Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Mam taki dziwny kłopot z kompem: mam płytę Fastframe Technology i Celerona 733MHz. Problem polega na tym, że jeśli włączę kompa z włączonym wiatraczkiem na procku, to po wejściu do windowsa zwis. Można wejść bez kłopotu do Dosa albo do trybu awaryjnego, ale do windowsa już nie. Jeśli wyłącze wiatraczek, to dopiero jeśli wejdę najpierw do BIOSu i poczekam ok. 5 min, to wtedy komp śmiga BEZ CHŁODZENIA!!! Nie wiem, co to jest, ale jest to BAAARDZO dziwne. Proszę o sugestie rozwiązania kłopotu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 8O 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 moze masz uszkodzana plyte ?? chodzi mi o gniazdo wiatraka lub moze sam wiatrak robi jakies zwarcie i od tego ten zwis !? moze pozycz od kogos wiatrak i sprobuj nic innego nie przychodzi mi do glowy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 To jest bardzo prawdopodobne, ale czemu się zwiesza z wiatrakiem, a bez po wejściu do BIOSu nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 WOW :o sprawdz inna zasilke... aha i nie zapomnij wyslac opisu sytuacji na joemonster.org ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 a mzoe byc uszkodzone mobo ejszcze..... i to ejst prawdopodobne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Dzięki, muszę to sprawdzić, a stawiam na 99,99% że to mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to obejsc problem (bo i po co z nim walczyc ;)). Podlacz wiatraka "kradnac" prad przejsciowka z kabla od HDD - to powinno pomoc. A jesli nie to znaczy ze wina definitywnie wiatraka (moze miec za duze opory toczenia - sprawia to problemy silnikowi i moga powstawac jakies wahniecia poziomow napiec na linii) - pora wymienic! Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Wiatrak kupiłem niezbyt dawno, jest to Cooler Square na Athlona 1,5GHz - wykluczam jego zużycie, bo jest prawie nowy......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ale może być coś zwalone na gnizdku na płycie, a tak podłączysz go przez przejsciówkę i uzyskasz to samo co po odłączeniu od płyty tylko że z chłodzeniem proca więc komp powinien chodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 No, dzieki wam bardzo, komp działa z wiatrakiem. Ale co z tym wchodzeniem do BIOSu, czy można to jakoś naprawić? Zaznaczam, że bez tego pewny zwis......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...