Skocz do zawartości
Efyr

ATI Radeon X800 GTO cz. II

Rekomendowane odpowiedzi

A jak ty to chcesz zrobic skoro masz na niej vmoda?? Chyba gwarki nie uznaja?? No chyba że masz chwyt na ich spryt i bez cynowo to jakoś zrobiłeś :D.

pencil mod :) zresztą masz w faq xD

chciałbym jakąś 16pot ... drożej sie sprzeda xD bo nie bede chyba tera kupował innej grafy .. poczekam na ten dx10 :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% pencil mod jest usuwalny??

Na moim czerwonym PCB tak samo to sie robi?

No a niby dlaczego by mial nie byc przeciez to ołówek. Co do pcb czerwonego to jeszcze nie wiem czy tak samo sie to robi ale sie dowiem jak wróce do Wrocławia :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a niby dlaczego by mial nie byc przeciez to ołówek. Co do pcb czerwonego to jeszcze nie wiem czy tak samo sie to robi ale sie dowiem jak wróce do Wrocławia :D.

Ty masz AGP, ja mam PCI-E wiec pewnie bedzie troche inaczej.

A co do olowka to chodzi mi o to czy nie zostawia czasem zadnych wyrytych sladow.

Musze osiagnac 600mhz na rdzeniu musowo :D tak samo jak na pamieciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka

pytanie do doświadczonych - duzo pomoże vmem ? sapphire pcie 256mb, mem 100% stabilnie na 545 ale 585 tylko czasem mignie tekstura ;) więc może warto ?? ;)

i jeszcze jedno pytanie - przy vgpu - ile wzrasta temp w 2d ? normalnie pracuje na 700cu i @ 320mhz gpu w nocy wentyl działa na 9% (tj jak go dotkne palcem to już się nie włączy przy takim napięciu.. ;) szkoda by było rezygnować z takiego komfortu ;)

kolejne pytanie - jest ktoś doświadczony z lublina ?? nie mam ręki do tego więc chętnie bym zorganizował lekki outsourceing ;)

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na czerwonym PCB Vmod wyglada tak samo :wink: oba laminaty maja identyko rozłożenie ;)

na AGP to zależy od PCB .. na niektórych tak jak tu a na innych tak jak w x800 PRO :)

pytanie do doświadczonych - duzo pomoże vmem

mi z 2,04V na 2,50V dało ... NIC wogule mi nie dało !! miałem stabilne bez artów 575 przed i po Vmodzie :mur:

ale sprubuj .. jak co to moge napisać jak sie to robi :)

ile wzrasta temp w 2d

niewiem jak na vf700 ale na moim EvC na 1,80V miałem 42* idle i ~60* stress :) (a z wentylem wydmuciach!acym na zewnatrz 32*/45* :) )

A co do olowka to chodzi mi o to czy nie zostawia czasem zadnych wyrytych sladow.

nie

ale osobiscie i tak rysuje szpilką laminat bo inaczej sie grafit słabo nakłada (ale nie trzeba tego robic :) )

sprzedawca nawet nie powinien pisnać przy gwarancji :) walisz głupa i tyle :)

---------------

oo a jak myslicie ... jak spli sie wiatraczek na karcie to idzie to na gware ?? :D chyba tak zrobie - niski poziom ryzyka - jak co to odeślą mi karte a ja se założe spowrotem moje chłodzonko ... a ja przyjma to moze i wymienią xD :D

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo a jak myslicie ... jak spli sie wiatraczek na karcie to idzie to na gware ?? :D chyba tak zrobie - niski poziom ryzyka - jak co to odeślą mi karte a ja se założe spowrotem moje chłodzonko ... a ja przyjma to moze i wymienią xD :D

Pewnie Ci wtedy tylko chłodzenie wymienią :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jak to jest z pasta termoprzewdzaca. Na pamieciach i gpu jest cos jakis sylikon, ale calkiem inny od tych sklepowych wiec czy czasem sie do tego nie doczepia??

Pytam profilaktycznie.

heh chłodzenie masz prawo zmieniać dowoli bez utraty gwarancji ... :D przecie poto wymyślaja chłodziwa zeby se móc wymienic :)

pasta to to samo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój rade X800Gto kręci się tylko na 430/540 powyżej tych wartości pojawiają się arty , ale za to moduje sie na 16potoków. Mam z nią pewien problem (tzn nie jestem pewny czy to wina karty), podczas wczytywania tekstur animacja zacina się, dzieje się tak podczas wchodzenia do nowych pomieszczeń. W Doom3 w tescie timedemo demo1 jak odpalam je zaraz po włączeniu gry to demko przycina się cały czas i wynik wynosi 73FPS ,a po ponownym włączeniu tego testu wszystko chodzi już płynnie i jest już 101FPS. Wykluczam płytę i procka bo niedawno je zmieniłem ?

Mój config: AMD 64 3200+@ 2600MHz , Asrock 939DUAL,2x512MB DDR,Sapphire AGP X800GTO 256MB/256Bit DDR3 @16p 430/540,zas. Mercury 400W,WD 200GB

Edytowane przez Shanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój rade X800Gto kręci się tylko na 430/540 powyżej tych wartości pojawiają się arty , ale za to moduje sie na 16potoków. Mam z nią pewien problem (tzn nie jestem pewny czy to wina karty), podczas wczytywania tekstur animacja zacina się, dzieje się tak podczas wchodzenia do nowych pomieszczeń. W Doom3 w tescie timedemo demo1 jak odpalam je zaraz po włączeniu gry to demko przycina się cały czas i wynik wynosi 73FPS ,a po ponownym włączeniu tego testu wszystko chodzi już płynnie i jest już 101FPS. Wykluczam płytę i procka bo niedawno je zmieniłem ?

Mój config: AMD 64 3200+@ 2600MHz , Asrock 939DUAL,2x512MB DDR,Sapphire AGP X800GTO 256MB/256Bit DDR3 @16p 430/540,zas. Mercury 400W,WD 200GB

a progi działajace w tle ?? wogule przeczysć troche winde a najlepiej formata xD

(a tą karte to ty spyl i kup 7600 na PCIex :D albo wymień na GTO2 )

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(Efyr @ 22 cze 2006, 19:03) *

Pewnie Ci wtedy tylko chłodzenie wymienią icon_razz2.gif

zawsze mozna spr icon_biggrin3.gif sprzedawca znajomy moze sie dogadam icon_smile3.gif

jak znajomy sprzedawca to moze trzeba kolesiom w serwisie dac ze 30 zeta to ja tak uszkodza ze uznaja gwarancje

ja tak robilem z nagrywarka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lipa trza go krecic ale to juz jutro naspokojnie narazie idzie 430/1100 z palcem w nocniku

Moja z palcem w nocniku idzie na 530/1140, a pamieci powinny isc na 1200mhz bo sa na kostkach 1,6ns. Z rdzenia licze wycisnac ponad 550 na lepszym chlodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak idzie tylko 430 to zapewnie mozęsz mieć niemodowany r430 :lol:

też sie zdażały takie szt :)

nie tylko ale wczoraj bylem padniety zeby probowac cos wiecj, dzisiaj pocisne i mam nadzieje ze do 550 na rdzeniu wycisne B)

pozatym jest to r480 na niebieskawym laminacie z zamontowana suszarka od x850xt :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wracam do domku i ja cos zaczne kombinowac ze swoim dżitioł. Zacznę od zdemontowania chłodziwa i obadania czy tam wogóle jest pasta bo cos mi tu śmierdoli ze 430 nie mogłem przed wyjazdem osiągnąć, albo mam pecha i 430 to dla niego za wiele. Juz wieczorem sie okaze wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak co to moge napisać jak sie to robi

Dziękuję :) dokończe sesję i pewnie wrócimy do rozmowy :)

Co do temp - chodzi mi o różnicę w temp w 2D z vmodem i bez

kamikazeee ;]

to moze trzeba kolesiom w serwisie dac ze 30 zeta to ja tak uszkodza ze uznaja gwarancje

ja tak robilem z nagrywarka :D

To się przerobiłeś sam. Uszkodzenie sprzętu do pewnej wysylki od serwisu trwa 1s. jeśli nie masz sprzetu to kosztuje 2zł ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi