Kwazor Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Styknie tylko trwałos tej lutownicy jest niska.Nie trzymaj jej długo właczonej... Polecał bym salomona.. ale cena jest duzo wyzsza ale trwałośc duzo wyższa (samego grzejnika jak i grotu). Kumpel ma salomona to nie wyłaczał jej prawie wcale.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 tylko ja niemam 100zł na lutownice:/ najbardziej to by mi sie widziala jakas stacja lutownicza ale brak kasy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 tylko ja niemam 100zł na lutownice:/ najbardziej to by mi sie widziala jakas stacja lutownicza ale brak kasy :/ nie masz kasy, to sie nie bawisz w to, proste ? na forum nie wywala sie takich smutow :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 tylko ja niemam 100zł na lutownice:/ najbardziej to by mi sie widziala jakas stacja lutownicza ale brak kasy :/Tak jak Kwazor pisał, tania kolba styknie, sam mam bardzo podobną i dało radę nią v-moda zrobić :). IMO do sporadycznego lutowania nie potrzeba kupować stacji lutowniczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nie lutuje sporadycznie:) ale co sie da pistoletową to taką właśnie lutuje a kolbe gdzieś znalazłem tylko gdzie kupić graot do niej może u "ruskich" na targu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nie lutuje sporadycznie:) ale co sie da pistoletową to taką właśnie lutuje a kolbe gdzieś znalazłem tylko gdzie kupić gROt do niej może u "ruskich" na targu? Proponuje w sklepie z elektronika. o_- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Yhy u mnie potka nieidzie kupić a ty mi o grocie mowisz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) NO to zaczynamy :) 7445 :] Taktowanko 300/558 B) Non v mods... bo chyba wiecie jak sie narazie z nimi mecze :) Edytowane 1 Maja 2006 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) ładnie ja chyba kupie jakąs x300 a pchne to moje x300(jakox600) bo to denerwuje moze dam orba pozniej ale tak jak mowie jako x600ofkors taki szybki wynik : http://service.futuremark.com/compare?2k1=8964255 Bez vmodow i przy taktach : 474/294 (plan bez vmoda jeśli zostane przy tej karcie a czekam na odpowiedz prowadzących konkurs) to 490-500/300-310 Edytowane 1 Maja 2006 przez tabius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Cześć ! Pacjent nazywa sie GF2GTS ze stajni Creativa: 1 operacja to oderwanie radiatora przyklejonego na stałe (zamrazacz w akcji) Po zamrozeniu klej dalej nie puscił to trzeba to potraktowac lepiej czyli nożem creativa : To co zobaczyłem po oderwaniu radiatora... (nic dziwnego ze GPu mi 200 Mhz nie wytrzymywało...) No to jaaazdaaa na całego : Tył karty : Wyniki w 3dm2000 (2001 nie chiał zastartowac domagał sie DX8.1 a dx9 mam ) Wynik prawie bez artów.. i zadnych V modów a dopiero pojda w ruch ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Wyniki w 3dm2000 (2001 nie chiał zastartowac domagał sie DX8.1 a dx9 mam )Tak jakbyś nie wiedział to wystarczy łatke zainstalować :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Kupiłem za całe 15 zł 2Ti od Prolinka :) Czekam na przesyłkę i czas zacząć coś działać. Pozdro. btw. może Ravena odwiedzę z grafą i coś się wspólnie uszykuje :lol: Edytowane 3 Maja 2006 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 No wsomie jak sie ma fc to można już byc na czele za samo chlodzenie :) a tak hmm zobaczymy ja moja do zamrarzali pojdzie a mam takowa w poblizu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 No to jedziemy dalej 3dm2001 SE : GPU 262 (pozniej wali artami) Mem 403 Mhz W czasie testu spryskwane ciekłym propanem :D (znikały arty ) Niedługo V mody i jazda na maxa .. (tylko w power strip skonczyly mi sie prawie skale :D ) Stery : 53.01 Cpu 200Mhz*10... Hary86 dzieki za podpowiedź. Niestety nie jestem wstanie zrobic Rega on line bo musze wyciagac wszystkie karty z portow by załozyć parownik.. Zapisane info o wyniku mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Kwazor: czym ty tą kartę pryskałeś, bo w sigu masz FC, ale ze zdjęć widziałem, ze czymś ją pryskałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Zamrażaczem ja potraktowałem by skruszyc klej trzymajacy radiator. Nie patrz na te -67C bo oni chyba z kosmosu wzieli tę wartość. To jest zamrazacz firmy AG chemia czysty R290 czyli propan. -35C na luzie daje. Jest tez zamrazacz firmy Micro chip electronics : Czysty R134A -27 C.. Tym napelniałem FC z małą iloscia R134A.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) ...To jest zamrazacz firmy AG chemia czysty R290 czyli propan. -35C na luzie daje... Sory za głupie pytanie, ale gdzie coś takiego można kupić ? :P Edytowane 5 Maja 2006 przez yuucOm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 W elektronicznych. Kiedyś się bawiłem tym :lol: 170MHz FSB na 440BX, psikałem na radiator z cpu tym czymś :ploom: Człowiek to ma pomysły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 O. Świetny pomysł Kwazor :) Można tego używać do chłodzenia rdzenia na grafie, czy przewodzi prąd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Mode on OT : Coś czuje w moczu ze niektorzy zacza benchy na zamrazaczach :D na 2 benchy starczy P.s Uwaga zadnych fajek i otwartego ognia.... rowniez wietrzenie intensywne pokoju jest wskazane !! Mode off OT. Micro chip Electronic 20zl (w drogawym sklepie ) AG chemia 17zł w tanszym obok... EDIT : wykrakalem :D nie nie przewodzi pradu tylko uwaga na skropliny wody.... (u mnie sie obraz lekko kaszanił) Edytowane 5 Maja 2006 przez Kwazor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 No to świetnie. Też zamówie GF2Ti i pośmigam coś. Dzięki Kwazor za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No i tak doszła grafa, działa, teraz siedzi w AGP. Ale .... od dłużeszego czasu prześladuje mnie pech. Po zmianie kompa zostałem bez proca, potem dzięki pewnej hurtowni sprzętu komp. mam proca na jakiś czas, no to w końcu wygrałem kartę za 15zł i ucieszony ogólnie, że sobie pokręce w weekend. I co kurde ? Wczoraj wieczorem padł mi dysk, zostałem obecnie bez dysku :cry: Piszę z linux-a live cd, więc benchy szybko nie będzie raczej. Mam dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No i tak doszła grafa, działa, teraz siedzi w AGP. Ale .... od dłużeszego czasu prześladuje mnie pech. Po zmianie kompa zostałem bez proca, potem dzięki pewnej hurtowni sprzętu komp. mam proca na jakiś czas, no to w końcu wygrałem kartę za 15zł i ucieszony ogólnie, że sobie pokręce w weekend. I co kurde ? Wczoraj wieczorem padł mi dysk, zostałem obecnie bez dysku :cry: Piszę z linux-a live cd, więc benchy szybko nie będzie raczej. Hmmm telepatia? Odpalam dziś kompa a tu cisza, wentyle sie nie kreca, nic sie nie dzieje :blink: . Bawie sie wtyczkami itp (moze cos niedociska :P ) ale nic to niedaje. Co dziwne, komp chodził nieruszany w zaden sposob juz z tydzien. Pomogło podlaczenie wentyla od zasilki @ 12v (wczeniej 7v). ODpalam, a tu boot i w momencie wykrywania hdd zwiecha. Clear cmos i nadal to samo :D . Odpinam dysk i nic. Po kilkunastu minutach wszedl mi do biosu i przy auto detect hdd bios sie wykrzaczył :D . Po 30-40min takiej fajnej zabawy cos zaskoczylo i dziala :D Mam dość. Spoko ja tez :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Mam dość. Nie lam sie :cry: ostatnio cos jakas plaga pecha :mur: ja dzis polamalem amortyzator z rowerka (jakby ktos nie wiedzial koszt 1200zl):/... i nawtemi sie nie chce wkladac tego 2Ti do kompa :/ kurcze czekam na jakis wynik konkurencji... bo narazie Kwazor dal wynik, aleto Gts :/... Nawet modow na GPU nie chce mi sie sprawdzac :/, ale ok zmobilizuje sie... zamontuje sobie nowa pompke i... moze cos pokaze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No dobra, już tyle sprzętu mi padło, że się przyzwyczaiłem, ale i tak jakoś tak nie halo :? Pytanie mam takie, ale odpowiedź chyba brzmi nie : jest 3D Mark pod Linuxa ? Chyba nie ma bo nigdy nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 nie ma ;) znałeś odpowiedź przecież :P za to możesz uruchomić 3dmarka przez wine/cedega, a nóż widelec wyniki będą lepsze niż na windzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No dobra, już tyle sprzętu mi padło, że się przyzwyczaiłem, ale i tak jakoś tak nie halo :? Pytanie mam takie, ale odpowiedź chyba brzmi nie : jest 3D Mark pod Linuxa ? Chyba nie ma bo nigdy nie widziałem. spr Wine i Cedega ->google, wersji strikte pod linuxa nie bylo, nie ma i raczej nie bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Dobra dobra Panowie :) To, że przez emulator będzie dzialać to ja wiem, ale do tego jeszcze dysk trzeba mieć. U mnie za jakiś śmieszny 2GB wołają po 40zł :blink: Imho hmmm może i by wyniki lepsze były :lol: Dysk już obserwuję na allegro, jak się uda to ok, a jak nie to nadal na live cd :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Mój gf już zgona zaliczył :D Założony był już pelt i wszystko grało, pokręciłem potem - doszedłem do 2,6v na gpu i zgon. Teraz 66GT jest katowany peltem:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Mój gf już zgona zaliczył :D Założony był już pelt i wszystko grało, pokręciłem potem - doszedłem do 2,6v na gpu i zgon. Teraz 66GT jest katowany peltem:D I nie mow ze ani jednego wyniku nie zapisales !!! :mur: :mur: :mur: :lol2: :lol2: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...