Baton_3 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jak się nazywa Linuxa odpalana z płyty CD (bez instalacji) Polskojęzyczna? Jaka jest sprawna wersja Linuxa odpalanego z CD (najmniej błędów) ?? I na ilu jest CD ??(koniecznie Polskojęzyczny) Wielkie dzięx za ODP. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) np. knoppix 3.4 lub nowsze przy odpalaniu dajesz boot: knoppix lang=pljest na jednej cd, lub bardziej rozbudowane zawierające np. gry na dvd ja posiadam knoppix'a 3.4 przy odpalaniu daje lang=pl i z błędami sie nie napotkalem jeszcze i im nowszy tym mniej błędów Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez mruz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baton_3 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki :) a przy odpalaniu wpisuje to w wiersz poleceń? Czy wyskoczy mi coś i wpisze to? Można XP na dysku jak będe odpalał Linuxa z CD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Można XP na dysku jak będe odpalał Linuxa z CD? ale co? mieć? :blink: tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baton_3 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Ściągam właśnie KNOPPIXa 4.0.2 ale słyszałem że to na pożądnego kompa a ja mam i 2 PC szrota (166Mhz\64Mb) :) Jaką wersje KNOPPIXa doradzacie na tą ruine? I jakiego instalacyjnego Linuxa radzicie tam upchnąć żeby w jego środowisku pomykał? A i ile by ten Linux zajmował? I czy można na jednym dysku mieć Linuxa i Windowsa? Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Baton_3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a ja słyszałem, że plotek lepiej nie słuchać, tylko samemu sprawdzić. wejdz na stronę knoppixa i sprawdź jakie ma wymagania - wg mnie nie może konsola ci ruszy (64MB ramu to jak by nie patrzeć mało) ale głowy nie dam, bo się knoppixem nie interesuję i nie zamierzam ;) a co zainstalowac? było to wałkowane do znudzenia na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Czuje że będziesz musiał poszukac chudszych od knoppixa wersji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobbsik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 No wlasnie - ale nie wiem czy np. jakis Mały Linux By Ci na poczatek nie wystarczył - sa jego wersje w necie i ważą ok 200MB wieć powinny w Twoim przypadku wystarczyć na Twojego kompa. A co do pewności czy co kolwiek na nim ruszy to najpier odpaliłbym jakąś wersję Live CD i zobaczył czy da rade - chociaż muszepowiedzieć że na takim procku i ramie to jakos tego nie widze niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Knoppix na odpalenie okien potrzebuje 64 MB ramu. Tylko radze skorzystac z parametru 'desktop' i wybrac sobie cos lzejszego niz KDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...