Szczecin Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 mam dylemat nad kupnem płyty głownej między ASUS NFORCE2 ULTRA A7N8X-XE a gigabyte 7N400 pro 2 :mur: :mur: . która jest lepsza wydajnościowo. i która będzie lepsza w overcklokingu? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ASUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Abit NF7 :) Jezeli tylko z tych to ASUS, Gigabyte unikaj jak ognia. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matifor393 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Panieee Polecam Gigabyte'a :D Lux płytka, kręci sie jak złoto :D Stabilność na pewon lepsza jak na tym Susie :wink: Procka AthlonXP 2000+ wykręciłem na byte'ku na 2200mhz (200x11) i chodzi stabilnie B) Pozdro !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ale rozwińcie swoje tematy bo nie wiem dlaczego mam wybierać asusa a nie gigabyta!!!!!!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Mialem 7N400 i po przesiadce na NF7 skok jezeli chodzi o O/C. Gigabyte dodatkowo zawyza temperatury. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Szczecin Napisano Dzisiaj, 19:31 ale rozwińcie swoje tematy bo nie wiem dlaczego mam wybierać asusa a nie gigabyta!!!!!!! mur.gif hehehe tez nie raze Ci brac mobo od GB ... Zwlaszcza z serii 7N400 ... A czemu? Kup to sie przekonasz :lol: :lol: Nie no naprawde nie bierz !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary666 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Gigabyte! -wydajnia i stabilna - może nie ma takiego potencjału OC jak DFI - panie Kas (stąd to hasło podejrzewam"unikaj jak ognia") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matifor393 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mialem 7N400 i po przesiadce na NF7 skok jezeli chodzi o O/C. Gigabyte dodatkowo zawyza temperatury.Zawyżać zawyża ale wystarczy EasyTune4, który pokazuje normalne temperatury. Co do OC to wydaje mi się że jest to samo kolega kiedyś miał G-A 7n400 przesiadł się na NF7 rev2.0 i durona 1,6 ghz kręcił zarówno jak na jednej tak i na drugiej na 2,3 ghz i nic więcej B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 hehehe tez nie raze Ci brac mobo od GB ... Zwlaszcza z serii 7N400 ... A czemu? Kup to sie przekonasz :lol: :lol: Nie no naprawde nie bierz !! no ale czego mam sie przekonać???? :mur: co jest takiego w 7n400 pro 2???? i pisz wyraźniej!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Widzisz problem polega na tym ze socket A jest dosc stary i nie moge taraz odtworzyc maxymalnej FSB. Nie posiadam juz screenow, wtedy bym pokazal na co NF7 stac a na co GB. Mozesz mi jedynie uwiarzyc na slowo ze GB a Abit to niebo a ziemia. Zwróc tez uwage na to ze topic o NF7 byl chyba z 3 razy dzielony i osiagnal ogromne rozmiary co swiadczy o ogromnej popularnosci tej plyty, ktora przeciez nie jest bezpodstawna. BTW: Nie uwazasz za dziwny fakt ze GB odradzaja Ci starsi na forum userzy z prawdopodobnie wiekszym doswiadczeniem z O/C niz polecajacy Ci GB. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja popieram Kas'a, gigasyfek sie sypie przy oc, jeżeli już z tych dwóch to bierz asusa, albo abita nf-7, epox 8rda3i lub dfi lp ultra-b B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...