X800 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam, Muszę przesłać rower na drugi koniec kraju i zastanawiam się jakim sposobem? Chyba najlepszy będzie tzw. 'kurier'. Jakie firmy polecacie i które mają najniższe ceny?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ja plecam DHL. nie mialem z nimi problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja tesz polecam DHL, jeszcze z nimi nie miałem problemów a cen niemaja wygurowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja tesz polecam DHL, jeszcze z nimi nie miałem problemów a cen niemaja wygurowanych. ja polecam zamowic slownik ortograficzny za posrednictwem ich uslug ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Czy wiecie coś o firmie Masterlink?? Po wspęnym przeglądaniu cenników wydaje mi się, że jest najtańsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Stolica Masterlink DHL 3 firmy z ktorymi mialem do czynienia, i z ktorymi nie bylo problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja od siebie stolicy nie polece prawie dwa tygodnie karte graficzna wiezli i jeszcze 50 zl skasowali :( EDIT: za pobraniem nie bralem zwykla wysylka zeby byla jasnosc. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexes Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zdecydowanie DHL lub GLS (dawna "szybka taczka") - pelen profesjonalizm i terminowosc. W zadnym wypadku Schenker!!! - calkowite przeciwienstwo w/w. Co do cen - mozesz popytac wsrod znajomych ktorzy pracuja w jakies firmie i maja podpisane umowy z jakas spedycja. Na pewno bedzie taniej niz jak sam mialbys wysylac przesylke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Miałem kontakt z wszystkimi z wymienionych wyżej firm... w sumie kłopotów z żadną nie było - ale mimo to zdecydowanie polecam DHL - imo najszybsi i najpewniejsi... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 temat spadł mi z nieba ; ] musze wysłać fwc, chyba wezmę dhl, ew gls jeszcze pytanie, czy ja musze płacić za to ze oni przyjadą mi po przesyłke, jeśli tak, to jak sie to oblicza? i czy jest możliwość ze do nadawcy go przywiozą na konkretna godzine np 16.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 temat spadł mi z nieba ; ] musze wysłać fwc, chyba wezmę dhl, ew gls jeszcze pytanie, czy ja musze płacić za to ze oni przyjadą mi po przesyłke, jeśli tak, to jak sie to oblicza? i czy jest możliwość ze do nadawcy go przywiozą na konkretna godzine np 16.. ? zadzwon do nich i sie wszystkiego dowiedz ;p Przyjazd wliczony w cene, na konkretna godzine chyba mozna sie umowic, jak ma byc przed 8 albo 10 rano to jakies dodatkowe oplaty (chyba ze 2x tyle :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 W DHL'u rozwoza paczki od 8 do 17. Jesli chcesz pozniej to doplata. Nie wiem jak po stronie nadawcy, ale odbiorca moze zadzwonic w dniu w ktorym paczka ma przyjsc i umowic sie z kurierem na odpowiednia godzine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Nie polecam masterlinka, zdarzalo im sie mylic paczki, gubic dokumenty nie mowiac juz o niedostarczaniu na czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Czy wiecie coś o firmie Masterlink?? Po wspęnym przeglądaniu cenników wydaje mi się, że jest najtańsza.raz kozystalem z masterlinka. umowilem sie ze przyjade po paczke. przyjezdzam do nich a paczki niema. okazalo sie ze kurier ja wziol pomimo ze bylo napisane na liscie przewozowym ze przyjade po nia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja korzystałem z Masterlinka dwukrotnie, raz dostarczyli mi giatare a drugi papiery od Inteligo, kurier nawet na mnie zaczekał bo nie było mnie akurat w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ofkorz DHL. ;] Zawsze wszystko przychodziło na czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Firma STOLICA juz nie istnieje wykupił ja UPS POLSKA. Skad do kad chcesz przesłać przesyłkę i ile będzie ona wazyc to podam ci cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) DHL chyba najlepszy jest. Raz miałem do czynienia ze Stolicą to kurier do mnie dzwonił żeby umówić się na daną godzine :) Edit: Nie wiedziałem że Stolicy już nie ma... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Nie wiedziałem że Stolicy już nie ma... I dobrze moze po przejeciu przez UPS sie poprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja także nie polecam Schenker - 3 dni szukał mojej ulicy w mieście, okazało się że źle zapisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zero problemów z DHL. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Polecam DHL ;) Dostawałem dużo rzeczy z Komputronika i nigdy nie było problemów Natomiast Stolicy nie polecam, ponieważ gdy raz przyjechali i mnie nie było w domu, nie zostawili żadnego awiza, a potem dzwoniłem pare dni, aby mi przesyłke przywieźli (jakie szczęście, że miałem numer listu przewozowego czy jakoś tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mały OT: Znajomemu furgon DHLa wjechał w bok na skrzyżowaniu... kurier się tak spieszył, że pierwszeństwo wymusił... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 MASTERLINK to dla mnie shit, po tym jak zgubili dokumenty dla mnei z banku, mieli dostarczyć w 1dzień, a skończyło się po 3 tygodniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja nie polecam Schenker (spedpol) mialem dostac DFI i Athlona juz w piatek,dzisiaj poniedzialek i nie widać ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam, Sam pracuje w jednej z firm kurierskich, ale której to może zostawie dla siebie :wink: Powiem tylko tyle Liczą się 3 firmy: DHL Masterlink UPS (kolejność wg alfabetu :D ) Jeśli korzystacie sporadycznie z usług firm spedycyjnych, myślę że nie zauważycie większej różnicy. Wiadomo jak w każdej firmie wszystko zależy na jaką osobę traficie. A raczej nie ma sensu skreślać danej firmy tylko dlatego że raz trafiło się na osobę, która niestety nie sprostała naszym oczekiwaniom. Myślę, że śmiało mogę polecić te 3 firmy (oprócz tego, że pracuje w jednej z nich, sam robie dużo zakupów poprzez internet i mam styczność z różnymi kurierami). A co tyczy się samych kurierów to powiem tylko tyle, że jest tu duża rotacja między tymi firmami. Kurier z DHL czy UPS przechodzi do Masterlinka i odwrotnie - więc na pewno nie można stwierdzić że właśnie ta dana firma spedycyjna ma najlepszych kurierów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Czy ktoś wie, czy DHL można wysłać paczkę za pobraniem? Nie mogę znaleźć na ich stronie informacji o tym, a potrzebuje na gwałt! Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Czy ktoś wie, czy DHL można wysłać paczkę za pobraniem? Nie mogę znaleźć na ich stronie informacji o tym, a potrzebuje na gwałt! Dzięki za pomoc! http://www.dhl.com.pl/publish/pl/pl/press/...07040.high.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Dzięki wielkie;)! Jeszcze jedno pytanie. Wszystkie dane odnośnie odbiorcy, kwoty pobrania itp. ustalam dopiero z kurierem? Pytam, bo zawsze wystarczała mi poczta, a trafiła się sytuacja, że muszę przesłać dość wartościową przesyłkę, więc wolę powierzyć to komuś zaufanemu ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Chyba tak. Pobranie jest traktowane jako usługa dodatkowa i z tego co wyczytałem na ich stronie, to różne usługi zamawia się już u kuriera. Z DHL nigdy nie korzystałem, więc opieram się jedynie na tym, co udało mi sie wyczytać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...