JROX Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 A ja mam w 2D def. A do 3D ustawiam sobie manualnie 440/1160 lub 450/1160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robetka Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Hej koledzy! Mam takie pytanie.W 3DMarku tuż po starcie systemu na podkręconej grafice robie test i mam 5900pkt. I po kilku minutach robie drugi test na tych samych ustawieniach i mam 5300pkt. to co to oznacza?Czyżby zasilacz?Mam 350W i dosyć mocny sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 "dosyc mocny" znaczy jaki ?? i jaki zasilacz 350W ?? Chiefteca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robetka Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 "dosyc mocny" znaczy jaki ?? i jaki zasilacz 350W ?? Chiefteca ?? P4 HT 3Ghz , 1GB Ram dual chanel, HD 120GB ,Radeon X800GTO2 ,Płyta główna Gigabyte GA-8I915PL-G,CD-ROM , DVD-RW ,zasilacz(niestety)ModeCom 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hehe kup sobie jakiegos tagana chciarz :) ale nie - u mnie też za każdym następnym razem jest roche mniej pkt - ale nie aż tyle jak u ciebie :) (6000pkt potem 5950pkt 5940pkt itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robetka Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hehe kup sobie jakiegos tagana chciarz :) ale nie - u mnie też za każdym następnym razem jest roche mniej pkt - ale nie aż tyle jak u ciebie :) (6000pkt potem 5950pkt 5940pkt itp) Bedę musiał pomyśleć nad 450W.Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hehe kup sobie jakiegos tagana chciarz :) ale nie - u mnie też za każdym następnym razem jest roche mniej pkt - ale nie aż tyle jak u ciebie :) (6000pkt potem 5950pkt 5940pkt itp) A 3dmarki jak robiliscie?? 1 test potem restart kompa czy 1 a za chwile 2gi?? Jest roznica wtedy. RAM nie jest wyczyszczony Windows tez. Zrobcie tak 1 test restart 2gi test. PS jak robicie obecnie test restart test to nie wiem dlaczego tak jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Już się kiedyś o to pytałem, niestety pytanie pozostało bez odpowiedzi. Interesuje mnie chip na rewersie mojej karty, na samym dole- przy złączu AGP, mniej więcej w 2/5 karty licząc od śledzia. Bo jest na nim jakaś osłonka- gąbka, gumka czy coś takiego, koloru łososiowego z prostokątnym otworem na środku. To mi przypomina osłonkę na radiatorach, którą sie zrywa przed założeniem. Ten element karty dość mocno się grzeje i tak sobie pomyślałem, czy to dobrze, że jest na nim takie coś i czy aby nie przydałoby się tego odczepić????? Nie mam obecnie cyfrówki więc zdjęcia nie zrobię :( Karta to Sapphire x800gto na r430 i samsungach2.0, AGP, dokładnie ta: http://allegro.pl/item109545783_sapphire_x...6p_6v_agp_.html @robetka: Jeśli masz dobry, markowy zasilacz to powinien być ok (na styk) chyba, że masz bardzo wykręconego procka. Zalecałbym jednak coś mocniejszego. Jeśli masz jakiegoś szita, to zapewne się niedługo zjara, zabierając do krainy wiecznych łowów twoją kartę- i nie będzie już problemu z niskim wynikiem w 3dSmarku :) Ja mam sytuację trochę odwrotną z 3dMark03- jeśli puszczę go z powtarzaniem, to za drugim razem zawsze jest nieco szybciej niż w pierwszym (o ok 100-150pt), zwłaszcza w teście Mother Nature. Tłumaczę to sobie tym, że za pierwszym razem doładowuje się jeszcze coś z mojego wolnego ramu do pamięci karty, a za każdym kolejnym texturki już tam "siedzą" od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 dolączam sie do przemo3642 z pytaniem ponizej zdjecie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 dolączam sie do przemo3642 z pytaniem ponizej zdjecie 1 to jest na rewersie karty?? Stawiam na jakis mostek konwenterujacy sygnal PCI-E na AGP. Cos w stylu NVszrotowego HSI. To jest gole?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 to jest na rewersie karty?? Stawiam na jakis mostek konwenterujacy sygnal PCI-E na AGP. Cos w stylu NVszrotowego HSI. To jest gole?? właśnie miałem to napisać :) warto by jakiś radiator na to nakleić :) jest sporo tej gumy dookoło wiec nie powinno być problemu :) zresztą jak nie zamontowali fabrycznie to nie powinna sie spalic :) chyba ze O/C ma na to jakis wpływ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) moze po to jest tam ta jakby gabka dookola zeby latwo przyklecic bylo radiator bo pod spodem sa jakies mostki wiec nie dalo by sie przykleic radiatora jakby nie bylo tego czegos na wierzchu a to sie na prawde mocno grzeje a jak jeszcze bede chcial ja troche podkrecic ...... juz mam dosyc tego chlodzenia co jest na asusie asus niby ma heat pipe i ogolnie nie jest zle jesli chodzi o chlodzenie ALE TEN HALAS !!!! JAK SUSZARKA CHODZI !!! co polecacie zalozyc: - ATI Silencer 5 (Rev. 2) czy moze to : - PENTAGRAM FREEZONE XC-80 Cu ???? Edytowane 11 Czerwca 2006 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Ja mam sajlensera i nie mogę o nim nic złego powiedzieć. Prosty w montazu. W 2D ustawiam go sobie na 20% i wogóle go nie słychać (tzn mam dość cichy komputer i np. metaliczny dźwięk hdd go zagłusza). Na 100% oczywiście jest już słyszalny, ale przy oryginalnym chłodzeniu, to jest naprawdę cichy. Nie trzeba dokupować radiatorów na pamięci. I to co w nim najlepsze: wywala gorące powietrze na zewnątrz. Wady- nie jest uniwersalny. Poza tym nazwa źle się kojarzy- Ati Silencer rev.3 podobno palił karty, więc wielu się zraziło wogóle do sajlenserów. Nigdzie jednak nie udało mi się znaleźć złych opini na temat sajlensera 5. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Doszedlem do nastepujacych wnioskow: Moim zdaniem ostatecznie jest to konwenter sygnalu, ktory sie grzeje, ale nie az tak aby potrzebowal chlodzenia. Gabka jest po to, zeby nie uszkodzic tranzystorow co byloby mozliwe poniewaz firma nie zdecydowala sie tego schlodzic, a tym samym zabezpieczyc jakims radiatorem. OC z grzaniem tego mostka nie ma raczej nic wspolnego, jedynie wieksze cieplo wydobywajace sie z rdzenia i/lub pamieci moze to bardziej nagrzewac. Zawsze mozesz dla pewnosci przykleic jakis radiatorek miedziany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) co polecacie zalozyc: sajlencera albo EVC co go w podpisie mam - nic innego nie warto :) (tzn nic zalmanowsko/pentkowskiego) Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 O przepraszam bardzo, pentagrama jak najbardziej się opłaca, z tego względu że na nim osiągnołem najlepsze wyniki :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 I bądź tu mądry, każda pliszka swój ogonek chwali ;) ..... Trza wybrać cos, raptem jeden z trzech to łatwiej niźli w totka strzelić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 mam jedno i drugie i silencera i pentagrama tylko ze do pentagrama musze radiatory na pamieci kupic wiec na razie zaloze silencera i zobaczymy jak sie sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Widze, że każdy ma swoje zdanie na temat chłodzenia. Więc dorzuce swoje 3 grosze :-P Najlepsze WC, najwydajniejsze i najcichsze :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ...... i najdrozsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ok to w atitraytools wlacze automatic overclocking i zobacze jak bedzie z temperatura @ Martinii czym przykleiles radiatory na pamieci ?? tasma ?? klej termo ?? jak tasma to jaka grubosc ?? i jesli mozna to gdzie kupiles ?? Tasma 3M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ...... i najdrozsze ;) I tu byś się zdziwił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ...... i najdrozsze :wink:Ja za swój bloczek na GPU Cube zapłaciłem 45zł, więc chyba ni tak drogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Ja za swój bloczek na GPU Cube zapłaciłem 45zł, więc chyba ni tak drogo a samym bloczkiem chłodzisz kartę ?? jedno jest pewne, nic wydajnego/cichego nie kupi się za grosze :( Edytowane 12 Czerwca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Pompe i chłodnice mam za friko, więc jedyne koszty to bloczki i węże. W każdym razie chodziło mi o to, że chłodzenie wodą nie jest wiele droższe od powietrznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Pompe i chłodnice mam za friko, więc jedyne koszty to bloczki i węże. W każdym razie chodziło mi o to, że chłodzenie wodą nie jest wiele droższe od powietrznego ehhh wiesz to, że Ty miałeś części za darmo to nie znaczy, że inni też tak mają. Policz sobie normalnie blok, pompka, węże, chłodnica (+ciche wiatraki na nią), zaciski a w sumie to żeby WC miało sens to jeszcze dwa blonki (minimum) potrzebna (proc+NB) + w zależności czy obieg otwarty czy zamknięty jakiś rezerwuar by się przydał. Do tego w zalezności od wymagań/potrzeb to sam blok na proca może kosztować więcej niż zestaw wiatraczków do całego kompa... Także z tą "taniością" to bym nie przesadzał. Aha warto jeszcze jakieś środki glonobójcze doliczyć... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ale zawsze mozna pójść po kosztach i kupić używane rzeczy i bedzie WuCe do 200zł(proc+grafa) ;) Dobra, koniec tego OT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Za 200zł to jest evercool turbo na grafe i bigtyphoon na proca. Duzo wydajniejesze od WC za 200zł. WC za 200zł to nie wc tylko szmelc. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 hehe dobra jutro nie ide do szkoły bo w telewizji zabraniają :lol: :lol: :lol: wycisne ze swojej karty MAX ile sie da i zobacze czy warto ja spylić i kupić albo gto2 na r480 albo 7600gt :) oczywiscie zdam relacje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 hehe dobra jutro nie ide do szkoły bo w telewizji zabraniają :lol: :lol: :lol: wycisne ze swojej karty MAX ile sie da i zobacze czy warto ja spylić i kupić albo gto2 na r480 albo 7600gt :) oczywiscie zdam relacje :wink: Kup lepiej HIS x1800gto, ktory w 100% moduje sie na wersje XL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...