matman83 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 witam! posiadam aktualnie taka konfiguracje kompa DDR 2x256MB 400 Twinmos Intel Celeron 2.8G 533 LGA775 EMt64 Asus P5GD1 Caviar 200GB 8MB SATA2 Pentagram Freezone QVC-100Cu+ Saphire x550 256/128 <PCIe> DVD-RW Nec Obudowa TRO676 Tracer Coral 400W co sie okzalo, plyta Asusa ma skopane sloty pamieci operacyjnej :/ zamiescilem ten problem juz wczesniej na forum http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169863&hl= zanosze teraz komputer do serwsiu i zastanawiam sie nad zmiana plyty glownej. na tym asusie nie moge podkrecic procesora, bo przy podkreceniu o 15% resetuje sie bios... w zwiazkuz tym mam pytanie: jaka plyta glowna bylaby przez Was polecana do takiego zestawu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mysle ze na taki zestaw plyta Asusa P5LD2 bylaby najodpowiedniejsza, przynajmniej mozesz na niej podkrecac z poziomu win-a i masz pelno roznych dodatkowych funkcji i nic sie nie stanie z twoim kompem,tak jak ty to opisywales wczesniej pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mysle ze na taki zestaw plyta Asusa P5LD2 bylaby najodpowiedniejsza, przynajmniej mozesz na niej podkrecac z poziomu win-a i masz pelno roznych dodatkowych funkcji i nic sie nie stanie z twoim kompem,tak jak ty to opisywales wczesniej pozdro... dokładnie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a ja ze swojej strony moge tylko odradzić asus'a. płyta niezła, ale serwis w Polsce woła o pomste do nieba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matman83 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a ktora z tych plyt polecacie?? http://www.bitcomputer.pl/catalogue.php?category=150 jest kilka modeli P5LD2... chyba ze sa jakies inne propozycje oprocz asusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jeżeli Cie stać to polecam wersje Deluxe, a jezeli nie to P5LD2 normalną. pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jeżeli Cie stać to polecam wersje Deluxe, a jezeli nie to P5LD2 normalną. pozdro... Właśnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matman83 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 wszystko by bylo fajnie tyle ze P5LD2 ma sloty na DDR2 a ja mam zwykle DDR... takze jak narazie mam P5GD1 tyle ze PRO... do czasu az moja plytka wrocic z serwisu od asusa....a to nie szybko nastapi...:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 wszystko by bylo fajnie tyle ze P5LD2 ma sloty na DDR2 a ja mam zwykle DDR... takze jak narazie mam P5GD1 tyle ze PRO... do czasu az moja plytka wrocic z serwisu od asusa....a to nie szybko nastapi...:/ A co to za problem sprzedać DDR 1 i kupić DDR 2 ? :blink: Przecież kości latają w tej samej cienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A co to za problem sprzedać DDR 1 i kupić DDR 2 ? :blink: Przecież kości latają w tej samej cienie. no chwilowo to DDR2 sa jednak droższe, ale jak to z pamieciami bywa, raz tak, raz tak. ja swoje kupilem za 325zeta podczas gdy ich odpowiedniki na ddr1 podchodziły pod 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Lecz ddr2 są już bardziej przyszłościowe więc nawet jeśli trzeba dołożyć te kilka złotych to jest to IMHO bardziej opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...