Skocz do zawartości
deadfrog

Dysk Zwolnił :(

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak mam barracude7 160 GB na ATA100. Jako ze mialem chaos z kablami od zasilacza i dyskow postanowilem to troche uporzadkowac. Troche wyginania, przestawiania i silowania sie z molexami :lol: i wydawalo mi sie ze jest git. B) Wszystko popdpiete pod takie same kanaly na jakich bylo normalnie i pod te same linie w zasilaczu, jedynie zamienilem wtyczki od kabelkow ata. Właczam kompa i oczom nie wierze: moj dysk zamiast na ATA100 dziala jako ATA33 ?! W biosie tego chyba sie nie da zmienic a w windowsie pokazuje sie taki sam (ultra dma tryb 2 zamiast bodajże 4 czy 5) Co sie moglo stac i jak to odkrecic ale zeby kable dalej byly poukladane?

tu smart:

Dołączona grafika

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tamtych wydarzeniach zaczolem ogladac czesto smarta. I!!! tak: najpierw wartosci 01 i C3 rosły strasznie szybko ze az sie wystraszylem!!! Doszły do... ~250 000 000!!!! w ciagu 2 dni!!!!. teraz patrze i mam cos takiego:

Dołączona grafika

temperatura taka niska bo otwarlem balkon w nocy :lol2:

Co sie stało!? Licznik sie cofnoł?! Jak to mozliwe?! Czy to znaczy ze sie sypie czy sie to czasem zdaza? RATUNKU WPADLEM W PANIKE!!

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi