tomasir Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Włąśnie mam dysk uwalony. Objawy po włączeniu "muli" (głośno). Nie mam możliwości rozebrania go (brak 6-kątego śrobokręta). Dysk to medalist (neistety zapomniałem jaki - w poniedziałek sprawdzę...). Dość wiekowy. Eletronika jest pod "kapslem :P " więc od razu jej obadać nie mogę... A przydałoby się taki dysk zrobić bo bym maił jakiś do noszenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 A więc wiem juz trochę więcej... Dysk to; ST-32132A, Medalist 2132, (CHS 4096, 16, 63), (LBA 1023, 64, 63) 2.1gb Więc na duża dyskietkę byłby w sam raz... Jak widze wszyscy się rozpisali :lol: NIe gadajcie ze nikt nigdy z dwóch dysków nie robił jednego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Hmmm ... no jak muli ... to pewnie uwalona mechanika ... a w końcu jeśli zamiar dorwać drugi i je zmixować to mozesz potestować ... zamienić dyski elektroniką (mechaniką) i zobaczyć który ruszy ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Hmmm ... no jak muli ... to pewnie uwalona mechanika ... a w końcu jeśli zamiar dorwać drugi i je zmixować to mozesz potestować ... zamienić dyski elektroniką (mechaniką) i zobaczyć który ruszy ;).Wczoraj go ponownie podłączyłem i ... Słychać takie charakterystyczne stuknięcia, jak by głowica o coś waliła :wink: Dysk w biosie nie jest wykrywany, ale windy nie zawiesza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 No i nie po raz pierwszys ięokazało, że ludzie albo nei wiedzą albo i nie chcą pomóc. A na 100% jestem pewien że niektórzy mogliby pomóc... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 kolega mial podobny efekt stukania glowicy tak jakby bezwladnie pracowala bez kontroli wlasnie po tym jak spalil w maxtorze elektronike wiec bardzo mozliwe ze to elektronika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Nie wiem jak głośny jest stukot - znajomy ma podobny dysk- jak będę miał chwilkę to sprawdzę czy identyczny - zamieni się wtedy elektronikę i sprawdzi. Jego też się tłucze, ale działa - może te dyski tak mają, więc możliwe IMHO, że to jest elektronika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 w kilku stukajacych quantumach takie cos oznaczalo padnieta ... mechanike (po przelozeniu elektroniki do innego dysku bylo git), wiec chyba nie ma reguly ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Kumpel mial podobny problem i okazalo sie ze padla mechanika. Ale w twojm przypadku moze byc to tez wina elektronki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...