morfen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 :D Witam Niedawno zakupiłem kość Kingston DDR 1024Mb/400Mhz według everest kośc ta ma nastepujące timingi 200 MH 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) ram ten jest na kościach : ELPIDA TAIWAN :blink: czy są one dobrze podkręcalne ??, co jak ustawic na początku ?, a dodam ze kosci te nie mają radiatora, jakie jest wasze zdanie na temat tej kości, czy ktos juz ją ma ?? :? i co zdziałał :) pozdrawiam Kompletnie sie na tym nie znam, jeśli chodzi o O/C :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 FAQ nie są one podkręcalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 FAQ nie są one podkręcalne... a czemu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfen Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 :D CO to za FORUM :blink: takie spece tu siedzą i kokretnej odpowiedzi nie udzielą , co i jak no normalnie masakra, doradzcie bo nie wiem co robic, moze to sprzedac i kupic cos innego ?? :P :D pozdro all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Najtańsze kostki wyprodukowane przez kingstona nigdy nie były podkręcalne, nie są i nie będą :D Jak nie podkręcasz to zostaw, a jak podkręcasz to się pozbądź i poszukaj coś na samsungach uccc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Najtańsze kostki wyprodukowane przez kingstona nigdy nie były podkręcalne, nie są i nie będą :D Jak nie podkręcasz to zostaw, a jak podkręcasz to się pozbądź i poszukaj coś na samsungach ucccbez przesady moje kingstony ValueRam KVR400X64C3A/512 x 2 ( jedna kość na modułach Samsung a druga na Elpida ) OC 220Mhz(440DDR ) - CL2 -2-3-6 . obie kości kosztowały mnie razem 300zł (150+150) :] ostatnio wpadł mi w łapy dysk PATA i od tamtej pory musiałem zejsc z fsb do 200 bo podkręcona magistrala sprawiała kłopoty mojemu Samsungowi 120 (brak blokady PCI/AGP na kt600 ) BTW pamieci ELPIDA sa całkiem niezłe - Japońska marka :] Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfen Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 acha :) no to spoko , chyba zostawie , nie wiem czy podkrecanie cokolwiek mi da, nawet jak bym podkrecił np na 240 łącznie 480. To ile % wiecej na wydajności by było ?? , i czy np. przy bardzo dobrej grafie ma to znaczenie ? , np model Radeon 1900xt., jak myślicie :D oczywiscie zmieniajac pamieci na inne niz te co mam , bo na tych z pewnoscią 240 nie wyciągne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 To zależy w grach raczej 0 przyrostu, ale w Pi już będzie:) poza tym te kostki to badziew nie z tej ziemi miałem 1x taka i full co sie udało to 215mhz [ciach!]iane są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 U mnie podobne 512 kingi 3 3 3 8 na 400 MHz chodzą jako 2,5 3 3 6 przy 450 MHz na singlu. Więc 270 nie wykręcisz ale zawsze coś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ale na jakich kostkach? Bo sa kingstony co robia 250 a nawet więcej tylko na leprzych kostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Tego niestety nie wiem. Może ktoś ma link :mur: w sumie dobrze byłoby wiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...