Skocz do zawartości
hrb

Zasilacz Do 200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

amcrox ma 6 molexow...

Nie mam tego amacrox ale ma pewnie tyle co Modecom ( 4 "duże" i 2 "małe" razem 6 :wink: )

ps. nawet gdyby miał 6 dużych i 2 małe to jest sens dopłacać do tego "luksusu" 35 PLN ??

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze czlowieku amacrox jest mocniejszy nie rozumiesz tak samo bylo modecomem 350gtf na tabliczce niby tyle co 300w fortrony ale elmenty w pcb mocniejsze... ty masz Fortrona 350Thn-p a ten amcrox to fortron

400pnf nie porownoj okrojonej wersji dla modecoma z zasilaczem box nie ogolonego z molexow... wejdz na stronked fsp i porownaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze czlowieku amacrox jest mocniejszy nie rozumiesz tak samo bylo modecomem 350gtf na tabliczce niby tyle co 300w fortrony ale elmenty w pcb mocniejsze... ty masz Fortrona 350Thn-p a ten amcrox to fortron

400pnf nie porownoj okrojonej wersji dla modecoma z zasilaczem box nie ogolonego z molexow... wejdz na stronked fsp i porownaj...

Moce już porównałem dla wszystkich linii .... więc co mam dalej porównywać? Daj może link do konkretnych stron .... Ta tabliczka z fortrona 400 to chyba nie jest nalepiona na tych amarcox ? Natomiast zgodnie z tym co jest napisane na Modecom MC 350 2.0 to Amperaż jest taki jak na stronie allegro z amacrox 400 więc wysunąłem wniosek że oba są identyczne (i zbudowane przez firmę Fortron )

ps. po 1 nie wyzywaj ... na daremno, po 2 co Ty tak do mnie z tym : " człowieku " ? już drugi post z kolei i zaczyna mnie bawić Twoje nerwowe podejście do tego tematu ( wybacz :wink: )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortron bdb jak na swoją cenę ale bez przesady. Miałem 300-BT, który wg Tomshardware ma 390W bodajże, spisywał się bardzo dobrze 3 lata ale od czasu kiedy w miejsce AXP1700 AGOIA + GF2 mx400 włożyłem to co mam w podpisie linia +12V siadła (11,6V). Obciążenie rozkładało się w miarę równomiernie, w końcu 9800 bieże głównie z 5V i trochę mniej z 3,3V więc zasiłka powinna poradzić sobie bez problemu jednak stało się inaczej. Postanowiłem jednak zmienić zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 209 zł masz HK 350AP i to jest najsensowniejszy wybów w tej klasie zasilaczy.

Owszem, płacisz więcej niż za jakiegoś leżaka made by FSP, ale masz wydajność prawdziwej 4-setki, dobrą wentylację budy oraz GWARANCJĘ.

Jeśli cię nie stać bierzesz Modecoma MC 350/MC 400 (tak, to te robione przez FSP czyli fortrona), który może nie jest tak cichy i mocny jak HK na linii +12v, ale jest sporo tańszy. Niestety ma też bardziej ubogie okablowanie.

No ale coś za coś.

Nie powierzajcie komputerów za kilka tysięcy leżakom niewiadomego pochodzenia.

Zawsze lepiej dorzucić te 50~100zł i mieć nowy zasilacz.

Uprzedzając Ste3ana powiem że nie mam nic do fortronów, tylko że HK jest nieco lepszym wyborem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zauważ, że mój config naprawdę jest mało prądożerny na 12V. Barton tylko troszkę kręcony i to na standardowym Vcore a nawet mniejszym -1,4V, NF7-S zaniżają. 2 napędy CD, jeden HDD. Naprawdę niewiele. Oczywiście opisuję ten konkretny zailacz. Chcę powiedzieć przez to, że tak samo jak inni posiadacze fortrona myślałem, że mam niezłe bydle a jednak kres możliwości przyszedł wcześniej niż się spodziewałem.

Edytowane przez Sz@tynbury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu sie zgodze ;]

jak ktos da mi 200pln za mojego HK to chetnie go sprzedam [; do dorzuce 20pln i bede mial TC550 od anteca :)

modecom MC ma jedna wade => malo zlaczy :(

Pochwal sie gdzie można kupić anteca TC550 za 220 zł. Chetnie bym się skusił/ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie gra sie ma, kto moze ten moze [; jest to oferta tylko dla mnie i tylko jednorazowa.

ech i po co ludzi tak kusisz :)

A tak w ogole ma ktos jakies realne wytłumaczenie na to dlaczego ten 350ap od stycznia podrożał o 40 zł ? Za 159 to była fajna cena ale wtedy jeszcze nie zastanawiałem sie nad zasilaczem a teraz 199 najtaniej widziałem w proline ale niestety wszystkie zarezerwowane a w zenfiscie po 209. A w ogole ten zasilacz jest jeszcze produkowany czy to już końcówka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam troche inne pytanie czy zasilacz ten jest wart swej ceny? przy zalozeniu ze na zasilacz moge dac te 300zł czy polecacie cos innego ( tylko zeby byl cichy:-) stabilny,mocny i dobrze wyglądał:) .) Pozdrawiam. i Wesołych Świąt:)

Edytowane przez 123Frytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech i po co ludzi tak kusisz :)

A tak w ogole ma ktos jakies realne wytłumaczenie na to dlaczego ten 350ap od stycznia podrożał o 40 zł ? Za 159 to była fajna cena ale wtedy jeszcze nie zastanawiałem sie nad zasilaczem a teraz 199 najtaniej widziałem w proline ale niestety wszystkie zarezerwowane a w zenfiscie po 209. A w ogole ten zasilacz jest jeszcze produkowany czy to już końcówka?

nie kusze ludzi tylko mowie jakie mam mozliwosci [;

co do wzrostu ceny to moze byc ona spowodowana wachaniami waluty azjatyckiej, wzrostem kosztow transportu czy tez z najbardziej prozaicznego powodu napedzajacego gospodarke: prawo popytu i podazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam chcialem se kupic tego huntk'a ale akurat obiecalem se ze zakupie jak zalicze egzam z fizy, a jak juz zaliczylem to go nie bylo nigdzie w sprzedazy wiec musialem kupic cos innego :/

Jednak w tej cenie co teraz jest to juz bym nie kupil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam chcialem se kupic tego huntk'a ale akurat obiecalem se ze zakupie jak zalicze egzam z fizy, a jak juz zaliczylem to go nie bylo nigdzie w sprzedazy wiec musialem kupic cos innego :/

Jednak w tej cenie co teraz jest to juz bym nie kupil.

Zgadzam sie z harym86. cena 159 była ok ale 209 to wydaje mi ise ze juz troche duzo.

@hary86 - jak sie sprawuje ten aerocool co masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mnie sie ten AeroCool podoba :) Nie narzekam, tylko troche +12 moglo by byc wyzej skalibrowanie, w tym momencie mam Idle/stress(S'n'M):11,98V/11,93V przy procu z podpisu 2768MHz@1,58Vreal.

Na def ustawieniach proca to chyba 12.02/11.98 wiec niewiele roznicy.

Pozatym żadnych zastrzezen i cichutko :D

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi