, że tak to tylko w Erze mają :) Muszę dmuchać na ciepłe, na zimne już za późno.Można kupić byle jaki radiator + wentyl (40x40) i spokojnie bo ostudzi. Jeśli niechce się w takie zabawy bawić wystarczy kupić na Allegro jakiś najtańszy coolerek tego typu. R9550 nie są kartami które mocno się grzeją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 A moze cos takiego Link?? Do takiego OC jak na mojej karcie spokojnie wystarczy, ew mozesz dolozyc jakis nawiew z 80 puszczonej na 5v. Od tych pseudowentylatorkow dla GF z daleka bym sie trzymal - glosne sa strasznie i szybko padaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Gdyby udało mi się wylicytować taniej Zalman VF700-Cu albo Zalman ZM80D-HP to nie będzie problemów z montażem ? najbardziej zależałoby mi właściwie na 0 dB. Jest sens ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Gdyby udało mi się wylicytować taniej Zalman VF700-Cu albo Zalman ZM80D-HP to nie będzie problemów z montażem ? najbardziej zależałoby mi właściwie na 0 dB. Jest sens ?Jeśli tylko uda Ci się uzyskać dobre wyniki przy pasywnym chłodzeniu oczywiście że jest sens w niego inwestowania. O ile dobrze pamiętam karty GB potrafiły działać i ładnie chodzić na tym dużym, aluminiowym radiatorze bez żadnego dodatkowego nawiewu. Uważam że ten niebieski Zalman + zwykły nawiew w obudowie w zupełności wystarczy. Ewentualnie jakiś wentylek puszczony na 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Jakby racjonalnie pomyśleć, czy jest sens jednak ładować taką kasę w 9550. Mam w zanadrzu nowy Arctic Cooling Pro2 L 80 x 80. Zastanawiam się jak umiejscowić go zamiast tego standardowego coolerka. Jakaś gumka mod czy coś w tym rodzaju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zobaczcie co się stało! http://allegro.pl/item125557254_gigabyte_r...rce_ultra_.html Na radeonach 9550 Gigabyte montują już pamięci 700MHz!!! Ciekawe czy obraz dużo traci przez ten kabelek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) jest jakaś różnica w wydajności między kartą na AGPx4 a AGPx8? mój R9600 chodzi na AGPx4 (płyta nie obsługuje x8) i mam ~3100pkt w 3dmark03 przy taktowaniach 440/500 - to normalny wynik ? @YogiCK: co za różnica? przecież to to samo praktycznie no ale ok :P Edytowane 5 Września 2006 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) @Pawelek69: Dosyc duza jest roznica w jakosci obrzu. Lepiej jest przy takich kartach kozystac z przelotki DVI>DSub. Poza tym starsznie male i ubogie jest PCB tej karty. @MacOSek: To nie jest temat o R9600 tylko 9550. Roznica w wydajnosci jest bardzo mala, zedu 1-2%, co miesci sie w granicy bledu pomiarowego. Karta kreci ci sie normalnie. Edytowane 5 Września 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Mamtakie male pytanko. Jak sadzicie, czy chlodzenie AC Accelero X wejdzie [po ewentualnych drobnychmodyfikacjach] na nasza karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zdecydowałem się, że kupie tego niebieskiego zalmana i radiatorki na pamięć, tylko coś mnie dręczy. Samsung K4D261638F-TC36 w obudowie TSOP-II 66 szukałem na allegro radiatorków na TSOP i właściwie poległem bo nic nie ma. Wszędzie są na typ BGA. Poprawcie mnie w tym, bo zaczynam się gubić. Niby skąd wziąć takie radiatory, które będą pasowały ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 http://allegro.pl/item125047444_spire_ramc...atory_alu_.html tylko trzeba je pociąć jeżeli chcesz żeby starczyła 1 paczka, ewentualnie będą Ci potrzebne 2 paczki i bedzie git ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...