Skocz do zawartości
ra-v

Virtualdulb

Rekomendowane odpowiedzi

kompresja video.. ustawiasz np divx5, dajesz opcje i tam ustawiasz na jakaś wartośc np.. 200..300

potem kompresja dzwięku.. jeśłi nei zależy CI na jakości to mp3 mono , np 16kHz,

rozdziałkę zmieniasz dodając w opcjach filtr resize....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdzialka:

Video->Filters->Add->Resize

(Ctrl+F)

Zmienic jakosc dzwieku:

Streams-> Stream list->PPM (Full processing mode)->Compresion

Kompresja:

Zalezy od kodeka, stosuj 2 przebiegi (2pass), bitrate ustaw dla pozadanej wielkosci pliku, lub jakosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się podrzucę pod temat. Otóż mam kilkanaście plików video, które zaczynają się w momencie, kiedy ostatni się skończył(ktoś sobie podzielił film) i chciałbym je jakoś połączyć w całość jako jeden plik. Próbowałem kopiować i wklejać, ale nic się nie dzieje :P. Ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglibyście mi podać jakiś łatwy w obsłudze, podobny do virtual duba program w którym będe mógł powycinać fragmenty z filmu? od np 5 minuty do 10 chcę usunąć, wiecie o co kaman...

pzdr

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows Movie Maker jest w miare ok i ma większość potrzebnych funkcji.

pozdr.

Apeluję o niepolecanie tego czegoś :lol:

Do autora tematu: dźwięku najlepiej nie kompresować w VD tylko za pomocą osobnego softu, a potem dodac już do skompresowanego video (stream --> stream list... usunąć aktywną ścieżkę, dodać swoją a potem zapisać poprzez direct stream). Zalety są takie, że dźwięk będzie lepszej jakości oraz nie będzie zawierał jakiś błędów (skaczący jitter, rozjechanie audio itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi