daniel89 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Czy ktoś może wie gdzie znajdę oryginalny bios do built by ATI Radeon 9700 non-Pro VIVO Samsung 3,6 ns??? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Sprobuj na : http://www.techpowerup.com/bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Cześć ;). Mam kilka pytań dotyczących R9700 PRO, a nie mam czasu na przeglądanie topicu oraz nie mam możliwości, bo mnie stasznie szyja [ciach!]la od rana. Będzie to moja 1sza ATI więc proszę o wyrozumiałość. :) 1) Jakie stery ? Fajnie by było jakbyście polecili jakieś orginalne. Może jakiś wybór pomiędzy markami a wydajnością w grach ? 2) Jak to się podkręca ? Wiem, że każdy się podkręca inaczej, ale tak teoretycznie ? 3) Jakie wyniki R97P osiąga w 3DM'ach na deflaucie ? 4) Czy powinienem przeinstalować windę ? Poprzednio miałem nV oczywiście. Jeśli interesuje Cię wyższa wydajność w Doom 3 to zainteresuj się nowszymi sterownikami - ATI dość późno rozpoczęło optymalizacje pod tą grę. Ja używam najnowszych catalyst ( obecnie 6.10 ale zabieram się za 6.11 ) a jako panel sterowania do nich używam Ati Tray Tools ( catalyst control center proponowane przez ati uznaję za jakąś fatalną pomyłkę ew. żart ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Nie lepiej korzystać z Omeg?? EDIT: ORT poprawiony :oops:. Edytowane 16 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Nie lepiej kożystać z Omeg??A może lepiej korzystać ze słownika lub chociażby z najnowszego firefoxa, który ma sprawdzanie pisowni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 NIech mi ktoś powie co jest kurde grane że w każdej gierce po jakimś czasie mam freez i wszytko stoi ? Kiedyś tak miałem przy far cry to zainstalwoalem nowe stery i pomogło, ale teraz nie wiem co moze byc bo juz kilka wersji probowalem ( omegi i caty ) i to samo... Jakich sterów uzywacie do nowych gierek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Może pamięci padają. Ja mam tak samo i podejrzewam, że to pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nie koniecznie... Ustawilem w biosie aparature size na 256mb dalem fast writes off ( bylem pewien ze sterowniki to wyłaczają ) a w najnowszych omegach przestawiłem agp na x4 i opcje 3d nastawiłem na wydajność. Pograłem sobie prawie dwie godziny w CoJ i żadnej zawiechy nie było, więc podejrzewam że problem został rozwiązany. Moim zdaniem to chyba problem z agp x8, widać ta karta nie przepada za tym trybem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Tylko jak ja ustawie Aparature Size na 64 MB to nie mam zwiech. A AGPx4 nic nie daje w moim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Mam taki problem.Włączam kompa ale mi monitor nie reaguje.Wogóle nie drgnie.Zastanawiam sie czy czasem karta mi nie padła.Jedyna oznaką tego ze karta "chyba" działa jest jej grzanie sie i działający cooler który jest podpięty pod gniazdo na karcie. Ale to że dostaje napięcie wcale nie znaczy ze jest sprawna prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Mam taki problem.Włączam kompa ale mi monitor nie reaguje.Wogóle nie drgnie.Zastanawiam sie czy czasem karta mi nie padła.Jedyna oznaką tego ze karta "chyba" działa jest jej grzanie sie i działający cooler który jest podpięty pod gniazdo na karcie. Ale to że dostaje napięcie wcale nie znaczy ze jest sprawna prawda? Sprawdz u kogos innego karte / ew podlacz pod TV jak masz kabel, wtedy bedzie wiadomo ze to wina monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Koniec żartów ;) Otóż stałem posiadaczem radeonka 9700PRO 128mb/256bit 2,8ns Samsung kupionego za 183,5zł ;) Po otrzymaniu przesłyki natychmiast wsadziłem grafike do pcta, instaluje catalisty 6.11 i odpalamy marka 2001 Że tak powiem... ścięło mnie momentalnie z nóg.. CO JEST!?!?! No nic... radka pokręciłem tak jak się dało (wida na screenach) a procka ustawiłem na 5Ghz (reszte parametrów - screeny).. i tak jakby dostrzegłem poprawe :D Jeżeli nie uwzględniac napiecia procesora - na takich ustawioeniach można grac całymi dniami ;) Nie mam pojęcia czy ten wynik klasyfikuje się choc do kategorii - sredni... ale poczekajmy jeszcze ;) Proxima na GPU kupiona, potki się pojawią... i będzie ciekawiej ;) Obecnie karta nie siedzi sobie w obudownie, bez żadnego nawiewu (w budzie 0 wiatraków ze względu na WC)... A tak poza tym... chciałem się poprostu pochwalic nowym nabytkiem, najmocniejszy od czasów gf 4mx 64/64 :D Karty te są sprzedawane przez użytkownika 05_03_1992 - za tą cene są naprawde rewelacyjne ;) Edytowane 26 Listopada 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 @victor89 Cos dziwny ten twoj 9700PRO. Taktowanie rdzenia jak w 9700PRO ale taktowanie pamieci jak w 9700nonPRO. Pelny 9700PRO ma taktowanie 325/310MHz(GPU/MEM). I wynik jakis maly na stockowych zegarach, podbny wynik do twojego bez krecenia to ja uzyskiwalem na podkreconym obecnym CPU i starym radeonie 9100. Podaj pelne dane np. z aidy lub everesta o tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 @victor89 Cos dziwny ten twoj 9700PRO. Taktowanie rdzenia jak w 9700PRO ale taktowanie pamieci jak w 9700nonPRO. Pelny 9700PRO ma taktowanie 325/310MHz(GPU/MEM). I wynik jakis maly na stockowych zegarach, podbny wynik do twojego bez krecenia to ja uzyskiwalem na podkreconym obecnym CPU i starym radeonie 9100. Podaj pelne dane np. z aidy lub everesta o tej karcie. taaa? wych*jali mnie? :D a 256mb ramu w singlu, z czego na starcie zżeranych jest 226mb nie robi różnicy? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Robiłeś formata po przesiadce na Radzia?? Pozatym te catalysty 6.11 to marka 01 to raczej za dobre nie są :wink: p.s 18K to ja na stock 9700Pro robiłem więc coś musisz mieć grubo nie w porządku Edytowane 26 Listopada 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Robiłeś formata po przesiadce na Radzia?? Pozatym te catalysty 6.11 to marka 01 to raczej za dobre nie są :wink: p.s 18K to ja na stock 9700Pro robiłem więc coś musisz mieć grubo nie w porządku nie robiłem formata - miałem sisa 6328 do którego stery windowsowskie tylko były instalowane Które stery wybrać pod tego radka? Daje sobie głowe uciąć że to przez ram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Coś koło Catalystów 5.6 lub Omeg na nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Omegi zainstalowane... mark 2003 puszczony.. i...? ej... to faktycznie nie jest pro ;] Będzie wymieniana :) wracam w krótce ;P Edytowane 26 Listopada 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ktoś najwyraźniej bawił się biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ktoś najwyraźniej bawił się biosem.Najwyraźniej ;) nie wnikam kto i dlaczego, jednak nie będę na tym stratny karcioszka zostanie wymieniona na prawdziwego pr0 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Do tego radka polecam Omegi 26.42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam. Problem jest nastepujacy: wkladam grafe do agp, podlaczam dodatkowe zasilanie itd i gdy wciskam power wiatrak na procu i grafie przez chwile lekko sie kreca i tyle. Komp sie nie wlacza zadnych piskow itp. Gdy wyjalem dodatkowe zasilanie wciskam power, komp sie uruchamia i slysze pisk czyli tak jak powinno byc. Wiec czemu nie moge normalnie uruchomic grafy ? Chyba nie jest uszkodzona skoro uruchamia sie bez dodatkowego zasilania? Zasilka Fortron 350W THA-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Może ta wtyczka od dodatkowego zasilania jest walnięta, albo dociśnij mocniej kabel Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Próbowalem dociskac i jak narazie nic nie daje :/ http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d53df36fc21e6041 Tu jest zdjecie tej grafy Edytowane 6 Grudnia 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Jako że moja grafa nie została jeszcze wymieniona, a niemogłem już dłużej wytrzymać z tym qrevskim boxowym wiatrakiem na radku - wrzuciłem WC (prison V2 gpu) I teraz naprawde przekonałem sie jak strasznie ch*jowe jest to chłodzenie... zresztą.. sami zobaczcie :) Na BOXie (AS5 na gpu): Na WC (silikon na gpu): fajnie.. prawda? :D Nie jest to chyba jakiś tragiczny wynik ^^ Edytowane 13 Grudnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Tylko 256 ram? Wynik całkiem w normie. Nie myślałem, że na 256mb ram można tyle wyciągnąć. :) jauhis Wszystko by wskazywało na to że zasiłka nie wyrabia, ale to dziwne bo do Fortron. Sprawdź napięcia z grafą bez dodatkowego zasilania i z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 @victor89 GPU bardzo ladnie poszo, tylko te pamieci za dobrze sie nie kreca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 witam bardzo serdzecznie wszystkich posiadaczy radeona 9700 ;) niedawno dolaczylem do Waszego zacnego grona i na dzien dobry mam jedno pytanie - jakie macie tamperatury rdzenia na waszych radkach? ja zakupilem karte w wersji PRO i grzeje sie niemilosiernie - radiator doslownie parzy!!! czy to jest normalne w tych kartach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Z tego co pamiętam to Radki 9700 nie miały czujnika temperatury... Edytowane 16 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 @rosolini R9700Pro to istne grzałki także nie martw sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...