Serchio Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Dzisiaj jeszcze sprawdzę pod linuxem bo może to być również wina sterowników - chociażdo tej pory używałem cały czas tych samych i nic takiego nie miałem. Jeżeli karta okaże się uszkodzona to będe miał do nich ogromne pretensje, przedewszystkim za ten czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jeżęli będe walczył to tylko o GT za to że lecą sobie w kulki i za ten czas. W Linuxie w grach wykorzystujących DirectX grafa sie wysypuje na starcie(UT 2004-demo), gry pod OpenGL działają normalnie (sprawdzałem na ET). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Powodzonka w serwisie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jeżęli będe walczył to tylko o GT za to że lecą sobie w kulki i za ten czas. W Linuxie w grach wykorzystujących DirectX grafa sie wysypuje na starcie(UT 2004-demo), gry pod OpenGL działają normalnie (sprawdzałem na ET).Do serwisu z nią i powiedz im żeby nie przysyłali ci już fx-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu - bios od płyty głównej - dostałem nową płytę, w której wgrany był bios 1,6 z jakąś nową funkcją związaną z AGP, dziś wyszedł nowy w wersji 2.1 w której było napisane w logu - fine tune series 5900 ;] coś może sknocili wcześniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu - bios od płyty głównej - dostałem nową płytę, w której wgrany był bios 1,6 z jakąś nową funkcją związaną z AGP, dziś wyszedł nowy w wersji 2.1 w której było napisane w logu - fine tune series 5900 ;] coś może sknocili wcześniejA to szczęscie bo myślałem że fx-y zaczynają padać jak muchy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No proszę 14 stron, ale temat się rozwinął. :wink: Życzę powodzenia w katowaniu "FX-legendy". :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No proszę 14 stron, ale temat się rozwinął. :wink: Życzę powodzenia w katowaniu "FX-legendy". :) Pozdrawiam.legenda żyje, dobrze że ludzie maja FX-a na forum bo bym się załamał :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja mam i sięz tego cieszę. Niedługo zamierzam sobie kupić Zalman'a VF700 AlCu i wtedy go pokatuje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Nio ja też mam i nie narzekam, cieszę się że już działa tak jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micheangello Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A może ktoś chce kupić GAinward GeForce 5900 XT FX PP! Ultra/1100XT TV/DVI GS ,ze sflashowanym biosem więc jest to w zasadzie GF FX 5950 ULTRA za 350 zł ??????? Wymieniłem kompa i mam na zbycią tą karte ,ma pół roku gwarancji jeszcze w zasadzie ,wszystko normalnie działa.Zapewne większość z was wie że ten model świetnie sie kreci.Moje gadu 9117240 jak ktoś zainteresowany.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A Ty zapewne nie wiedziałeś że mod na 5950U się nie opłaca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micheangello Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dlaczego nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Bo bardziel opłacalne jest stworzenie nowego BIOS-u dla tej karty. Wyśrubować timingi, ustawić o/c itd. Jest wtedy wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) :? Musi być, jakiego everesta używasz, może sterowniki i pakiet od leadteka on pokazuje temp :-P zainstaluj rivę i włacz log temperatury. na moim też nie ma. Juz nie raz o tym pisałem tempa nie widać. Ale nie o to mi chodziło ;). Dziś testwołem karte przy małym OC. Narazie najwyżej poszło 476-gpu/875-pamieci. Przy 488/900 miałem zwieche w 3dmarku03. Wynik na 476/875 to 5583 w 3dmark03 czyli taki sredni ;d. Moim zdaniem da sie dużo wiecej z tego wycisnąć (jeszcze bez vmoda ;P). Właściwie nie wiem czemu był zwis ;/ czy to przez gpu czy przez memki ;). Nie było żadnych artów. Poprostu w połwie 3dmarka 03 nagle zwis gdzie tylko reset pomaga. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) na moim też nie ma. Juz nie raz o tym pisałem tempa nie widać. Ale nie o to mi chodziło ;). Dziś testwołem karte przy małym OC. Narazie najwyżej poszło 476-gpu/875-pamieci. Przy 488/900 miałem zwieche w 3dmarku03. Wynik na 476/875 to 5583 w 3dmark03 czyli taki sredni ;d. Moim zdaniem da sie dużo wiecej z tego wycisnąć (jeszcze bez vmoda ;P). Właściwie nie wiem czemu był zwis ;/ czy to przez gpu czy przez memki ;). Nie było żadnych artów. Poprostu w połwie 3dmarka 03 nagle zwis gdzie tylko reset pomaga. Wynik taki nijaki :-P jakich sterów używasz? bo przy tych taktach powinno być lepiej, miałeś kręconego przy tym proca i czy ten modecom wytrzymuje? a zwis przez gpu (freez) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micheangello Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Moja chodzi stale na 500/1000 już dłuższy czas,niestety zasilacz tylko 300 W i czasami wyskakuje że za mało prądu daje jak gierka bardzo ciągnie :) Ale dzisiaj już ją wymieniam na galaxy 7600 gs i będzie mocne kręcenie :P Własnie mam więc ją do sprzedania -jak ktoś chetny pisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Zasilka spoko (to nie jakiś syf jak sie wydaje) procek nie kręcony. Stery 66.93 (na innych jeszcze gorzej) @Micheangello Chcesz sprzedać tą karte za ponad 300 zeta ? Przecież 7300gt chodzcą po 320 a są conajmniej 2 razy szybsze. A tak pytko btw. Ile powinienem mieć w 3dmarku03 na standarcie (czyli 450/780) ? albo powiedzcie jakie Wy macie wyniki na jakich taktach i przetestujcie moje ;). Był bym bardzo wdzięczny (tak btw ja testuje 3dmark03 b360 a nie 340. Jest to jakaś różnica ?) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Różnicy nie ma :) ile masz na standard taktowaniach 390/700 w 3dmark03? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Różnicy nie ma :) ile masz na standard taktowaniach 390/700 w 3dmark03? mało bo 4814 ;/. Procek nie kręcony i to może jest to chociaż mi sie nie wydaje. Tutaj stary test na starym tweaku. Czy tamten proc kręcony jest szybszy od tego 1,8 ? Bo może to jest własnie ta różnica. Podaj jeszcze jak możesz ile Ty masz na 390/700 :P Edytowane 7 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) 1 nie moge wejść na tweaka bo mam na rok bana :D 2 4814 miałem jak mi przechodzona karte dali z serwisu :? i pokazywała w stresie 120st :mur: i nie podnosiło mi się jak kręciłem karte :lol: 3 Ja na sprzęcie z podpisu i karta standard mam 5300pkt Widze że to sprzet na 939 i venice? Athlon powinien być szybszy w grach, może zrobimy jakis test w grze? w tych samych miejscach frapsem? Mam toca 3 far cry gta III :-P i jeszcze kilka innych do zainstalowania Edytowane 7 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 OT Surix na jakim serwie grasz w ToCA? Możesz sobie ranking podbić po jeździe ze mną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 hehehe Na necie nie jezdże :-P , wogóle prawie w nią niegram, a mozna grać na illegalu w sieci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja nie gram w gry które nie chodzą na kopiach bezpieczeństwa :lol2: Dlatego też troche sie boje zmiany platformy, bo to róznie bywa z tymi zabezpieczeniami. NF2 jest pod tym względem bardzo tolerancyjny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Hmm Mam tylko CS:S. TAm w videostresstescie mam 93fps (przy 1024x768 all high water=simple reflections bez aa i af. I jeszcze spytam na jakich sterach jedziesz i jaka masz ustawienia (np czy masz na wydajność czy na jakość itp) ? Edytowane 7 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Jade na sterach XG 84.20 v2, jechałem kiedyś na modyfikowanych 66.93 i direct9 chodził lepiej niz na innych wiec raczej nie wina sterów, wczoraj wysypał mi się ster to miałem 4600pkt :lol: Jutro instalne CS:S i zrobie ten teścik, kiedyś go robiłem ale już nie pamiętam wyniku ;] Edytowane 7 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Jade na sterach XG 84.20 v2, jechałem kiedyś na modyfikowanych 66.93 i direct9 chodził lepiej niz na innych wiec raczej nie wina sterów, wczoraj wysypał mi się ster to miałem 4600pkt :lol: Jutro instalne CS:S i zrobie ten teścik, kiedyś go robiłem ale już nie pamiętam wyniku ;] Oj wielkie dzięki jak miło :P. Zrób testa na 390/700 i z takimi ustawieniami: 1024x768 Model detail-high Shader detail-high Texture detail-high Shadow detail-high Water- simple reflection Trilinear i bez AA Bede bardzo wdzięczny ;) A skoro mówisz ze 66.93 to dobre stery to jaka może być inna przyczyna tych średnich wyników (raczej słąbych ;P) ? Tutaj dodatkowo zamieszczam małego loga z 3dmarka03: Oczywisicie wynik na 476/875. Popatrzcie raczej na odpowiednie testy. W sumie pierwsze 4 są w normie moim zdaniem (najlepiej jak też i to byś porównał. bede super wdzięczny :P). Za to cpu test bardzo słabe :/. Pokaż jak Ty to masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Oj wielkie dzięki jak miło :P. Zrób testa na 390/700 i z takimi ustawieniami: 1024x768 Model detail-high Shader detail-high Texture detail-high Shadow detail-high Water- simple reflection Trilinear i bez AA Bede bardzo wdzięczny ;) A skoro mówisz ze 66.93 to dobre stery to jaka może być inna przyczyna tych średnich wyników (raczej słąbych ;P) ? Tutaj dodatkowo zamieszczam małego loga z 3dmarka03: Oczywisicie wynik na 476/875. Popatrzcie raczej na odpowiednie testy. W sumie pierwsze 4 są w normie moim zdaniem (najlepiej jak też i to byś porównał. bede super wdzięczny :P). Za to cpu test bardzo słabe :/. Pokaż jak Ty to masz. Niestety nie dziś, jutro wszystko zrobie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Niestety nie dziś, jutro wszystko zrobie pozdro Spox przciez pisałeś ze jutro. Pamietaj o porównaniu loga z marka (kazdy test :P). Ogolnie thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 yuucOm dlaczego masz taki słaby wynik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...