ZEUS Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Witam, pierwszy raz pisze na ten forum ale mam problem z podkręcaniem posiadam AMD XP 1700+ serji AYUGA (wszystko odblokowane) :twisted: problem polega ze max na FSB moge ustawic 145 dalej juz albo nie wstaje (np 150) albo Windows XP się sypie przy starcie (np 147) płytę mam ASUS A7V333 RUF z najnowszym BIOS 1015 no i procek chodzi mi stabilnie teraz przy 12,5x133 (1669=2000+) na 1.6 Volt Chłodzenie mam Jamicon nowsza wersja @ 4500 obr. z włączonym QFAN co spada na 3309 obr. (i nie słychac go :D ) TEMP przy tych ustawieniach max 49 stopni C PROSZE O POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 A moze napisalbys jakie masz MOBO, co? i pamieci? :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 no info bardzo kompletne ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Napisałem jaki mam MOBO ---==== ASUS A7V 333 RAID USB2 FIREWIRE ====---- Pamiec 256 Mb@333 firmy PQI cl2 BRUCE posiadam do sprzedania ABIT AU10 5.1 z pilotem uzywana jakies 3 miechy sprzedaje bo moja płyta ma dosc dobry dzwiek a ja musze zapłaczic za uczelnie powiedzmy 120 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 eeeee, mi sie nei zaldowal opis tylko 2 pierwsze linijki posta :/ a co do abita....to nie bardzo, http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/59-169 cena/jakosc=kicha :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 a vcore podnosiles?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Pewno ustawił dzielnik CPU : MEM na 3:4 czyli dał 133/166 i zaczoł podnosić FSB i przy 145mhz pamięci są taktowane 178mhz i przy CL2 poprostu nie wytrzymują bo PQI to noname czy tak trudno to pojąć? że niektórzy nie znają swojej mobo i nie wiedzą co ustawiają w BIOSie a pozniej zakładaja tak durne topici na forum???. Daj dzielnik CPU : MEM na 1:1 czyli 133/133 pamięci na 2,5/3/6/2,5 czy jakoś innaczej nie zaostrzając timmingów i kręć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 i tak bez twojej pomocy mi sie udało ale wiesz co mogłbys troche grzeczniej HAMIE jeden (to do Zxc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ZEUS nie bede mowil kto tu jest hamem zupelnie sie zgadzam z ZXC najpier poznaj mobo poczytaj manuala pokombinuj a jak juz naprawde nie bedziesz wiedzial jak to zrobic to najpierw OPCJA szukaj a jesli nie znajdziesz to dopiero new topic. Jestes nowy to taka mala rada na przyszlosc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 i tak bez twojej pomocy mi sie udało ale wiesz co mogłbys troche grzeczniej HAMIE jeden (to do Zxc)teraz sie tak mówi że se sam poradziłeś jak ci już przed tym wszystko napisałem :) widzisz tym sie różnimi że ja troszeczke sie znam na oc i zeby takie cos rozwiazac nie musze sie pytac na forum :). Aha naucz sie pisać to co przeczytałeś bo ja jak przeczytam słowo intel to pisze intel a nie yntel :) ci bystrzy i obeznani skapli sie o co chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 a ja sie zastanawialem co to za seria AYUGA i z jakiej paki ma unlockniety mnoznik :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Dobra powiedzmy ze to mój błąd PRZEPRASZAM wszystkich których urazyłem tylko ze ja szukam pomocy tu a nie krytykę! do rzeczy teraz prodkeciłem mój ATHLON na 166/33 mhz x 10 (seria AIUGA sorry za błąd) który tak wogóle jest lepszy od Yntela :P (złośliwieć co :twisted: ) volty mam na 1.625 i chodzi wszystko normalnie oprócz ze nie przechodzi 3D Mark SE 2001 (restartuje się na potrzątku) jeśli ustawię wiecej voltów np 1.675 to mi windowsy wieszają przy starcie! ma ktos jakis pomysł???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 A i jeszcze jedno pytanie jaka jest górna granica voltów na moim procku tak aby nie przekręcic go na amen :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 widzisz jak szybko zmadrzales :lol: gdy zwiekszasz vcore winda pewnie wiesza ci sie przez to twoj proc sie przegrzewa napisz jakie masz chlodzenie. A gorna granica voltow :lol: :lol: :lol: (to sie nazywa vcore) mysle ze okolo 1.7 wiecej nie ma co tyle ze przy takim vcore to to juz trza by bylo zapodac WC pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 konfiguracja mam na podpisie łącznie z chłodzeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ano racja nie spojrzalem tylko ze nie bardzo wiem jak chodzi a raczej chlodzi ten Jamicon. Podaj temp. jakie masz na defaultowym taktowaniu proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 temp przy 1700+ to 37-39 stopni przy starcie i dochodzi do 43 przy graniu przez godzinke przy 2000+ 43C przy starcie 49 po godzinkę z porywkami do 51 to wszystko oczytuje mi MBM 5 i Sandra tez daje te same wartosci ale moze mnie sensor okłamuje !!!!????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 JMC770BP Obsługiwany typ złącza: dla Socket A / Socket 370 Rodzaj łożyskowania: kulkowe Wymiary wiatraczka: 70 x 70 x 15 mm, 12V DC FAN Wymiary radiatora: 80 x 73 x 42 mm Natężenie dźwięku: 28 dBA CICHY !!! Przepływ powietrza: 27,96 CFM Prędkość obrotowa: 3,500RPM +/- 10% Żywotność: 50000 godzin Złącze zasilania: 3PIN z płyty głównej Zastosowanie: Intel: Celeron - wszystkie Pentium III (FC-PGA) 1,5GHz Tualatin (FC-PGA2) 2,2GHz AMD: Duron - wszystkie Athlon (Thunderbird) 1,5GHz Athlon XP 2400+ Inne: pasta termoprzewodząca To specyfikacja tego Coolera. Kiszka straszna http://www.jamicon.com.pl/produkty.htm Na 100% masz za cieply procesor. I taka mala rada dla Ciebie, zanim sie zabierzesz na o/c zmieni Cooler na jakis porzadniejszy. Ten aluminiowi Jamicon tylko ladnie w specyfikacji wyglada, ale zadnemu TITANOWi nawet nie dorasta wydajnoscia do piet! Na forum jest juz topic odnosnie miedzianego TITANA CU5TB kup sobie takie cudo (tanie i znacznie lepsze od tego badziewia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Właśnie zmieniłem Coolera :-) na rekomendowany przez AMD cooler firmy COOLER MASTER model CP5-7JD1B kręci sie fajnie na 2000 obr (zastasowanie Qfan) i mam normalnie 42 C bez Qfan pewnie bedzie lepiej :-) zabieram sie do testów :twisted: specyfikacja coolera jest na stronie http://www.coolermaster.com/products/cpuco...5-7jd1b-0l.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 no i nici dalej tak samo chyba moj procek ma problemy z podkręcaniem :-( udało mi sie najwyżej 1740 MHz (12x145) stabilnie i 44 C ale nic pozatym moze poprosztu tez Windows XP mają problem !!??? zobaczymi zainstaluje i moze akurat bedzie :-) mam nadzieje! w kazdym razie coolerek jest lepszy! mam tez pytanie Jak mozna podwyzszyc nappiecie w wiatracku tak aby chłodził jeszcze lepiej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...