Skocz do zawartości
Radeon

Thermaltake Vs Tagan, A Moze Jakis Inny ?

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje zasilacza:

dobrego

cichego

z pewnym zapasem mocy

obecny konfig:

a64@2.7GHz@1.575V

vga6600GT@

2xhdd

2xdvd

w niedalekiej przyszlosci zamierzam zmienic vga na 7600GT/7800 no i @ (tutaj potrzebny ten zapas mocy wzgledem obecnego konfigu)

jesli dobrze kojarze to wszystko praktycznie leci z linii +12V (czyli lepie jesli bedzie to zasilacz z 2 liniami +12v?)

mam okazje (albo i nie) kupic za ~200zl thermaltake 480W (lezak i pewnie juz bez gwary)

+ na thermaltake to przyzwoita moc, cicha praca zasilacza (nie mylic z wentylami)

- halas wentylatorow, i jedna linia +12V (18A) po wlaczeniu CS z +12.35V zrobilo sie +12.20V

czyli kwota na pewno przekroczy 200zl poniewaz musze zaopatrzyc sie w wentylki, przejsciowki 24pin oraz wtyczke pci-e :/

huntkey 400ap odpada ze wzgledu na halas :/ w dodatku drazni mnie jego halas po wylaczeniu kompa (to chyba uklady pfc)

podobno huntkey to praktycznie to samo do neotec maximus. tutaj napiecie spadlo z +12.16V na +12.12V

oczywiscie mierzone miernikiem.

moj faworyci:

tagan 380W (ten zasilacz widzialem w akcji tak wiec wiem czego sie moge spodziewac)

ma chyba same + , cena przystepna (albo raczej porownywalna z tt), 3 lata gwary, jest cichy.

ale tutaj linia +12V ma 22A czy to wystarczy dla 7800GT z @ ?

topower ktorego jedynie znam z opowiesci ;P

ale odwiedzilem przed momentem strone zenfista i jest w promo model 400W, posiada dwie linie +12V (topower) czy to bedzie lepsze od tagana?

no i jeszcze dosc chwalone za granica sa zasilacze seasonic. nie wiem jak z modelem o mocy 380W powinien byc naprawde cichy, tak jak topower ma 2 linie +12V (seasonic) no i oba maja z topowerem po 3lata gwary :)

jesli chodzi o kase (ogolnie 200-250) ale powiedzmy na seasonica jestem w stanie wydac ta kase, ale powyzej 300zl to bedzie naprawde ciezko gdyz mam tez inne wydatki.

no i ktory wybrac?

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi