Skocz do zawartości
Jurek 2

Nforce2 C1/c2/c3 Cooling Patch By The Ngo Group - Wielki Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Temat ten poruszałem już chwilę temu w innym dziale, ale temat ten umarł i nie doczekałem się żadnej odpowiedzi. W czym problem: po wielu tygodniach prób i testów wypracowałem stabilne parametry pracy mojego Athlona XP 1700. Pracował stabilnie przez ponad trzy miesiące z szyną 188*12=2256 przy napięciu 1,725V. Stabilnie tzn bez zwiech i Blue Scrennów. Do czasu kiedy podkuszony przez jakieś licho zainstalowałem programik: nForce2 C1/C2/C3 Cooling Patch by The NGO Group. Temperatura w iddle rzeczywiście spadła o ok 10*C, ale w czasie grania system zaczął się zawieszać. Niestety- odinstalowanie aplikacji nic nie pomogło. Od tego czasu szarpię się ciągle, aby znaleźć jakieś lekarstwo na niestabilność systemu i jak dotąd NIC !!!! Próbowałem na drugim systemie który mam na swoim kopie i ...to samo. Próbowałem nawet postawić nowego XP - ciągle te same objawy - zwis systemu. Pomóżcie !!!! Pytania mam trzy: czy ten programik w jakiś sposób uszkodził procesor, tak że ten stracił część potencjału OC ? Czy może problem tkwi w tym, że na swoim kopie mam zainstalowane dwa systemy C:\WIN 2000, D:\WIN XP i potrzebna jest reinstalacja obu (coś siedzi na C) ?

A może potrzebny jest flash BIOSU ? Wiem, że ludzie z tego forum mieli podobne problemy do mojego - może ktoś temat rozpracował i podzieli się swoimi doświadczeniami ?

Teraz stabilne nastawy procka to maksymalnie 166*13=2158 przy 1,675V. Zwiekszanie napięcia nic nie pomaga.

Mój sprzęt: Płyta Soltek SL-75 FRN-L, zasilacz Tagan 480, procesor Athlon XP 1700.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...