fetorman Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam, napisze tutaj, bo jest wieksza szansa, ze ktos to przeczyta :wink: Kupie cos takiego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=221611&hl= A moze wiecie gdzie mozna kupic chociaz same takie male srubki?? sprobuj u zegarmistrza lub optyka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandaryn Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Czesc chcialem sie dowiedziec czy oplaca sie kupic karte x800 GTO do konfigu Athlon 2600+XP 512MB,bo mam okazje kupic ja jeszcze na AGP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Czesc chcialem sie dowiedziec czy oplaca sie kupic karte x800 GTO do konfigu Athlon 2600+XP 512MB,bo mam okazje kupic ja jeszcze na AGP... Sam musisz sobie odpowiedziec na to pytanie. Wydajnosc karty jest duza i ciagnie narazie wszystko w co gralem oczywiscie przy 16 potokach B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki.Shu Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam Dzisiaj kupilem Palit Radeon X800GTO na AGP zainstalowalem stery z plytki... Odpalilem marka 2001 i 12500 pkt Oo A tyle to ja mialem na GeCube 9550Xt :P Wiec chyba cos nie tak.. Poprosze o jakies sugestie bo nie bardzo wiem co robic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam Dzisiaj kupilem Palit Radeon X800GTO na AGP zainstalowalem stery z plytki... Odpalilem marka 2001 i 12500 pkt Oo A tyle to ja mialem na GeCube 9550Xt :P Wiec chyba cos nie tak.. Poprosze o jakies sugestie bo nie bardzo wiem co robic :/ smark01 testuje wydajnosc pamieci i procesora, a w mniejszym stopniu wydajnosc samej karty :rolleyes: zassaj sterowniki z tej strony http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php uruchom smarka05 i jak bedziesz mial kolo 5000 to znaczy ze jest dobrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki.Shu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Tak zrobilem... Jeszcze wczesniej postawilem nowy system z SP2 + autopatcher 2007 W smarku 05 wyszlo 3950 pkt a 2001 14100 Nadal nie wiem czy to dobrze... Spodziewalem sie raczej lepszych wynikow :D P.S W biosie mam ustawione bodajrze "AGB voltage" 1.5 v Czy to wlasciwe ustawienie ? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Wielki.Shu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No coz to jest 12 potokowiec ;) sprawdz czy dasz rade zmodowac na 16 potokow wtedy dostanie troche kopa B-) tym co w biosie to sie nie przejmuj, nie wplywa na karte az w takim stopniu aby sie tym interesowac :rolleyes: Jedynie ustaw AGP aperture size na 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No 5tys. pkt napewno na GTO i takim procku nie osiagnie. Trzeba zajac sie potokami, albo kreeeeeeeeeecic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Na 99% nie da rady go zmodować ,mam takiego samego.Moje wyniki smark01 540/405 19332 , 05 550/410 5383. Ta karta ma słabe pamięci więc niewiele da radę go podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 To i tak niezle ;) ja na swojej zmodowanej na 16p narazie mam ~5600pkt ale to jeszcze nie max :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Ja miałem problem z chłodzeniem na swoim x800 gto agp tzn shim miałem wyzej niz gpu. Dzisiaj ściągnełem sobie tego cholernego shima http://www.frazpc.pl/artykuly/168/Jak/usun...amke/z/ATI/R300 (trzymał strasznie mocno skubany) , założyłem zwykłego pentka xc 70 al i jest super. Chodzi mi na 5v a wydajnosc na zwyklym aluminiowym pentku w porównaniu do std wentyla sapphire niebo i ziemia kilka-nasie stopni mniej . Dzięki tej operacji mogłem sobie podciągnąc gpu o 30 mhz i mój radek fruwa do benchmarkow 590/560 . Chciałem się pochwalić :D http://service.futuremark.com/orb/resultan...amp;UID=7797781 Edytowane 31 Stycznia 2007 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Feluś zapodaj pkt w smarkach. Ja swojego chłodzę oryginalnym chłodzeniem od mojego atlona. :) Edytowane 3 Lutego 2007 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 siemka mam gto fireblade , wie ktos jak podniesc napiecie na rdzeniu i pamiatkach ? jak bylo wczesniej to prosze o powtorzenie ( pamieci 1,6 ) pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 siemka mam gto fireblade , wie ktos jak podniesc napiecie na rdzeniu i pamiatkach ? jak bylo wczesniej to prosze o powtorzenie ( pamieci 1,6 ) pozdrowka ech :mur: http://www.techpowerup.com/articles/overcl...ng/voltmods/112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajec Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam! Mam POWER COLORA x800gto 128Mb z zablokowanym czujnikiem temperatury. Czyżby skuteczne zniechęcenie do oc? z tego co wiem podobny problem był w GF serii 6200, tylko , ze tam istniała mozliwosc odblokowania go w biosie. Tutaj tak prosto nie jest . Prosze o pomysły, czy ktoś wziął sie za ten problem i go pokonal? Cholera, chyba to gto w nazwie nie jest prze przypadek, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) witam!! Ludzie mam problem z flashowaniem mojego Radeona X800gto firmy Palit :/ Pewnie nie da się go zmodować na 16 potoków, ale chcę wgrać bios ze zmienionym taktowaniem rdzenia i pamięci. No to zapisuje oryginalny bios komendą -s. Zmieniam w programie Rabit taktowanie, zapisuje plik na dyskietce i zabieram się do wgrywania biosu... i na tym momencie się zatrzymuję, bo nie da się tego biosu wgrać. Próbowałem Atiflash'em, flashrom'em z komendami -p -f -st 0 i zawsze ten sam błąd wyskakuje typu (chyba) 0FL01 i ROM not erased. Poradzicie mi coś ? Bo ja już nie mam pomysłów jak to zrobić :/ Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale dyskietkę startową mam z win98 No i proszę mi powiedzieć jaki bios spróbować wgrać jakbym się zdecydował zmodować kartę na te 16 potoków ?? bo ten, który jest na 1 stronie tego tematu chyba nie pasuje.. Proszę o odpowiedź! pozdrawiam Edytowane 8 Lutego 2007 przez William Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 William użyj atitoola , dowiesz się czy karta jest modowalna .Na 99,9% nie da się zmodować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 William użyj atitoola , dowiesz się czy karta jest modowalna .Na 99,9% nie da się zmodować . No tych F nie ma ... tzn jdnej tylko, zamiast F jest E :) ale pobawić się można :) Głównie chodzi mi o to jak wgrać oryginalny bios tylko ze zmienionym taktowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 A nie lepiej podkrecic w ati tools :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 A nie lepiej podkrecic w ati tools :roll: podkręciłem, ale teraz chciałem sobie zrobić tak jak w mojej poprzedniej karcie 9550, czyli zmienić taktowania w biosie i mieć spokój :) no ale tu za chiny nie moge wgrać tego biosu! nie wiem co jest grane :/ może to wina płyty głównej ? już nie mam pojęcia, próbowałem wszystkich sposobów jakie tu w tym temacie są opisane i zawsze ten same błąd (0FL01) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 nie wiem jak inni ale mi nie przeszkadza ze mam podkrecone w ati tools :roll: chyba jestem jakis dziwny :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 nie jesteś dziwny tylko ja jestem leniwy :P bo na przyszłość nie trzeba by było już ati toola ;)) no ale widze, że nikt nie jest w stanie mi coś poradzić na te problemy z flashowaniem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A u mnie zagadka... Atitool 0.24 i 0.25 pokazuja ze mam 12 potokow, ale Fki sa tam gdzie trzeba wiec mozna modowac... dlugo sie zbieralem ale w koncu postanowilem to zrobic... i co? i nic.. wielkie nic. 1. Najpierw zgralem oryginalny bios, zmodowalem, zmienilem zegary nawet w rabbicie - update poszedl - a w atitool pokazuje dalej 12 potokow... wydajnosc dalej ta sama 2. Stwierdzilem ze moze cos spsulem sam, sciagnalem wiec bios z techpowerupa... fleszowanie ok - atitool znow pokazuje 12 3. Sprobowalem biosa od X800XL i X850 - dalej to samo - wszystko sie zmienia, zegary, nazwy - ale potokow wciaz 12... I o co tu chodzi? :/ Moja karta to Sapphire X800 GTO Fireblade Edition na Samsungach 1.6; nominalnie chodzi na 400/490... Ma ktos jakis pomysl? :) Pozdrawiam niedzielnie Wojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 moge ci dac moj biosik bo mam ta sama karte i sam sobie zmienialem bios http://s000.wyslijto.pl/?file_id=07412313104019615402 pozdrawiam ps. flaszowalem flashromem wg instrukcji z 1 str faq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 moge ci dac moj biosik bo mam ta sama karte i sam sobie zmienialem bios http://s000.wyslijto.pl/?file_id=07412313104019615402 pozdrawiam ps. flaszowalem flashromem wg instrukcji z 1 str faq Dzieki, wrzucilem ten biosik, uzywalem tez flashromu, ale dalej to samo :( nie mam juz pomyslu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 moze masz niemodowalne gto , a jak z podkrecaniem ? jak dobrze sie podkreca to go raczej nie zmodujesz inny cip przypuszczam .... tak sobie mysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Dzieki, wrzucilem ten biosik, uzywalem tez flashromu, ale dalej to samo :( nie mam juz pomyslu :/ ale ty masz rdzen R480, a one sie nie moduja. Musisz miec R430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 ale ty masz rdzen R480, a one sie nie moduja. Musisz miec R430 Nie :) odsylam na pierwsza strone tematu, gdzie nawet przykladowe screeny z slawnymi F-kami maja oznaczenie R480 :) moze masz niemodowalne gto , a jak z podkrecaniem ? jak dobrze sie podkreca to go raczej nie zmodujesz inny cip przypuszczam .... tak sobie mysle Jezeli sugerowac sie F-kami, to wersja jest jak najbardziej modowalna. Karta nominalnie chodzi na 400@490, kreci sie do 430@560, pamiatki to Samsungi 1.6 - nie wiem juz o co chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Nie :) odsylam na pierwsza strone tematu, gdzie nawet przykladowe screeny z slawnymi F-kami maja oznaczenie R480 :) Jezeli sugerowac sie F-kami, to wersja jest jak najbardziej modowalna. Karta nominalnie chodzi na 400@490, kreci sie do 430@560, pamiatki to Samsungi 1.6 - nie wiem juz o co chodzi :) aaa to cos mi sie pomyrdalo :wink: tak to jest jak sie w pracy robi kilka rzeczy naraz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 witam posiadaczy x800 male pytanko na start, czy na taki wynalazek http://www.allegro.pl/item147779050_palit_..._box_kabel.html bede mogl bez problemow zamontowac jakiegos pentagrama? i jesli mozna to co polecacie, jesli chodzi o oc to najwzyej +100mhz na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...