kenfollet Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam. Posiadam Acera Aspire 5024, mam problem z irdą. Póki miałem system zainstalowany fabrycznie wszystko chodziło OK ale po problemach z dyskiem i genialnym Acer Recovery i zainstalowaniu niestandardowego windowsa pojawiły się problemy. Jak windows był fabryczny wszystkie sterowniki instalowały się same ale po reinstalacjii na inny system trzeba było wszystko zrobić ręcznie. Wszystkie sterowniki udało mi się zainstalować ale żadnych sterowników do irdy nie było. Działa na standardowych sterownikach Windowsa, windows twierdzi że wszystko jest ok. IRDA jest włączona w BIOSIE. Zapore windowsa próbowałem wyłączać. Jak próbuje wysłać plik z PDA (Acer n35) urządzenie widzi laptopa ale wysyłanie kończy się nie powodzeniem, laptop nie daje jakiekolwiek sygnału że jest próba wysłania czegokolwiek. Komórka wogóle przestała znajdować laptopa:( Nie mam już kompletnie żadnych pomysłów na stronach Acera nie znalazłem nic. Na forach w sumie też nic. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 stery do irdy sa w windowsie! sprawdz w uslugach czy nie masz wylaczonej uslugi odpowiedzialnej za podczerwien, sprawdz w menadzerze urzadzen czy nie masz czasem wylaczonego, w panelu sterowania tez sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Sterowniki windowsowskie są zainstalowane, menadżer urządzeń twierdzi że z irdą wszystko ok, urządzenie działa poprawnie. W panelu sterowania "łącze bezprzewodowe" też sprawdzałem, twierdzi że wszystko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam. Posiadam Acera Aspire 5024, mam problem z irdą. Póki miałem system zainstalowany fabrycznie wszystko chodziło OK ale po problemach z dyskiem i genialnym Acer Recovery i zainstalowaniu niestandardowego windowsa pojawiły się problemy. Jak windows był fabryczny wszystkie sterowniki instalowały się same ale po reinstalacjii na inny system trzeba było wszystko zrobić ręcznie. Wszystkie sterowniki udało mi się zainstalować ale żadnych sterowników do irdy nie było. Działa na standardowych sterownikach Windowsa, windows twierdzi że wszystko jest ok. IRDA jest włączona w BIOSIE. Zapore windowsa próbowałem wyłączać. Jak próbuje wysłać plik z PDA (Acer n35) urządzenie widzi laptopa ale wysyłanie kończy się nie powodzeniem, laptop nie daje jakiekolwiek sygnału że jest próba wysłania czegokolwiek. Komórka wogóle przestała znajdować laptopa:( Nie mam już kompletnie żadnych pomysłów na stronach Acera nie znalazłem nic. Na forach w sumie też nic. Z góry dzięki za pomoc. Wejdź w Menadżer urządzeń->Szybki port podczerwieni IRDA->Właściwości->Zaawansowane i spróbuj zmniejszyć szybkość przesyłania danych. Jak to nie pomoże to sprawdź co masz ustwione w "Urządzenie nadawczo-obiorcze podczerwieni A" i "Urządzenie nadawczo-obiorcze podczerwieni B". Ja mam acer 5024 i mam na nim zaistalowny orginalny system od Acer'a. U siebie mam ustawione w obu przypadkach Vishay TFDS-6500. Jak masz inaczej to spróbuj zmienić na te wartości, może to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Hmmm. Jako urządzenia A i B było ustawione coś innego ale zmiana nic nie dała. Podobnie jak zmiana prędkości:( Czy są może jakieś programy do wymiany danych przez irde?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...