Mr Smith Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) zmień chłodzenie na coś w moim stylu może to pomoże (może nie jest najlepiej jak nie wieje to male gowienko bezpośrednio nad gpu ) a jak nie pomoże to pewnie kiszka i gościu co sciągał shima ją zajechał po ścieżkach Tak tylko że grafa najpierw działała i dopiero później zaczęły pojawiać się artefakty. Teraz w grach arty są takie wielkie że nie da się grać. Moge wam pokazać screena z BF2 - może to coś pomoże. Nie wiem co ja teraz zrobie. Czy mam pisać do kolesia że sprzedał mi wadliwą grafe ? Tylko że ja w niej przeszlifowałem oryginalne chłodzenie :-| EDIT To są screeny z BF BF 2: BF Vietnam: Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja miałem identyczne artefakty tylk o wiele więcej (czyt. cały ekran). Może to pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 nie wygląda to ładnie. Tak z ciekawoaci spytam tych co wiedzą. Czy takie arty mogą się pokazać na niekręconej karcie, która się po prostu postarzała czy tylko na kręconych grafikach? Od czego to zależy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jeśli już karta pada to nawet na niekręconej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Raczej wykluczam pamięci. Gdy one są uszkodzone to z tego co wiem pojawiają się pionowe pasy. a u mnie są takie jak na screenach. Artefaktów nie ma: na zdjęciach, na stronach internetowych i w przeglądarce, a są natomiast w: grach, na ikonach w windowsie bardzo malutkie (w postaci kilku białych pikseli), na filmach (też w postaci pikseli - biało czarnych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mr Smith niby tak... ale u mnie obajwy przekreconej pamieci wygladaly tez tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Próbowałem na niższych taktowaniach i pamięci i rdzenia i jest to samo. Dalej arty. Spróbuje jeszcze zrestartować winde z niższymi ustawieniami. EDIT Próbowałem z niższymi taktowaniami ale to nic nie pomogło - dalej te same arty. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Spróbuje jeszcze zrestartować winde z niższymi ustawieniami. wg mnie to podstawa gdy u mnie pamiec byla zbyt podkrecona nie obylo sie bez restartu systemu, gdyz artow nie dalo sie "wyeliminowac" nawet przez zmniejszenie taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Przekręcone pamięci to nie tylko pionowe pasy u mnie np. pojawiały sie różne krechy i takie tam :D Skoro zaniżenie taktowań nic nie pomogło to znaczy że karta jest na trwałe uszkodzona i chyba kończy swój żywot :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 U mnie było identycznie i tylko wymiana pomogła. Można jeszcze oddać do naprawy np tu, ale nie wiem czy się opłaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Może lepiej sprzedac ją jako uszkodzoną na allegro :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 udalo sie przekroczyc 6k.... wiecej niz 380 na stockowym chlodzeniu grafy puszczac juz nie bede http://service.futuremark.com/compare?2k3=4744926 zawodza mnie tylko pamieci... myslalem, ze troche wiecej niz tyle uda mi sie osiagnac z 3.6ns hynixow... (645MHz z 4ns hynixow na 4ti wyciagalem... wiec tu ze ~670 teoretycznie powinienem dac rade...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To właśnie biore pod uwagę w ostateczności. Wcześniej jeszcze miałem nadzieje że jakoś będzie chodziła ale teraz już ją straciłem. Zobacze jeszcze jak będzie z chłodzeniem pentagrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 udalo sie przekroczyc 6k.... wiecej niz 380 na stockowym chlodzeniu grafy puszczac juz nie bede http://service.futuremark.com/compare?2k3=4744926 zawodza mnie tylko pamieci... myslalem, ze troche wiecej niz tyle uda mi sie osiagnac z 3.6ns hynixow... (645MHz z 4ns hynixow na 4ti wyciagalem... wiec tu ze ~670 teoretycznie powinienem dac rade...) Zmień stery na omegi 6.3 i będziesz miał wynik porównywalny do mojego :) ~6.2k ;] Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 udalo sie przekroczyc 6k.... wiecej niz 380 na stockowym chlodzeniu grafy puszczac juz nie bede http://service.futuremark.com/compare?2k3=4744926 zawodza mnie tylko pamieci... myslalem, ze troche wiecej niz tyle uda mi sie osiagnac z 3.6ns hynixow... (645MHz z 4ns hynixow na 4ti wyciagalem... wiec tu ze ~670 teoretycznie powinienem dac rade...) na core 330 i pamięci 620 masz 6K?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) fredus nie, core na 380, mem na 310 (na 320-czyli 640 nie poszlyby mi pamieci :) ) w 3dmarku tak wykrylo mi karte, bo podkrecilem ja dopiero po uruchomieniu programu (wczesniej nie chcial mi 3dmark odpalac, jak wczesniej podkrecalem) freelancer7 dzieki za info jak bede robil formacik, to chetnie sprawdze te sterowniki... :) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez wako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja na 380/350(700) miałem ~5800 pkt. w 3DMark03, ale to przez proc. freelancer7@ Gry też tak dobże śmigają na tych sterach??? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 daniel89 jesli piszesz o tym procu z podpisu, to raczej zbyt mocno to on Ciebie nie ogranicza... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Oto mój Orb. Tylko, że zrobiony na procu ustawionym na 2,3 Ghz. Wako wyniki mam podobne do ciebie, a nwet niektóre lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 daniel89 oczywiscie karte miales na takim taktowaniu jak pisales wyzej? :) (380/350) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak miałem tylko ten 3DMark coś pokręcił. To tylko 3DMark, więc nie mam się czym przejmować ważne, że gry działają dobrze, ale fajnie tak przekroczyć 6k. Jeszcze sobie potestuje jak dorwe jakieś lepsze chłodzenie do proca, bo te co mam obecnie to troche mnie ogranicza. Ten standardowy wiatrak w Radku już mnie dobija, ostatnio naszła mnie chęć na dokończenie GTA San Andreas i po dłuższej grze karta aż parzyła, aż gra zaczeła zwalniać. Grał ktoś może na 9700 w Obliviona. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Porównując sobie mojego ORB'a (jeszcze na płytce Intela) do ORB'a wako poza pierwszym testem niema wielkiej różnicy może gdzie niegdzie 3-4 fps więc karta nie dostaje mega kopa po podkręceniu ze standartowych ustawień, ale zawsze te pare fps sie przyda :D Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To jeszcze zależy w czym np. po podkręceniu odczułem poprawe płynności w Most Wanted, ale już GTA San Andreas nie było wielkiej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) zawsze te pare fps sie przyda zlote slowa - kwintesencja krecenia ;] szczegolnie w dobie coraz mocniejszych gier... i czasow, gdy wciaz zmniejsza sie ilosc gier bardzo plynnie chodzacych na r9700/pro/pro+ ;] daniel89 wlasnie - w MW karta po podkreceniu dostaje kopa... Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez wako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Poprostu olewają sobie opymalizację a w tym też nas. No bo poco optymalizaować skoro można sobie kupić R1900XTX lub GF7900GTX :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Poprostu olewają sobie opymalizację a w tym też nas. No bo poco optymalizaować skoro można sobie kupić R1900XTX lub GF7900GTX Dokładnie tymbardziej że nie każdego stać na takie coś <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ale mnie dzisiaj strach obleciał... Włączam sobie kompa wszystko OK. Przejrzałem wszystko ulubione fora i se myślę może w coś zagram. No to podkręciłem grafe na maxa no i zarazem zwiększyłem obroty na pentagramie (mam panel Cooler Master Aerogate II) otwieram drzwiczki w dragonie i co widze - 0000rpm i temp 55* (czujnik jest wciśnięty między żeberka pentagramu) zaglądam do kompa przez plexe a tam wiatrak się na serio nie kręci :blink: Wyłączyłem kompa i skoczyłem po suszarkę. Jak już schłodziłem radiator podłączyłem do innego gniazdka działa podłączyłem do tego samego i tez działa nie wiem o co chodziło ale to było trochę dziwne :wacko: Najgorsze jest to że nic nie piszczało! A jak nie mam podłączonego jednego wentylatora to nie da się wytrzymać tak piszczy <_< A tak wogóle to jaka jest max temperatura dla radka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Heh no nieźle jakbys sie nie skapnął to radek by sie zagotował, mysle że max temperatura to coś koło 80*C :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Heh no nieźle jakbys sie nie skapnął to radek by sie zagotował, mysle że max temperatura to coś koło 80*C :?no co ty... wytrzyma spokojnie 100*C a max to około 120*C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Procesory graficzne zazwyczaj wytrzymują większe temperatury niż CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...