Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) to daj mi 200zł :wink: ja gto2 mam za 500zł 7600gt za 550zł .. :) Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Witam, mam problem jak zostawie komputer na noc i włączę rano monitor to obraz jest pomniejszony (po kilku minutach obraz sam mi się poszerza) widać to dobrze na dwóch zdjęciach przed zostawieniem komputera na noc jest wszystko ok czasami tak samo mi się dzieje jeśli uruchomię komputer. Czym to może być spowodowane :?:, jest to troche uporczywe. Proszę o szybka odpowiedz. Sterowniki: Catalyst 6.5 System: Windows XP SP2 Pro Płyta główna: Asus A8N-E Procesor: AMD Sempron64 3000+ MHz Karta graficzna: Sapphire Radeon X800GTO2 2xDVI,VIVO Pamięc: 2x512 DDR TwinMOS 400 MHz Monitor: Hyundai ImageFlat F790D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 hehe niewiem :) u mnie nic takiego nie występuje :) ale ześ zrobił korekteeee :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Zauwazylem cos dziwnego w grach, mianowicie: uruchamiam sobie tytul, powiedzmy Call of Duty 2, H-L, H-L EO, MohPA, Doom3 (w tle FRAPS) i za pierwszym uruchomieniem ok, klatki na poziomach 35-55fps, pozniej quickload i co widze, klatki ledwo przekraczaja 20? Pozniej znowu wciskam klawisz quickload i jest ok i tak w kolko. WTF? Inne gry takie jak NFSMW, Far Cry, Q4, Civ4, XpandRally, Call of duty 1 chodza normalnie, bez tego drastycznego spadku fps po load'zie. Czym to moze byc spowodowane? Srerowniki XG WarCat 6.3. W tle procz frapsa tylko MagicTune, Motherboard monitor, nod32 i tyle. W temacie niektorzy pisali o spadkach fps'ow w 3dmarkach na pierwszej petli, ale pozniej szlo u nich normalnie. Problem wydaje sie podobny. Niestety nikt nie podal tam zadnego rozwiazania:( Ok, wyjasnila sie sprawa, prozaiczna przyczyna. We fraps'ie pod klawiszem F9 bylo ustawione nagrywanie filmow, i dlatego tak mocno spadaly fps'y. , bo klawisz F9 sluzy mi za quickload. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 MatroX13 ja bym obstawiał jako winowajce monitor. Ile już lat go masz i jeżeli możesz to sprawdź na innej karcie. To się dzieje po włączeniu monitora przez kilka minut, dobrze zrozumiałem? Jeżeli tak, to by wyglądało na długie rozgrzewanie się monitora, może już się Ci wysłużył swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 MatroX13 podobnie jak zauwazyl Efyr to najprawdopodobnie problem monitora. Tez mialem kiedys podobny problem. Zaraz po wlaczeniu monitora u mnie obraz byl bardzo znieksztalcony. Po chwili pracy obraz stawal sie normalny. Miesiac-dwa od tego jak pierwszy raz to wystapilo monitor trafil do serwisu bo juz nie chialo sie naprawiac samemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam, mam problem jak zostawie komputer na noc i włączę rano monitor to obraz jest pomniejszony (po kilku minutach obraz sam mi się poszerza) widać to dobrze na dwóch zdjęciach przed zostawieniem komputera na noc jest wszystko ok czasami tak samo mi się dzieje jeśli uruchomię komputer. Czym to może być spowodowane :?:, jest to troche uporczywe. Proszę o szybka odpowiedz. Sterowniki: Catalyst 6.5 System: Windows XP SP2 Pro Płyta główna: Asus A8N-E Procesor: AMD Sempron64 3000+ MHz Karta graficzna: Sapphire Radeon X800GTO2 2xDVI,VIVO Pamięc: 2x512 DDR TwinMOS 400 MHz Monitor: Hyundai ImageFlat F790D Monitor musi sie nagrzac. Po kilkunastu sekundach (max min) obraz dojdzie do siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) ----- Vmods ;D C.D. dobra - dzisiaj sobie leciałem na ....... 1,73V :twisted2: ... ale pokolei : 392om = 1,60v => 586Mhz 383om = 1,63v => 591Mhz 373om = 1,68v => 601Mhz 362om = 1,73v => 609Mhz B) dalej nie lece bo już chyba graf nie wyrobi :) EvC sie rozgrzał do 59* !!! :wink: (normalnie 45-48 :wink: ) screeny ze smarqów Chemik / 3 pierwsze - 3dm05-1/2/3 :wink: heh ale mimo wszystko jestem zawiedziony :/ chyba będe sprzedawał tą karte ... ale najpierw dozbieram troche keszu :) (heh strace na tej karcie ponad 400zł :mur: ) za mały potencjał O/C jak dla mnie :wink: --- ps - IGPU nie zmieniany :) qurde nie zapisałem tego online ... inlegal Key :P :P hehe http://main.smrw.lodz.pl/~urbin/3dm%20MAX.3dr Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jakich sterów używałeś? I jaka winda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) XP pro SP2 warcat 6,2 - są jakieś wydajniejsze ?? hehe w smarku trace 100pkt do twojego 16pot na 485Mhz :) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 warcat 6,2 - są jakieś wydajniejsze ?? warcat 6.3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 hehe o ile ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 szkoda zachodu :) 50Mhz to 300pkt .... 12=>16pot = 500pkt .... te 80mhz zrobiłem kosztem podniesienia napiecia z 1,41 do 1,73 .... o 0,32v ... hehh ale nie opłaca mi sie tej karty palić :) na 16pot bym niewiele więcej wyciągnął :) i nie mógłbym tyle powera dać :wink: poczeakam aż x1800/1900 oraz 7900 spadną z cena i se którąś kupie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ja robiłem na WC 5.13. W stosunku do 5.11XT dały mi 50pkt gratis. Jak przyjdą mrozy to mam zamiar zrobić 65xx, albo i więcej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) aha :wink: nie szlej lepiej bo tobie sie ładna grafa trafiła :) szkoda ja palić :) r430 nie lubi duzych napięć ... ja jeszcze jednak zrobie Vmoda memorek :) cel ....... hym ... 600Mhz full stable/no art :wink: ---- ps da sie zrobić jakos żeby nie robiło resa po za dużym podkręceniu ... lepiej niech mi sie jakimi artami zawali ... bo nie bede robił restartu co 2min testowania :lol2: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A wyłączyłeś VPU recover? Bo to robi probemy przy OC. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Chemik16 A kto tu mówi o Vmodzie? ;) Teraz jest WC, także jak będą mrozy to chłodnica za okno i jazda :P Tylko kiedy te mrozy :rolleyes: :P Ja mam cały czas włączone VPU Recovery i jakoś mi to problemów nie robiło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Chemik16 A kto tu mówi o Vmodzie? ;) Teraz jest WC, także jak będą mrozy to chłodnica za okno i jazda :P Tylko kiedy te mrozy :rolleyes: :P Ja mam cały czas włączone VPU Recovery i jakoś mi to problemów nie robiło... chyba zę tak :) to lepiej - wstaw se chłodniczke do lodówki :wink: i masz mrozy :) ew do zamrazarki :) ale do Vmoda ZACHĘCAM :blurp: :blurp: :blurp: - z 1,45V możesz dać :) (e na r430 dostaja chyba mniejsze napiecie na stocku :) u mnie tam spadek temp. nic nie daje :) tak samo mi sie kręci na 65* stress jak i na 30* stress :) (EvC + odkurzasz :wink: ) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No ja narazie doszedłem do 30 w stressie na pentku w mrozy no ale myśle o 15-20 MAX w stressie, albo i mniej jak będzie z -20* na zewnątrz :blurp: No i jeszcze trzeba znaleść MAX procka coby jakieś 3Dmarki porobić z wyższymi taktami :P A mi z 70 na 50* w stressie przyszło jakieś 20mhz a do 30* następne 15mhz :) Także może jeszcze coś będzie ;) No ale w ostateczności moge zrobić Vmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 no i chlodzenie na moim asusie umarlo :( :( asus zalozylem pentagrama zobaczymy jak teraz bedzie z temperaturami a potem potestuje ati silencera 5 jakie wedlug was sa bezpieczne temperatury dla R430 ?? obecnie everest wyswietla mi: rdzen - ok 50 pamiecie - ok 40 przy taktowaniu 400/980 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 troche ciepławo - a sajlencerze bedziesz miał nizsze - dla r430 najlepiej właśnie oscylować w granicach 50* stress - nie wydzielaja za duzo ciepła ale wytrzyma i z 70* bez frezza :P różnie to bywa :) zależy od egzemplarza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 kto wie gdzie moge kupic przejsciowke zebym mogl podlaczyc ati silencera do molexa albo 3 pinowego gniazda ???? albo moze tak: czy w ati silencerach kolory kabelkow odpowiadaja kolorom we wtyczce molex ( czerw 5V zolty 12 V ) jesli tak to wyciagne z tej malej wtyczki i podlacze przez regulator obrotow bezposrednio do molexa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Mój tam pracował i przy 80* :mrgreen:. Najpierw go wygrzewałem, a potem widać efekty ;) :lol: Ale tak 50* stress jest w sam raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) kto wie gdzie moge kupic przejsciowke zebym mogl podlaczyc ati silencera do molexa albo 3 pinowego gniazda ???? albo moze tak: czy w ati silencerach kolory kabelkow odpowiadaja kolorom we wtyczce molex ( czerw 5V zolty 12 V ) jesli tak to wyciagne z tej malej wtyczki i podlacze przez regulator obrotow bezposrednio do molexa hehehe niedokładnie żółty to reg. obr :) czerw 12V czarny masa do moleksa podłaczasz więc tylko czerwony pod żółty w moleksie i czarny pod jakiś czarny :) reg zostawiasz w spokoju :) Mój tam pracował i przy 80* icon_mrgreen.gif. Najpierw go wygrzewałem, a potem widać efekty hehe mój też sie wygrzał na stocku :) 92* w stresie miałem na 500/500 :wink: i tera są efekty (afekty B) ) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 @buła81 Właściwie to dlaczego kombinujesz? Przecież obroty możesz regulować np. w Ati Tray Tool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 @przemo3642 nie kombinuje regulowalem w atitraytools tylko ze w moim asusie jest tak male gniazdo do zasilania wentylatora ze ati silencer sie tam nie miesci bo jest za duzy wiec musze podpiac go gdzies indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 @przemo3642 nie kombinuje regulowalem w atitraytools tylko ze w moim asusie jest tak male gniazdo do zasilania wentylatora ze ati silencer sie tam nie miesci bo jest za duzy wiec musze podpiac go gdzies indziej Ale sadze ze mozesz ta wtyczke usunac. Pewnie jest to po prostu taki element wsuwany na 3 piny, latwo sie to zdejmuje. Mialem taka mala wtyczke na R9600pro i tez ja wywalilem i podpialem normalna taka jak do gniazda na plycie glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 :blurp: :blurp: :blurp: :blurp: 349om => 1,80v => 633Mhz !!!!!!! jeaaa :D :blurp: :blurp: :blurp: :blurp: wmod memek robiłem - z 2,03V na 2,43V ... ale nic to nie dało !!! kompletnie .. arty jak były tak są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 No ładnie ci poszła teraz :blurp: Może na memkach poluzuj timingi... ;) Heh przegoniłeś mnie, musze się brać do roboty :E :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) No ładnie ci poszła teraz :blurp: Może na memkach poluzuj timingi... ;) Heh przegoniłeś mnie, musze się brać do roboty :E :P Nom :D :D :D hehe to już z 95% mozliwosci rdzenia :) wiecej chyba nie wycisne :P musiałbym z 1,90V dać xD wiecej niz na tweakPowerUp napisali w specyfikacjach dla chłodzenia freonem :lol: (1,85v) hehe najlepsze że test wcześniej mi ciągle wywalało po 1 demie .... 4 razy z rzędu :P ale sie skapnołem :P wentylatora nie podłaczyłem :mur: :lol: chodził pasywnie na 633/600 1,8V :P 85* :wink: aż sie oparzyłem :wink: tylko mnie nie zdystansuj za bardzo B) nie chce grafy przez to spalić :D --- aa i proc mi poszedł na 1,4v przez przypadek :P Edytowane 14 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...