deadfrog Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Wiec tak mam barracude7 160 GB na ATA100. Jako ze mialem chaos z kablami od zasilacza i dyskow postanowilem to troche uporzadkowac. Troche wyginania, przestawiania i silowania sie z molexami :lol: i wydawalo mi sie ze jest git. B) Wszystko popdpiete pod takie same kanaly na jakich bylo normalnie i pod te same linie w zasilaczu, jedynie zamienilem wtyczki od kabelkow ata. Właczam kompa i oczom nie wierze: moj dysk zamiast na ATA100 dziala jako ATA33 ?! W biosie tego chyba sie nie da zmienic a w windowsie pokazuje sie taki sam (ultra dma tryb 2 zamiast bodajże 4 czy 5) Co sie moglo stac i jak to odkrecic ale zeby kable dalej byly poukladane? tu smart: Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez deadfrog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 jedynie zamienilem wtyczki od kabelkow atazamontuje mową, nie przerabianą taśmę sygnałową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Tzn. ja jej nie przerabialem tylko dalem "odwrotnie" niz byla do tej pory. Koncowka w plycie glownej ta sama, do dysku dalem dotejpory nie uzywana, a do tej pory uzywana jest pusta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 weź taśmę od napędu CD i podłącz za jej pomocą dysk (w obu położeniach), sprawdź co się będzie działo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dziala juz normalnie. :oops: Czyli tasma do wymiany? Bo przedchwilą dowiedzialem sie od kolegi ze to moze przez jakies zaklocenia czy cos takiego... tylko ze on lubi udawac madrego :? To co nawy kabelek razwiaze problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Po tamtych wydarzeniach zaczolem ogladac czesto smarta. I!!! tak: najpierw wartosci 01 i C3 rosły strasznie szybko ze az sie wystraszylem!!! Doszły do... ~250 000 000!!!! w ciagu 2 dni!!!!. teraz patrze i mam cos takiego: temperatura taka niska bo otwarlem balkon w nocy :lol2: Co sie stało!? Licznik sie cofnoł?! Jak to mozliwe?! Czy to znaczy ze sie sypie czy sie to czasem zdaza? RATUNKU WPADLEM W PANIKE!! Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 wszystko w porządku, tak może się dziać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...