ojejku Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 raczej nie poniewarz x800 sie już kończy :) wystarczy ze jest EVC turbo :P A jak on się sprawuje ? :)) bo cena 80zł prawie tyle ile XC-80 Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja już troche bawiłem się ołówkiem 2b i jak na razie 560/1280 stabilne bez artów, będę próbował niedługo z wc i 4b, zobaczymy czy sie uda 600/1300;) Ja tez sie bawilem, narazie spokojnie na 1.52V smiga 580/600 na codzien. Dla markow moge 615/620 ustawic bez zwiechy, pozniej schody ale mam jeszcze spory zapas voltow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 ja u siebie na 12 potokowcu miałem 1.6V na GPU przy WC - karta śmigała bez problemu na codzień na ustawieniach 675/1250, jak trzeba było pobenchować to 700-710/1300 :) o ile dobrze pamiętam to na techpowerup są opisane 2 rodzaje vmodów w zależoności jakie macie PCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 A jak on się sprawuje ? :)) bo cena 80zł prawie tyle ile XC-80 Cunapisałem strone wcześniej :) zresztą jak w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Nie orientujecie się czy Arctic ma zamiar wypuścić jakąś wersję Accelero na serie X800 ? :( Proponuje Zalmana AlCu za +- 80zl (nei pamietam dokladnie modelu) - cichy, wydajny i uniwersalny - pasuje praktycznie na wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Chemik16 A nie modowałes go ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Chemik16 A nie modowałes go ? :) tzn czego ?? EvC ?? tylko wygiołem i dałem spirity na ramy :P x800GTO ?? raz podkręcony az nie :P Proponuje Zalmana AlCu za +- 80zlten EVC ma wydajność ciut większą niż zalman vf700-cu :) pasuje też praktycznie na wszystko + da sie go powyginać we wszystkie strony no i całkiem nieźle se radzi w pasywie czym ten zalman/pentek nie może sie pochwalić :) a na wentylu 100%obr jest tak samo cichy jak vf700 na 80% :) ten alcu bedzie z 4x słabszy :) Edytowane 5 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 tzn czego ?? EvC ?? tylko wygiołem i dałem spirity na ramy :P x800GTO ?? raz podkręcony az nie :P No oczywiście, że o EvC pisałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 siemka ludzie :) u mnie niestety cos czuje ze moj GTO zaczyna padac :( zaczynam miec zwiechy, bluescreany itp wszytko pzrez karte, mysle ze 16p po prostu mi padlo :mad: chcialem wgrac oryginalny bios z 12p ale z twierdzilem ze po co <_< wystarczy zablokowac jeden quad tak aby bylo 12p nie pamietam jednak jak sie nazywa ten program do modyfikacji biosu. Napiszcie jesli ktos pamieta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 RABIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 @chojrakrock HEX EDITOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) ciekawe czymze sie różni modowalne R480 od niemodowalnego R480 :) kwestia leży w elektronice karty czy w konstrukcji rdzenia ?? :) heh czemu ja kupiłem swojego x800 tak wcześnie :P poczekałbym i bym miał na R430 :P łeeeeeeee :mur: wiecie moze czy gdyby mi sie karta spaliła (np przez Vmody) to czy by mi ja wzieli na gwarancje ?? czy też sie zorientują i nie będzie podlegała wymianie ?? :lol: aha i jeszcze ciekawe czy mozna zmienić poziom napięcia w biosie karty ?? moze to ze moje GPU idzie max 540Mhz leży w biosie ... moze wgrany mam jakis felerny :P Edytowane 7 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ciekawe czymze sie różni modowalne R480 od niemodowalnego R480 :) kwestia leży w elektronice karty czy w konstrukcji rdzenia ?? :) Nie jest przypadkiem jak z x800gt, że jak nie ma F'ek, to czasem pomaga łączenie pinów lakierem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Nie jest przypadkiem jak z x800gt, że jak nie ma F'ek, to czasem pomaga łączenie pinów lakierem? a x800gt wogule jest na R480 ?? :lol: przecie chyba dopiero x850 ma R480 :) zresztą nie zdejmowałem blaszki :) niewiem czy pod nią jest wogule coś niepołączonego :) Edytowane 7 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Były x800gt na R480, ale właśnie czytam, że tam nie ma co łączyć, nie ma żadnego laser cuta i tylko biosem można było coś zdziałać, czyli lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 jak ktos ma bios 12p i samsungi 2.0 to niech mi zapoda to korcze nigdzie nie moge znalezcm na techpower sa ale wszytkie maja 16p :( zaraz zaczynam sie jeszcze bawic Hec Editorem moze to cos da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) a x800gt wogule jest na R480 ?? :lol: przecie chyba dopiero x850 ma R480 :) zresztą nie zdejmowałem blaszki :) niewiem czy pod nią jest wogule coś niepołączonego :) Np. wszystkie powercolory X800GT byly na r480 i na pewno w zadnym nie udalo sie odblokowac potokow - nawet nie bylo co laczyc, wiec liczyl sie tylko potencjal o/c. jak ktos ma bios 12p i samsungi 2.0 to niech mi zapoda to korcze nigdzie nie moge znalezcm na techpower sa ale wszytkie maja 16p :( zaraz zaczynam sie jeszcze bawic Hec Editorem moze to cos da Na techpowerup sa standardowe biosy dla X800GTO 12P - looknij jeszcze raz tu, no chyba ze chodzilo nie o 16P tylko 1.6ns ale to wiekszego znaczenia nie ma. Edytowane 8 Maja 2006 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 mialem ten od GTO i tam jest 16p :( nie wiem czemu, teraz mam zapodany bios od pro tez jest 16p ale narazie wszystko dziala :D jak dalej bedzie walic to mam juz hex editora i zmoduje bios od xt na 12p :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 mialem ten od GTO i tam jest 16p :( nie wiem czemu, teraz mam zapodany bios od pro tez jest 16p ale narazie wszystko dziala :D jak dalej bedzie walic to mam juz hex editora i zmoduje bios od xt na 12p :)a ktory to dokladnie bios z tej listy? bo cos nie chce mi sie wierzyc, ze wladowane sa tam biosy do gto z odblokowanymi potokami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) teraz mam wgrany bios od X800 pro vivo, i o dziwo nadal mam 16p ale z ciekawosci otworzylem ten bios w hexie i tam jest ze niby ma 12p :( juz nie wiem cos mi sie to dziwne wydaje, flashowalem atiflashem teraz moze sprobuje flashromme jesli dobrze pamietam ok zrobilem :D ale nie obylo sie bez pomocy pitera, zasugerowal abym zrobil flasha z koncowka -newbios, tak uczynilem :) resete kompa i moim oczom ukazuje sie pieknym czarnu ekran :( hehe jzu w strachu ze bede musial biegac do kumpla po vga na pci ale na szczescie udal sie flash z pamieci :D wgralem bios od X800XT zmodowany na 12p wchodze do windy i moim oczom ukazuje sie 12p :D mam nadzieje ze bedzie jzu wszytko dzialac Edytowane 8 Maja 2006 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Witam, moje pytanie brzmi ktora opcja w hexie albo w rabicie jest odpowiedzialna za czas pamiatek... mam samsungi 1,6 ale bios z XL, ktory ma 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Nie ma praktycznie znaczenia jaki wybierze sie bios do karty (dzialac bedzie zarowno 2.0 ns, jak i 1.6 ns) Jedynie w przypadku o/c mozna przetestowac oba -> porownac wyniki -> zostac przy 'lepszym'. Roznice dot. glownie timingow (Rabit > MC Timings), choc z reguly producent i tak wladuje ten sam bios zarowno do karty z bga 1.6 jak i 2.0. Poza tym jak wiadamo im bardziej agresywne timingi tym mniejsze o/c. Co ciekawe sa osoby, ktore trafily na grafy z dwoma typami kosci (z jednej strony 2.0, z drugiej 1.6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 witam czy ten wiatrak http://www.allegro.pl/item102680458_primec...wosc_17_db.html bedzie lepszy od pentagrama AL (roznica w cenie 10zl) bo zamierzam kupic na GTO gdyz na stand strasznie sie grzeje i czasami lubi wyjsc do windowsa podczas grania Mi to wygląda na podróbke Pentagrama: http://www.pentagram.pl/produkty_new/szcze...a&id_produktu=8 Albo odwrotnie :-P Ale przynajmniej tańszy i radiatory na pamięci ma, Pentek w wersji Alu chyba ich nie ma. A przed zmianą chłodzenia sprawdź czy to memki Ci się nie przegrzewają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 korde nawet z biosem z 12p nadal mam problemy z karta :( cos czuje ze nie obejdzie sie bez gwarancji :( szkoda bo polubilem ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) lepiej doplac pare zl i kup wersje CU, ja u mnie nawet po OC na 580 core, nigdy nie mialem 60' :D Edytowane 9 Maja 2006 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ale i tak pewnie będziesz musiał zapewnić zimne powietrze nowemu chłodzeniu jeśli masz piekarnik w środku. Polecam wiatrak 120mm w bocznej ściance budy na wysokości grafiki. Ja mam tak zrobione i nawet w miare daje rade na seryjnym chłodzeniu. A jak zmienisz i dasz ten nawiew z boku to dopiero ładne temp powinny być. Między wersją Alu a Cu są rzeczywiście różnice temp, ale czy warte dopłacania... to musisz sam wywnioskować. Na necie są testy porównawcze (widziałem, ale nie pamiętam gdzie). Ten wiatrak co podałeś wygląda na identyczny do Pentka, więc osiągi powinien mieć podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Wracając do biosów :) mam rozumieć że w moim szafirku r480 jest bios od r423 ?? czy to tylko błąd proga ?? -- RaBiT v.1.7.2 build 390 -- » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « > RaBiT driver v.1.0.5 is loaded Readed from file: 57856 bytes, ROM len: 57856 bytes -- Analyze ROM BIOS -- > HEADER offs: 0x206 > PCIR struct offs: 0x22C > HEADER2 offs: 0xB212, 25 items > SCRIPTS offs: 0xBB5C, 76 items > CRC table offs: 0x251 > CLOCK table offs: 0xB714 Core clock is 400.00 MHz Memory clock is 490.00 MHz Reference clock is 27.00 MHz > Connectors Layout table offs: 0xB7C9 Port = 1, Conn0 type = VGA Port = 0, Conn2 type = STV Port = 2, Conn4 type = DVI-I > TV table offs: 0xB781 > Hardware table: at 0xB244, Rev.2 hw_a: 0x350F, hw_b: 0x0000 > VESA BIOS Extension 3.00, Rev. 9.10 info: Vendor: © 1988-2005, ATI Technologies Inc. Product: R480, Rev. 01.00 OEM: ATI ATOMBIOS Memory size: 256 Mb > ASIC Config: 0x75 = 0xE4, 0x74 = 0x03 0x7B = 0x02, 0x7A = 0x61 (0x00000261) -- ROM BIOS info -- Desc: RADEON X800 GTO Info: 14745.001, 13A47486.pc1, 08/23/05,23:44:14 Radeon family: Radeon X800 series -- Parsing hardware scripts: -- > INIT0 script at 0xBBF4 -- Found hardware registers values: -- > SCLK_CNTL(0x00000002) > M_SPLL_REF_FB_DIV(0x003B4904) > MC_CNTL(0x00000062) > MCLK_CNTL(0x00001212) > MC_TIMING_CNTL(0x69668334) at 0xC261 > MC_SDRAM_MODE_REG(0x10430000) at 0xC26E > MC_REFRESH_CNTL(0x000072DF) > MC_CHP_IO_OE_CNTL_CD(0x5FC05FC0) at 0xDC15 > MC_READ_CNTL_CD(0x082A082A) at 0xDC00 > MC_READ_CNTL_AB(0x082A082A) at 0xDBF9 > MC_CHP_IO_OE_CNTL_AB(0x5FC05FC0) at 0xDC0E > CONFIG_MEMSIZE(0x10000000) -- In BIOS memory timings -- tWL = 1.5 tCL = Reserved tCMD = 0 clock tSTB = equals tWrL tRcdRD = 7 tRcdWR = 4 tRP = 6 tRAS = 6 tRRD = 6 tR2W = CL + 2 tWR = 7 tW2R = 1 tW2Rsb = Use tWR Rule tR2R = 3 tRBS = CL + 2 tERST = CL - 1 tQSREQ = CL - 2 tDQM = WL - 1 tDQS = WL - 1 tDQM_Adv = 1 clock earlier for WL 1 clock and more tDQS_Adv = 1 clock earlier for WL 1 clock and more -- Additional hardware info -- MCLK source select: MPLLCLK/2 SCLK source select: SPLLCLK/2 SDRAM specific: 2**12 rows, 512 columns SDRAM dynamic CKE is Disabled ! Video settings is partially supported -- User changes followed - edit hehe jednak to r480/pisze w logu - oryginalny bios jest taki sam ;/ heh j chce więcej niż 530Mhz na GPU xD bo memki mi idą nieźle - 570Mhz bez artów :wink: pewnie przez te radiatory :) ledwo ciepłe :) Edytowane 10 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 a ja mam totalna polewke :) wszytko wskazuje ze to nie karta byla problem, tylko ..... ramy :) po ostatnich zabawach z nimi nie zmienilem dokladnie timingow i je*** mi system :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 a ja mam totalna polewke :) wszytko wskazuje ze to nie karta byla problem, tylko ..... ramy :) po ostatnich zabawach z nimi nie zmienilem dokladnie timingow i je*** mi system :DCzyli jednak grafika jest sprawna? Przynajmniej się różnymi biosami pobawiłeś :-P Acha ta skleroza :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 wez nic nie mow teraz musze wgrac znow 16p mam nadzieje ze pojdzie bez problemow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...