ra-v Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 posiadam takowy programik i mam pytanko... jak zrobić żeby filmik zajmował jak najmniej gdyż chce zrobić go na stronke i chciałbym np zmiejszyć rozdzielczośc czy cokolwiek własciwie to wszystco co sie da pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 kompresja video.. ustawiasz np divx5, dajesz opcje i tam ustawiasz na jakaś wartośc np.. 200..300 potem kompresja dzwięku.. jeśłi nei zależy CI na jakości to mp3 mono , np 16kHz, rozdziałkę zmieniasz dodając w opcjach filtr resize.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Rozdzialka: Video->Filters->Add->Resize (Ctrl+F) Zmienic jakosc dzwieku: Streams-> Stream list->PPM (Full processing mode)->Compresion Kompresja: Zalezy od kodeka, stosuj 2 przebiegi (2pass), bitrate ustaw dla pozadanej wielkosci pliku, lub jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 To ja się podrzucę pod temat. Otóż mam kilkanaście plików video, które zaczynają się w momencie, kiedy ostatni się skończył(ktoś sobie podzielił film) i chciałbym je jakoś połączyć w całość jako jeden plik. Próbowałem kopiować i wklejać, ale nic się nie dzieje :P. Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 No tak, poszedłem na łatwiznę, zauważyłem temat to zapostowałem :P. Dzięki i sorry :). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) moglibyście mi podać jakiś łatwy w obsłudze, podobny do virtual duba program w którym będe mógł powycinać fragmenty z filmu? od np 5 minuty do 10 chcę usunąć, wiecie o co kaman... pzdr Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dlaczego VirtualDub odpada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Windows Movie Maker jest w miare ok i ma większość potrzebnych funkcji. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Windows Movie Maker jest w miare ok i ma większość potrzebnych funkcji. pozdr. Apeluję o niepolecanie tego czegoś :lol: Do autora tematu: dźwięku najlepiej nie kompresować w VD tylko za pomocą osobnego softu, a potem dodac już do skompresowanego video (stream --> stream list... usunąć aktywną ścieżkę, dodać swoją a potem zapisać poprzez direct stream). Zalety są takie, że dźwięk będzie lepszej jakości oraz nie będzie zawierał jakiś błędów (skaczący jitter, rozjechanie audio itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...