Skocz do zawartości
Baton_3

Linux...

Rekomendowane odpowiedzi

np. knoppix 3.4 lub nowsze

przy odpalaniu dajesz

boot: knoppix lang=pl
jest na jednej cd, lub bardziej rozbudowane zawierające np. gry na dvd

ja posiadam knoppix'a 3.4 przy odpalaniu daje lang=pl i z błędami sie nie napotkalem jeszcze i im nowszy tym mniej błędów

Edytowane przez mruz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągam właśnie KNOPPIXa 4.0.2 ale słyszałem że to na pożądnego kompa a ja mam i 2 PC szrota (166Mhz\64Mb) :) Jaką wersje KNOPPIXa doradzacie na tą ruine? I jakiego instalacyjnego Linuxa radzicie tam upchnąć żeby w jego środowisku pomykał? A i ile by ten Linux zajmował? I czy można na jednym dysku mieć Linuxa i Windowsa?

Edytowane przez Baton_3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja słyszałem, że plotek lepiej nie słuchać, tylko samemu sprawdzić.

wejdz na stronę knoppixa i sprawdź jakie ma wymagania - wg mnie nie może konsola ci ruszy (64MB ramu to jak by nie patrzeć mało) ale głowy nie dam, bo się knoppixem nie interesuję i nie zamierzam ;)

a co zainstalowac?

było to wałkowane do znudzenia na tym forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie - ale nie wiem czy np. jakis Mały Linux By Ci na poczatek nie wystarczył - sa jego wersje w necie i ważą ok 200MB wieć powinny w Twoim przypadku wystarczyć na Twojego kompa.

A co do pewności czy co kolwiek na nim ruszy to najpier odpaliłbym jakąś wersję Live CD i zobaczył czy da rade - chociaż muszepowiedzieć że na takim procku i ramie to jakos tego nie widze niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi