mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam! Mam zamiar kupic pamieci, ale nie wiem za bardzo co wybrac. Warunek jest jeden: Oby smigały na 450mhz i 2,5-3-3-5 1T na napieciu podniesionym +0,2V, oczywiscie fajnie by było gdyby poszły na jeszcze lepszych timingach ;) Rozwazam akutalnie dwie: http://www.allegro.pl/item96216470_geil_51..._odsupers_.html http://www.gral.pl/preview/DDRRAM/DDR-SDRA...onHyperX_26.php Która z nich bedzie sie lepiej nadawała na moj sprzet?? -Sempron 3000+@2700mhz htt300 64bit s754 -Mobo. Gigabyte K8NE ReV1,0 -Raderon x550 pci-ex. Moze znacie jakies inne?? W tej chwili uzywam 256mb GOODRAM i smigają na 450mhz 2,5-3-3-5 1T na napieciu podniesionym o 0,2V i w superPI 1M mam 35,5s. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Możesz się też zastanowić nad patriotami value. U mnie chodzą 2,5 3 3 6 1T 460MHz na +0,1V, na sempronie 2800+ i płycie K8NF4G-Sata2. Kosztują ok 180zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 musi byc 1x512mb jak cos bo moja płyta zle smiga z dwoma pamieciami, miejsze htt robi. musi byc 1x512mb jak cos bo moja płyta zle smiga z dwoma pamieciami, miejsze htt robi. PS. Masz jakis link z allegro albo jakiegos sklepu internetowego z tymi patriotami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Może Hynixy? Moje robią 500Mhz 2,5-3-3-5 1T jedna kośc, jak woże dwie to robią tyle samo tylko, że przy 2T ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 prosze was, podawajcie mi linki do sklepów internetowych. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) to jest kostka 1x512 i taką własnie mam, chodzi mi tak jak pisałem wyżej Link jeszcze Tu możesz wpisać w goglach "patriot value" to wyskoczą ci adresy wielu sklepów Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez shadowxxz96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 teraz mam jeszcze wiekszy dylemat ;] Geil czy patriot czy hyperx.... siet. czy są jacys userzy geilow na forum, ktorzy mogli by cos o nich powiedziec?? teraz mam jeszcze wiekszy dylemat ;] Geil czy patriot czy hyperx.... siet. czy są jacys userzy geilow na forum, ktorzy mogli by cos o nich powiedziec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja bym na Twoim miejscu brał Patrioty. Ogólnie ładnie się kręcą i można im też zmniejszyć timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 w sklepie komputerowym koło mnie są patrioty i geily z niebieskimi radiatorami w tej samej cenie, nie chcą mi pozyczyc do przetestowania ;) Niezły dylemat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Pewnie bierzesz z grala. Tam mój kumpel się z nimi umówił kiedyś, że jak mu płyta nie obsłuży czy będą jakieś problemy to wymienią na trochę droższe lub tańsze. Ja bym z góry odrzucił Geile, bo te radiatory to tylko czysty marketing i ludzie na to idą. Oprócz Patriotów ja polece jeszcze Coirsars Value, ale te pierwsze lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) dokładnie chodzi o grala ;) jest jeszcze net-s zadzwonie do nich i sie uwuwie ze wezme patrioty i jak cos bedzie jakis konflikt to zameinie na geil, a jak geil bedzie lipa to cos innego. moze cos takiego?? http://www.gral.pl/preview/DDRRAM/DDR-SDRA...onHyperX_26.php Chodzi o te patrioty?? b ow gralu ich nie ma http://www.net-s.pl/index.php?id=3&nr=1116...3&pkat=64&prod= Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 aha znalazłem jeszcze te patrioty tez sa w gdyni wec niedaleko mnie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17703 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 aha znalazłem jeszcze te patrioty tez sa w gdyni wec niedaleko mnie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17703 No te Patrioty są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ale dadzą rade na +0,2V 2,5-3-3-5 1T 5ns?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ale dadzą rade na +0,2V 2,5-3-3-5 1T 5ns??Tego nikt nie wie ;). Każda kostka ramu podkręca się inaczej. Nie widzę tam w opisie jakie mają standardowe timingi. Szkoda, że nie napisali jakie mają standardowe timingi. Bo są wersje z timingami 2,5-3-3-6 i 2,5-3-3-8. Możesz się ich spytać które to są. Ale wracając do pytania są to Patrioty i powinny z łatwością pójść na takim napięciu na takich timingach jak napisałeś, a nawet jeszcze o wiele lepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...