Bieniu79 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam Przesiadłem się niedawno z plyty na nForce2 na nForce4 Ultra (Abit KN8 Ultra). Na obu systemach korzystałem z dysku SATA Seagate. Po reinstalce winowsa zainstalowałem sterowniki NVidii w wersji 6.70 razem ze sterownikiem IDE. Wszystko wydawało się w porządku jednak po dłuższym użytkowaniu stwierdziłęm, że podsystem dyskowy jest bardzo mało wydajny. Tzn. podczas kopiowania dużych plików pomiędzy partycjami nie da się zrobić niczego innego co wymaga dostępu do dysku np. uruchomienie jakiegokolwiek programu. Są nawet problemy z nagrywanie płyt jeśli w tle działa jakiś program p2p. Nie wiem za bardzo co z tym zrobić bo transfery dyskowe są w porządku. Obciążenie proceora podczas kopiowania plików jest niewielkie i nie przekracza 10-15%. Czy mam rozumieć, że kontroler SATA w nForce4 tak ma czy to wina sterowników? Ma ktoś jakieś pomysły co z tym zrobić? P.S. System to WinXP Pro SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...