Skocz do zawartości
Gość lukas_gab

Co O Tym Myslicie Odsłona Druga :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukas_gab

Witam co powiecie o tym :

http://mcs.pc.pl/produkt68.html - pompeczka 600l/h za 44zł

http://mcs.pc.pl/produkt1060.html- bloczek na CPU za 59zł

http://mcs.pc.pl/produkt121.html - chłodniczka black ice pro I za 89zł

razem : 192 zł

i jak myślicie dobre to jest ?? ma to chłodzic jedynie celerona d340 2.93 teraz temp to jest ok. 50 - 55 stopni ... Bedzie to wydajne ? nie bedzie sie grzał ? Chce wyeliminować chałas i wywale wszystkie wentyle z obudowy i dam jednego 120 na chłodniczke na niskie obroty ale czy nie zaniży to wydajności ??

----

ups ! pomyliłem działy mógłby ktoś to przenieść ??

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można bloku bezpośrednio do płyty śróbkami przykręcić ??

... zalezy jaki blok do jakiej. Jesli nie dodaja w standardzie multizapinki, a standardowo blok ma otwory pod socketA, to nie da sie go przykrecic pod mobo z a64 np. Sa rozne rozstawy otworow na plytach.

Btw jesli zalezy ci na ciszy lepiej kupic lepsza pompke (drozsza), zarowno to co podajesz jak i atman nie sa ciche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

no z tą pompką to chyba atmanka kupie i włoże go w pojemnik z wodą a ten pojemnik włoże w większy wypełniony gelem do włosów i zalepiony sylikonem żeby gel nie zastygł i pojawia sie pytanie jak komp bedzie chodził jakieś 18h/dobe to pompka bedzie sie grzała ?? A i za poradą innych zamierzam zekranować pojemnik z wodą folią aluminiową .... Kręcić to może później zaczne narazie mi wystarcza a jak zrobie z 2.93 na 3.4 to tempki skaczą ok 10 stopni więc nie wiem ? wystarczy ?? Może później jak kupie x800gto to założe blok na gpu ale to jusz zamierzam wtedy mieć bigtowera i większą chłodniczke a puki co mam miditower ...

I tak sobie myslałem że atman chodzi na 230V ? Jak tak to czy moge to tak podłaczyć ?

Zasilacz

230V Wtyczka transformator 12,5,7V

---------{}------------////////////////----------------

I

I

+---------[ATMAN]

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam jeszcze pytanie czy nagrzewnica od samochodu jest równie wydajna jak ta chłodniczka wyżej ?? bo tak sobie mysle że mam wója co ma skup złomu i pare aut tam stoi to bym coś wygrzebał ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupujesz ze złomu to czeka cie:

Rozlutowanie

Czyszczenie mechaniczne brzezczotem kanałów

Zalutowanie

Wyczyszczenie na zewnątrz

Jak kupisz fajnego kadeta lub fiata, moze łade, cos miedzianego, to bedzie wydajniejsze od bipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem że trza taką chłodnice rozlutować na jeden długi pasek i wyczyścić ?? ale jak brzeszczotem według mnie to jest piła do metalu ;p a nie wystarczy wymoczyć w miesznce woda ocet + kwas azotowy stężony 21% w proporcji 3:1:0,5 ?? a potem póścić tąmieszanke pompką do wiadra przez chłodniczke ?? a gdzie kupić wyczyszczoną ?? i mniej więcej za ile ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem że trza taką chłodnice rozlutować na jeden długi pasek i wyczyścić ?? ale jak brzeszczotem według mnie to jest piła do metalu ;p a nie wystarczy wymoczyć w miesznce woda ocet + kwas azotowy stężony 21% w proporcji 3:1:0,5 ?? a potem póścić tąmieszanke pompką do wiadra przez chłodniczke ?? a gdzie kupić wyczyszczoną ?? i mniej więcej za ile ?

Wyczyszczoną? Imho nie opłaca sie juz teraz kupować samochodówek przerabianych. Za mniej wiecej tyle samo pieniedzy mozna kupic juz dedykowaną chłodniczke do WC.

A nowe nagrzewnice samochodowe tez nei są tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz fajnego kadeta lub fiata, moze łade, cos miedzianego, to bedzie wydajniejsze od bipa.

Taką

A co do dedykowanych do wc to masz np. Freezera 2x120 na dwa coolery 120 i kosztuje ok 169zł lob cooltec, troszke wydajniejszy bo gróbszy tez na dwa coolery 120 za 175zł, bip na jeden 120 stoi 89zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie mysłałem i napewno kupie bip I bo tanie pompke chyba atmana lub taką co ma demon i węże jakieś cieniutkie nie chce mieć haosu w obudowie i teraz blok ... Czy aby napewno ten blok co wybrałem jest wydajny na mojego cela ( może w przyszłosci lekkie kręcenie ) bo tylko kosztuje 59zł a ja uważam że co takie to shit więc jeszcze raz sie was pytam czy to dobry wybór z tym blokiem czy nie lepiej kupić coś innego w granicach 100 no może 120 zł co jest wydajne chociaż bym sie cieszsył jak bym usłyszał że to dobry blok :) A ten http://mcs.pc.pl/produkt764.html bodobny do tego na górze tylko że ma inne ułożenie krucców a jusz kosztuje bagatela 150 zł.... Więc czy napewno to bedzie dobry blok ? Nie chce żeby chodziło to jak cpc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi