Skocz do zawartości
kenfollet

Acer As5024 Problem Z Irdą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Acera Aspire 5024, mam problem z irdą. Póki miałem system zainstalowany fabrycznie wszystko chodziło OK ale po problemach z dyskiem i genialnym Acer Recovery i zainstalowaniu niestandardowego windowsa pojawiły się problemy. Jak windows był fabryczny wszystkie sterowniki instalowały się same ale po reinstalacjii na inny system trzeba było wszystko zrobić ręcznie. Wszystkie sterowniki udało mi się zainstalować ale żadnych sterowników do irdy nie było. Działa na standardowych sterownikach Windowsa, windows twierdzi że wszystko jest ok. IRDA jest włączona w BIOSIE. Zapore windowsa próbowałem wyłączać. Jak próbuje wysłać plik z PDA (Acer n35) urządzenie widzi laptopa ale wysyłanie kończy się nie powodzeniem, laptop nie daje jakiekolwiek sygnału że jest próba wysłania czegokolwiek. Komórka wogóle przestała znajdować laptopa:( Nie mam już kompletnie żadnych pomysłów na stronach Acera nie znalazłem nic. Na forach w sumie też nic.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki windowsowskie są zainstalowane, menadżer urządzeń twierdzi że z irdą wszystko ok, urządzenie działa poprawnie. W panelu sterowania "łącze bezprzewodowe" też sprawdzałem, twierdzi że wszystko jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam Acera Aspire 5024, mam problem z irdą. Póki miałem system zainstalowany fabrycznie wszystko chodziło OK ale po problemach z dyskiem i genialnym Acer Recovery i zainstalowaniu niestandardowego windowsa pojawiły się problemy. Jak windows był fabryczny wszystkie sterowniki instalowały się same ale po reinstalacjii na inny system trzeba było wszystko zrobić ręcznie. Wszystkie sterowniki udało mi się zainstalować ale żadnych sterowników do irdy nie było. Działa na standardowych sterownikach Windowsa, windows twierdzi że wszystko jest ok. IRDA jest włączona w BIOSIE. Zapore windowsa próbowałem wyłączać. Jak próbuje wysłać plik z PDA (Acer n35) urządzenie widzi laptopa ale wysyłanie kończy się nie powodzeniem, laptop nie daje jakiekolwiek sygnału że jest próba wysłania czegokolwiek. Komórka wogóle przestała znajdować laptopa:( Nie mam już kompletnie żadnych pomysłów na stronach Acera nie znalazłem nic. Na forach w sumie też nic.

Z góry dzięki za pomoc.

Wejdź w Menadżer urządzeń->Szybki port podczerwieni IRDA->Właściwości->Zaawansowane i spróbuj zmniejszyć szybkość przesyłania danych. Jak to nie pomoże to sprawdź co masz ustwione w "Urządzenie nadawczo-obiorcze podczerwieni A" i "Urządzenie nadawczo-obiorcze podczerwieni B". Ja mam acer 5024 i mam na nim zaistalowny orginalny system od Acer'a. U siebie mam ustawione w obu przypadkach Vishay TFDS-6500. Jak masz inaczej to spróbuj zmienić na te wartości, może to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi