B3T0N Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 mam plyte Acorp'a 6BX67 (slot1) i wgralem biosa lecz nie widzi mi dalej dyskow 40Gb - co ja moge zrobic ??? jest na to jekis kruczek ??? jakas kombinacja ??? PLEASE O POMOC!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jest na to sposób:, odp. oprogramowenie pod winda... Gdzieś to miałem. Jak znajde dam znać.. W każdym razie jest sposób, pod biosem nadal będzie błednie wykrywal (niepelne 40 Gb a pod windą OK.. Ile GB wykrywa ci w biosie?? Byłe sn astronie www.acorp.com.tw ?? i sprawdzałes nowsze biosy?? TA twoja płyta to 6bx67 czy może 6bx81?? jesli 81 to gdzies mam bios do niej i z tego co pamietam to mobo z tym biosem wykrywała poprawnie duże HDD(choć nie dam głowy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Dziwne ze nie wykrywa, przeciez to nie jest plyta przedpotopowa... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ostatnio miałem okazję "powalczyć" z płytą Acorp'a (modelu nie pamiętam - na BX'ie slot1) i miałem ten sam problem. Bios nie widział dysku (BIV 40GB). Okazało się, że płyta obsługuje dyski max. do 32GB (najnowszy bios). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 zerknijcie na www.acorp.com.tw techsuport/ motherboard old model/ i tam jest cos własnie o hdd 40 Gb , akurat czytam o 5ali61 i szukam o bx.. ".... do have some products support 40GB after flashing BIOS,such as 5ALi61,you need to upgrade BIOS to ver:3.3_66..." zapewne podobnie z 6bx ... P.S. skąd miałes ten bios ? To był najnowszy bios ze strony producenta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 mam plyte Acorp'a 6BX67 (slot1) i wgralem biosa lecz nie widzi mi dalej dyskow 40Gb - co ja moge zrobic ??? jest na to jekis kruczek ??? jakas kombinacja ??? PLEASE O POMOC!!! szukam na www.acorp.com.tw Acorp'a 6BX67 i jakoś nie mogę znaleźc.. poprawną nazwę płyty podałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wlasnie poczytalem tech support i QPA!!!!!!!!! mojego dysku nie zobaczy :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: bo obsluguje ona tylko DMA33 a z czego wiem to barracudda chodzi na minimum UDMA66 - ja sie chyba zaszlachtuje !!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 kup sobie kotroler dysków twardych. Za kontroler z Raid'em ATA100 zaplacisz okolo 100zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 szkoda kasy na kontroler.Mogę udostępnić Ci bios do tej płyty,który obsłuży 60 a może i więcej GB bez żadnego problemu.Odezwij się jeśli nadal potrzebujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...