Skocz do zawartości
Lisek

Teraz ja :) T-Bred "B0/51" 1700+ @ 2200MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz Liskowi dali WC z blokiem Daneger Dena , 2 Peltiery 172W , OCZtki 3000 do tego jeszcze EPX 8K3A z core 2.2V i Vdimm 3.2V i kręć synku kręć na gotowym :)

Gdzie ty widzisz OCZtki 3000? Bo ja mam albo 512MB DDR266 co idą na 166MHz przy minimalnych timingach, albo Samsungi DDR333 (256MB) ale jakieś lewe, bo lecą na te 176MHz ale też przy obniżonych timingach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Liskowi dali WC z blokiem Daneger Dena , 2 Peltiery 172W , OCZtki 3000 do tego jeszcze EPX 8K3A z core 2.2V i Vdimm 3.2V i kręć synku kręć na gotowym :)

Gdzie ty widzisz OCZtki 3000? Bo ja mam albo 512MB DDR266 co idą na 166MHz przy minimalnych timingach, albo Samsungi DDR333 (256MB) ale jakieś lewe, bo lecą na te 176MHz ale też przy obniżonych timingach...
Ale miałeś OCZtki pokazywałeś kiedyś zdjecia Waterblocku gdzie było widać dwa radiatorki miedziane TT z OCZetek to chyba mialeś 2x256mb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale miałeś OCZtki pokazywałeś kiedyś zdjecia Waterblocku gdzie było widać dwa radiatorki miedziane TT z OCZetek to chyba mialeś 2x256mb :)

Ale to było dawno i nieprawda :P Na razie zbieram na EPoX'a 8RDA+ i jakieś sensowne DDRki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Moze mial na testy...Tak apropo .Zmienilem plyte na Epoxa 8RDA ;] ,11.2k w 3dmarku ;]], ale albo cos sie gryzie ten nforce z XP albo bios albo cosik bo trochu sie dziwnie plyta zachowuje...

a bliżej?? co sie dzieje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno to opisac, po pierwsze winda sie dluzej laduje, jakos tak sie przyblokowuje, nie czuc ze biegam na 185fsb i 2ghz procu przy max timingach, smiehsna sprawa ,jak przesuwam okno to sie przyciac potrafi :/.Ogolnie tak jakby system byl mniej responsywny, na KT400 tego nie zaobserwowalem, pewno wina biosa albo sterow ale troszku mnie to podlamalo, wogole windows xp jak chcialem odpalic starego z asusa to wywalal zawshe blue screena ,nie dalo sie wlezc za uja, tryb awaryjny i etc i nic ,musialem zrobic pelna reinstalke.A jeshcze jedna opcja mnie wkurzyla, wlaze na stery i chce zainstalowac usb2.0 a tam kilka shotow z windy ze mushe sobie zaladowac service packa1 inaczej z tegi nici :/.Jest wiecej takich drobiazgow co mnie wkurzaja.Ale z drugiej strony benche pokazuja sie z o wiele lepshej strony ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Trudno to opisac, po pierwsze winda sie dluzej laduje, jakos tak sie przyblokowuje, nie czuc ze biegam na 185fsb i 2ghz procu przy max timingach, smiehsna sprawa ,jak przesuwam okno to sie przyciac potrafi :/.Ogolnie tak jakby system byl mniej responsywny, na KT400 tego nie zaobserwowalem, pewno wina biosa albo sterow ale troszku mnie to podlamalo, wogole windows xp jak chcialem odpalic starego z asusa to wywalal zawshe blue screena ,nie dalo sie wlezc za uja, tryb awaryjny i etc i nic ,musialem zrobic pelna reinstalke.A jeshcze jedna opcja mnie wkurzyla, wlaze na stery i chce zainstalowac usb2.0 a tam kilka shotow z windy ze mushe sobie zaladowac service packa1 inaczej z tegi nici :/.Jest wiecej takich drobiazgow co mnie wkurzaja.Ale z drugiej strony benche pokazuja sie z o wiele lepshej strony ;]]]

Wiesz co oczywiste jest ze zmiana płyty głównej której chipset odpowiada za wszytsko i jego sterowniki są bardzo ważne on nie może sie gryść! tak więc ja zawsze gdy zmieniam mobo reinstalluje system(chyba ze jest to chipset korzystajacy z tych samych sterów co poprzednik) ! to bardzo wazne i normalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesh ,niedokonca, oczywiste ze sie pieprzyc moze ,gorsze wyniki i etc.Ale zeby sie w trybie awaryjnym nie uruchomil tylko od razu BSOD to jush dosc dziwne.NIeraz sie zdarzalo ze uruchamialem systemy u siebie znajomych z jakischs tam powodow (socket 7, bx intela..) i w awaryjnym ZAWSHE odpalaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek ... a moniżej masz sugestię jak sobie poradzic z tym problemem ... gostek to pięknie zrobił ... dorobił 1mm miedziane wtyki do mobo ... to sie nazywa PRAKTYCZNY MOD ;) a wygląd ... czysta finezja ;)

Dołączona grafika

W PORÓWNANIU DO ;)))) :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam też 1700+ na stepingu b0 i moje osiągi to 1826MHz bez podnoszenia napięcia. Pewnie było by więcej bo system jest 100% stabilny ale moja płytka nie ma zmiany mnożnika.

Spróbuje u kumpla wyciągnąć więcej bo on ma zmiane mnożnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...