Gość 05_03_1992 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) witam jako, że na allegro pojawiły się "nowe" "oryginalne" ATI x800pro za 579,- http://www.allegro.pl/item104003254_orygin..._gwarancja.html chce zadac pytanie co o tych kartach myslicie?? o tym sprzedawcy i w ogóle czy opłaca się?? piszę tutaj ponieważ gto to następca pro, a mi moje pro siadło i sie zastanawiam co zrobic...... [tymczasowo chce kupic to pro, a potem pcie] Edytowane 14 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 05_03_1992 a moze cos takiego bedzie lepsze ?? x800gto@16potokow czy myslicie ze to nie jest lipna karta ?? czy na prawde da sie zmodowac ja na 16 potokow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 nom fajne.... ;) może się skuszę.... chociaż nie wiem czy od razu na pcie nie pójdę..... a co o tamtym pro myślicie? dzieki pozdr skoro pisze, że się da, to się da..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 mi tez sie wydaje ze warto jesli jest modowalna kusi cena !! a poza tym to saphire wiec nie powinno byc problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a poza tym to saphire wiec nie powinno byc problemowco z tego ze sapphre :P wszystkie na r430 pewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksz Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 pytanko - czy ktos zakladal pentagrama xc-80 alcu na x800 gto (agp, czerwone pcb)? Moge to bez ryzyka zrobic? :) Czy tez cos moze mi sie 'usmazyc'? Tnx za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) pytanko - czy ktos zakladal pentagrama xc-80 alcu na x800 gto (agp, czerwone pcb)? Moge to bez ryzyka zrobic? :) Czy tez cos moze mi sie 'usmazyc'? Tnx za info. zawsze sie moze usmarzyć :P ale jak po założeniu będzie ladnie przylegał to bedzie spox :D (masz już kupionego tego xc ?? ) Edytowane 15 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksz Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 zawsze sie moze usmarzyć :P ale jak po założeniu będzie ladnie przylegał to bedzie spox :D (masz już kupionego tego xc ?? ) tak. mial isc na radeona 9800 pro ale sie biedny spalil (bez krecenia, arctic rev3, 1,5 roku). dzisiaj wzialem x800gto 256MB, gddr3, agp z www.acris.pl. Czerwony laminat, mostek rialto obecny. Lezy jeszcze w pudelku bo w pracy siedze wiec ciezko powiedziec jakie pamieci i rdzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 to spox (jaką masz paste ?? AS5/ceramiqe by sie przydała :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 tak. mial isc na radeona 9800 pro ale sie biedny spalil (bez krecenia, arctic rev3, 1,5 roku). Standard, tak straciłem 9500@pro... I niech mi teraz ktoś napisze, że to wina złego założenia arctica to zabiję śmiechem.. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) ja jakos na silncera nie narzekam:) mialem ponad rok zalozonego na Gecube 9550 Xt a teraz zalozylem na sapphire x800 GTO, wywiewa powietrze z budy a temp po kilkugodzinnym stresie nie przekracza 60*, (idle 35-37* rdzen i otoczenie) po co przeplacac ;) i robic piekarnik w budzie;) bez obrazy B) Edytowane 15 Maja 2006 przez hntr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksz Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 oki - karta wlozona, klatka z dyskami w chieftec dragon midi mi sie teraz nie miesci. bede musial troche pokombinowac, bo dluga ta karta :D karta - 430, 2,0ns Samsung. mod (dzieki pomocy Karasa) poszedl bezproblemowo. :D jestem szczesliwym posiadaczem 16 potokowca. :D jedynie Pentagrama nie zalozylem bo jakims cudem nie chcialy mi sie przykleic radiatorki pamieci. :/ Jakas lepsza tasme dwustronna musze kupic. ale generalnie - jestem happy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jak myślicie - czy spadek temperatury z 50*stress umożliwi jakies większe O/C niż 535Mhz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) jak myślicie - czy spadek temperatury z 50*stress umożliwi jakies większe O/C niż 535Mhz :/ heh zawsze mozesz to sprawdzic... ;) ja otworzylem bude, postawilem obok domowy wentylator o srednicy 25cm :) ktory wial na grafe.. tem spadla o 20 stopni... a bylo to zanim zamontowalem silencera... mozliwosci OC poprawily sie ... ale to byla roznica z 70* na 50* ale raczej ciezko bedzie zjechac do 40* zeby sprawdzic czy jest sens B) Edytowane 16 Maja 2006 przez hntr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 heh zawsze mozesz to sprawdzic... ;) ja otworzylem bude, postawilem obok domowy wentylator o srednicy 25cm :) ktory wial na grafe.. tem spadla o 20 stopni... a bylo to zanim zamontowalem silencera... mozliwosci OC poprawily sie ... ale to byla roznica z 70* na 50* ale raczej ciezko bedzie zjechac do 40* zeby sprawdzic czy jest sens B) ja mam evc na standardowym wentylu na 40% obr :) i mam 50* po O/C do 535Mhz :) jak dla testu uzyje odkurzacza ... :D (robiłem tak na fryzjerku na CPU :wink: ) to temperature przewiduje na poziomie 20* stress :) (athlonik spadł do 15* :P) zobacze czy sie wzbje wyżej :) jak tak to troche tego evc rozbuduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jak dla testu uzyje odkurzacza ... :D (robiłem tak na fryzjerku na CPU :wink: ) Powiedz mi jak tam chce zamocować ten odkurzacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Powiedz mi jak tam chce zamocować ten odkurzacz?a kto powiedział zę bede go mocował :) zdejmujesz końcówke i jeździsz rurą po radiatorze :P to rozwiązanie chwilowe dla testów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a kto powiedział zę bede go mocował :) zdejmujesz końcówke i jeździsz rurą po radiatorze :P to rozwiązanie chwilowe dla testów :P Hehe jasne, kazdy pomysl dobry jesli dziala :D Ja na 3dmarka05 podczas testu jako pomoc w chlodzeniu grafy poza 2 wiatrakami 120x120@12v uzylem grubej podstawy naukowej... tj. zeszyt z matmy A4 i wachlowalem nim dosc szybko... swe zadanie spelnilo w 100% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ja dzisiaj planuje dać taki normalny pokojowy wiatak o średnicy 45 cm by wiał do wnętrza kompa i potem bede kręcił moje 9800PRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ja dzisiaj planuje dać taki normalny pokojowy wiatak o średnicy 45 cm by wiał do wnętrza kompa i potem bede kręcił moje 9800PRO :)wydajniej bedzie odkurzaczem :) albo jak mój qumpel - na balkon sie przenieść xD (było wtedy -5* :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Wiatrak jest bardzo pomocny w zimie jak się nie ma WC :D Dzięki niemu mam smarka 2k5 @ 483/1200 na pentku :D Rdzeń R430 B) MAX 32* w smarku... Chemik16 Różne karty różnie reagują, co do mojej mam podejrzenia że poniżej 30* w stressie nie będzie już tak stabilna. Ale to jeszcze musze potestować... Edytowane 16 Maja 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Chemik16 Różne karty różnie reagują, co do mojej mam podejrzenia że poniżej 30* w stressie nie będzie już tak stabilna. Ale to jeszcze musze potestować... robie sobie tylko marne nadzieje :( nie mam szans na lepsze o/c :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Spróbować nie zaszkodzi. Ewentualnie pencil mod ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Mam pytanie do posiadaczy szafirka x800 GTO na r430.. Jakie stabilne czestotliwosci udalo wam sie wyciagnac bez artefaktow w ATITOOL'u ??? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item103977775_sapphi...6p_6v_agp_.html Czy to możliwe jest wogóle na agp ?? Czy to ściema jakas, bo z czego sie orientuje to jeszcze nikomu sie nie udało zmodowac x800gt @ gto w agp i gto@ 16 potoków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item103977775_sapphi...6p_6v_agp_.html Czy to możliwe jest wogóle na agp ?? Czy to ściema jakas, bo z czego sie orientuje to jeszcze nikomu sie nie udało zmodowac x800gt @ gto w agp i gto@ 16 potoków.To nie ściema.Jakiś czas temu Arche sprzedawało karty na agp @16p.Widocznie znowu trafili na partię modowalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item103977775_sapphi...6p_6v_agp_.html Czy to możliwe jest wogóle na agp ?? Czy to ściema jakas, bo z czego sie orientuje to jeszcze nikomu sie nie udało zmodowac x800gt @ gto w agp i gto@ 16 potoków. potwierdzam - patrz pare postow wyzej. dostalem takiego w tym tygodniu w acris.pl (619zl). Zmodowal sie bez problemow. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olson Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 a kto powiedział zę bede go mocował :) zdejmujesz końcówke i jeździsz rurą po radiatorze :P to rozwiązanie chwilowe dla testów :P Heh, az lezka w oku sie zakrecila jak to przeczytalem. Ze smiechu i ze wspomnien - oc celka 700 :) . Dzis zmienilem na swoim Connect3D X800GTO ( 2 x dvi ) bios z x800XL na x800PRO, nareszcie moge sie cieszyc VIVO i wiekszymi (normalnymi ?) mozliwosciami OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam jezeli ktos bedzie wiedzial cos o biosie do X800GTO 128mb na 16 potokow niech da znac, dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Remek spróbuj przerobić hexeditorem. Może akurat zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...